شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ |۲۹ ربیع‌الثانی ۱۴۴۶ | Nov 2, 2024
کد خبر: 1069863
۲۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۰
عکس / حضور اقشار مختلف مردم استان قزوین در مراسم یوم الله 22 بهمن

حوزه/ شعائر به معنای علامت‌هاست و در آموزه‌های قرآنی و دینی برای معرفی دین، مکتب، دعوت به خداوند و دوری از شیطان است. شعار دادن و نشان دادن علامت، یک امر دینی است که در شکل‌های گوناگون به‌کار گرفته می‌شود و عمومیت دارد و مصداق بارز این شعائر امروز نیست مگر شرکت در حرکت عظیم ملت مسلمان ایران در راهپیمایی روز ۲۲ بهمن .

به گزارش خبرگزاری حوزه، یکی از سوالات در ایام دهه فجر انقلاب، این پرسش است که «چرا باید همه در راهپیمایی روز ۲۲بهمن حضور پیدا کنند؟» که در این مطلب، به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت:


قبل از بیان هر دلیلی باید روی این کلام رهبر معظم انقلاب تاکید کنیم:
۲۲ بهمن، اوج قله حرکت پر افتخار ملت ایران و یادآور پر شکوه‌ترین روز تاریخ ملت ایران است چرا که مردم در این روز عزت، عظمت و قدرت خود را به دست آوردند.


۱. تعظیم شعائر


خداوند در آیه ۳۲ سوره حج می فرماید:
وَ مَنْ یُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِنْ تَقْوَی الْقُلُوبِ / هر کس شعائر الهی را بزرگ دارد، این کار نشانه تقوای دلهاست.


شعائر به معنای علامت‌هاست و در آموزه‌های قرآنی و دینی برای معرفی دین، مکتب، دعوت به خداوند و دوری از شیطان است. شعار دادن و نشان دادن علامت، یک امر دینی است که در شکل‌های گوناگون به‌کار گرفته می‌شود و عمومیت دارد و مصداق بارز این شعائر امروز نیست مگر شرکت در حرکت عظیم ملت مسلمان ایران در راهپیمایی روز ۲۲ بهمن .


۲. زنده نگاه داشتن ایام الله


خداوند در آیه ۵ سوره ابراهیم درباره زنده نگاه داشتن ایام الهی می فرماید:
وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا مُوسَیٰ بِآیَاتِنَا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَکَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَی النُّورِ وَذَکِّرْهُمْ بِأَیَّامِ اللَّهِ / ما موسی را همراه با نشانه ها و آیه هایمان فرستادیم (و دستور دادیم) قوم خودت را از ظلمت ها به سوی «نور» بیرون آر، و آنان را به یاد ایام الله بینداز.»


یادآوری روزهای بزرگ (اعم از روزهای پیروزی یا روزهای سخت) نقش مؤثری در بیداری و هوشیاری ملت ها دارد. بدین جهت امیرالمؤمنین در نامه ای به «قثم بن العباس» که کارگزار وی در مکه است چنین می نویسد: «برای مردم حج را بر پای دار، و آنان را به یاد «ایام الله » بینداز». (شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج ۱۸، ص ۳۰.)

در این آیه شریفه خداوند متعال، بعد از این که حضرت موسی را مامور می سازد تا ایام الله را یادآوری کند، یک نمونه از ایام الله یعنی، روز نجات بنی اسرائیل از چنگال فرعونیان را یادآوری می فرماید: إِذْ أَنْجَاکُمْ مِنْ آلِ فِرْعَوْنَ

روز ۲۲بهمن نیز روز نجات ملت ایران از چنگال طاغوتیان زمان، روز آشکار شدن نعمت بزرگ الهی یعنی، استقلال و آزادی بود.


۳. یاری نظام و رهبری


در آیه ۱۲۰ سوره توبه می خوانیم:
مَا کَانَ لِأَهْلِ الْمَدِینَةِ وَمَنْ حَوْلَهُمْ مِنَ الْأَعْرَابِ أَنْ یَتَخَلَّفُوا عَنْ رَسُولِ اللَّهِ وَلَا یَرْغَبُوا بِأَنْفُسِهِمْ عَنْ نَفْسِهِ ۚذَٰلِکَ بِأَنَّهُمْ لَا یُصِیبُهُمْ ظَمَأٌ
اهل مدینه و بادیه‌نشینان اطرافشان نباید هرگز از (همراهی) پیغمبر تخلف کنند و نه هرگز جان خود را از جان او عزیزتر شمارند، زیرا هیچ رنج تشنگی و خستگی و گرسنگی در راه خدا نکشند

از این آیه شریفه چند نکته مهم برداشت می شود:


الف: به امر خداوند متعال از فرمان ولی جامعه نمی توان تخلف کد و سر باز زد.


ب: به امر الهی حفظ جان و آبرو و قدرت ولی جامعه برای پیروان ولی جامعه خیلی باید مهمترازحفظ جان باشد.
و البته نکته مهم این است که حفظ ولی به معنای حفظ یک شخص نمی باشد بلکه حفظ یک جامعه است، اینکه می گوید: مراقب جان پیامبر باشید و جان او عزیزتر از جان شماست یعنی جامعه و رهبر جامعه به هم پیوند اساسی خورده اند که اگر رهبر جایگاهش متزلزل شود، جامعه نیز پایه هایش متزلزل می شود.


۴. عصبانی کردن دشمن


خداوند در آیه شریفه۱۲۰ سوره توبه به علت دیگری از علل شرکت در راهپیمایی دهه فجر اشاره کرده و می فرماید:
وَلَا یَطَئُونَ مَوْطِئًا یَغِیظُ الْکُفَّارَ وَلَا یَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَیْلًا إِلَّا کُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ / و هیچ قدمی در جایی که کفار را خشمگین کند ننهند و هیچ دستبردی به دشمنان نرسانند جز آنکه در مقابل هر یک از این رنج و آلام عمل صالحی در نامه اعمالشان نوشته شود.


بنابر این آیه شریفه هر ضربه ای که جبهه مقاومت می خورد یا به دشمن می زند و هر هزینه مالی در این مسیر برای رزمندگان جبهه مقاومت رفتار پسندیده محسوب می شود.
حرکت های دسته جمعی که موجب خشم کفار شود، مطلوب است. گاهی بعضی از مجذوبان و مرعوبان غرب در برابر اقداماتی که باعث خشم دشمنان می شود، موضع گیری کرده و می گویند چرا کاری می کنید که موجب تحریک دشمن شود در حالی که قرآن تاکید می کند هر حرکتی که موجب خشم دشمن شود مستوجب عمل صالح است.


۵. برهم زدن اهداف دشمن


به فرموده رهبر معظم انقلاب:هدف اصلی دشمن برای به زانو درآوردن جمهوری اسلامی و از بین بردن آن، ایجاد اختلاف و بی اعتمادی میان آحاد جامعه است لذا مهمترین وظیفه در مقابل این نقشه پلید، حفظ راهبرد وحدت است و به توفیق الهی مردم این پیام را به طور صریح به همه بدخواهان خواهند رساند که تلاش آنها برای ایجاد بی‌اعتمادی و از بین بردن اتحاد ملی، خنثی شده است.

منبع: کانال منبر آسمانی

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • اذرگون IR ۱۶:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۸
    1 1
    منوعصبانی کردن رو متوجه نشدم