به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از بوشهر، حجت الاسلام حسن مصلح در خطبه های نماز جمعه برازجان با تبریک ایام الله دهه مبارک فجر پیروزی انقلاب اسلامی و میلاد مولود کعبه حضرت علی علیه السلام و روز پدر، به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه اقتصاد پرداخت و ابراز داشت: به استناد آمار بانک جهانی و همه مؤسسات مهم اقتصادی بینالمللی، اقتصاد ایران با هشت رتبه ارتقاء از جایگاه ۲۶ جهانی در سال ۱۹۷۹ (۱۳۵۷) به رتبه ۱۸ در سال ۲۰۱۷ (۱۳۹۶) صعود کرده است و جزء ۲۰ قدرت اقتصادی جهان بهحساب میآید.
امام جمعه برازجان افزود: ارتقاء هشت پلهای اقتصاد ایران پس از انقلاب اسلامی در حالی محقق شده است که میزان فروش نفت خام به یکچهارم قبل از انقلاب کاهش یافته و جمعیت از ۳۶ میلیون به ۸۱ میلیون نفر افزایشیافته است؛ همچنین ارتقاء هشت رتبهای اقتصاد ایران در سالهای پس از انقلاب اسلامی در حالی اتفاق افتاده است که نظام سلطه بینالمللی تمام توان خود را برای فلج کردن اقتصاد ایران به کار گرفته است. تحمیل ترورها و کودتاها، تحمیل هشت سال جنگ، بمباران بیشتر زیرساختهای اقتصادی کشور و چهل سال تحریم، بهویژه هشت سال تحریم فلجکننده از اهم این توطئهها است.
وی بیان داشت: پیش از انقلاب اسلامی قدرت اقتصادی ایران ۴۹۰ میلیارد دلار و در حال حاضر هزار و ۸۰۰ میلیارد دلار است؛ همزمان با اینکه جمعیت کشور بیش از دو برابر شده است اندازه اقتصاد جمهوری اسلامی ایران بر اساس میزان تولید ناخالص داخلی از ابتدا تا امروز ۴,۸۸ برابر شده است.
حجت الاسلام مصلح اظهار کرد: ۱۰ برابر شدن تعداد واحدهای صنعتی کشور از ۱۰ هزار واحد به ۹۸ هزار واحد که از نظر کیفی دهها برابر پیشرفته و مستقل شده و از صنعت مونتاژ به صنعت بومی تحوّل یافته است. رشد ۱۰۰ برابری صادرات غیرنفتی ایران از ۵۴۰ میلیون دلار در سال ۱۳۵۶ به ۵۵ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۶ افزایشیافته که شامل ۶۰ هزار قلم کالا بوده و از نظر وزنی ۲ میلیون تن در سال است.
امام جمعه برازجان گفت: پس از انقلاب، اقتصاد ملی (درآمد و هزینه) با وجود فشارهای مستمر استکبار جهانی ۳,۷ برابر شده است. همچنین سهم بخش خصوصی در اقتصاد کشور سه برابر شده است. قبل از انقلاب فقط ۵ درصد نیازهای بخش دفاعی ایران تولید داخلی بوده و در حال حاضر ۹۰ درصد آن تولید داخلی است و مازاد بر این در حدود پنج میلیارد دلار در سال هم صادرات دارد که میتواند الگوی مناسبی برای همه بخشهای اقتصادی کشور باشد.
وی افزود: سرانه برخورداری جامعه ایرانی از خدمات بانک نسبت به پیش از انقلاب اسلامی تقریباً ۲۰ برابر شده است که شاخصی از کیفیت اقتصادی است.
انتهای پیام/
نظر شما