پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن صافی گلپایگانی

حجت الاسلام والمسلمین صافی گلپایگانی ابراز کرد: سیره رفتاری و عملی حضرت آیت الله صافی گلپایگانی الگوی خوبی برای طلاب علوم دینی است؛ چراکه وی انس خاصی با کتاب و کتابخوانی داشت و حتی علاقه و عشق او به کتابخوانی در آخرین روزهای عمر شریف خود نیز قابل مشاهده بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن صافی گلپایگانی فرزند مرحوم حضرت آیت الله صافی گلپایگانی، امروز در پیش همایش بین‌المللی «مهدویت و انتظار در اندیشه آیت الله صافی گلپایگانی» با عنوان« سیره علمی ورزی طلبگی فقیه مهدوی (عج)»که در تالار امام حسین(ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار شد، با اشاره به عنوان بحث خود «سیره علمی و زی طلبگی فقیه مهدوی» اظهار داشت: بسیار به جا است که برای شخصیتی همچون حضرت آیت الله صافی گلپایگانی که افتخاری برای حوزه‌های علمیه است، همایش مختلفی گرفته شود تا بتوانیم وظیفه خود را در قبال وی به نحو احسن انجام دهیم.

وی در ادامه افزود: اگر ما بخواهیم حوزه علمیه قم را معرفی کنیم که این حوزه در این صد سال چه کرده است و به دیگران این حوزه را نشان دهیم، باید مثل حضرت آیت الله صافی گلپایگانی، امام راحل، آیت الله بروجردی و امثال آنان را نشان داد که حوزه چنین خروجی هایی داشته است.

حجت الاسلام والمسلمین صافی گلپایگانی بیان داشت: علمای حوزه های علمیه کسانی بودند که با گفتار، نوشته ها و سیره عملی خود تغییر و تحولات گوناگونی را در عالم اسلام و جهان ایجاد کردند که حضرت آیت الله صافی گلپایگانی یکی از این شخصیت هایی است که تمام عمر خود را وقف خدمت به اسلام و اهل بیت علیهم السلام کرده بود و برای غیر اسلام کاری انجام نمی داد.

وی در ادامه افزود: یکی از شاخصه های بزرگ حضرت آیت الله صافی گلپایگانی دفاع از اهل بیت علیهم السلام و مکتب ایشان بود؛ چراکه او مدافع حریم اهل بیت به تمام معنا بود و در هر زمانی که شبهات و اشکالاتی مطرح می‌شد مانند سربازی که جان باخته و دلباخته امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است در صحنه حضور داشته و به شبهات پاسخگویی می کرد.

استاد حوزه علمیه با اشاره به اهمیت رعایت زی طلبگی اظهار داشت: زی طلبگی فقط به لباس نیست؛ بلکه همان رفتاری است که یک روحانی و سرباز امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف از خود نشان داده و مردم را به سمت و سوی اسلام و امام عصر جذب کند و اگر چنین باشیم می‌توانیم بگوییم که سرباز امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هستیم.

وی در ادامه افزود: مرحوم حضرت آیت الله صافی گلپایگانی کتاب های متعددی در زمینه های مختلف برای پاسخگویی به شبهات تدوین و چاپ کرده است و در این آثار، مبانی فقهی، کلامی و اعتقادی اسلام را مورد توجه و بررسی قرار داده و برای دفاع از مکتب اسلام و شیعیان با تولیدات متنوعی با تمام توان خود وارد شده و پاسخگویی به شبهات را وظیفه خود به عنوان سرباز امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می دانست.

حجت الاسلام صافی گلپایگانی با اشاره به کتاب منتخب الاثر حضرت آیت الله صافی گلپایگانی اظهار داشت: حضرت آیت الله صافی گلپایگانی خود می گفت که اگر عنایت حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف نبود، این توانایی را نداشتم که چنین کتابی را در این زمینه به نگارش درآورم که البته علمای بسیاری نیز از این اثر تعریف و تمجیدهای بسیاری کرده‌اند که قابل توجه است که این نیز از عنایات خاص خداوند می باشد.

وی در ادامه افزود: باید دیدگاه‌ها و دغدغه‌های حضرت آیت الله صافی گلپایگانی نسبت به جهان تشیع شمارش شده و بیان گردد و همچنین ابعاد شخصیتی او مورد دقت و بررسی و تحلیل قرار گیرد و اگر مکتب قم را از نظر فقهی و اصولی بررسی کنیم از شاخصه مهم آن آیت الله صافی گلپایگانی است.

حجت الاسلام والمسلمین صافی گلپایگانی ابراز کرد: سیره رفتاری و عملی حضرت آیت الله صافی گلپایگانی الگوی خوبی برای طلاب علوم دینی است؛ چراکه وی انس خاصی با کتاب و کتابخوانی داشت و حتی علاقه و عشق او به کتابخوانی در آخرین روزهای عمر شریف خود نیز قابل مشاهده بود.

وی در ادامه با اشاره به بوسیدن دست طلبه سیاه پوست توسط حضرت آیت الله صافی گلپایگانی اظهار داشت: این گونه رفتارهای حضرت آیت الله صافی گلپایگانی به خاطر اهتمامی بود که او به عموم طلاب علوم دینی و اساتید مختلف داشت و به اساتید خود احترام ویژه‌ای قائل بود.

استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: یکی از ویژگی ها و خصوصیات مهم حضرت آیت الله صافی گلپایگانی این بود که بیش از ۷۰ سال عهده دار پاسخگویی به استفتائات در زمینه‌های مختلف بود که تنها به مدت ۳۰ سال در زمان آیت الله بروجردی مسئولیت استفتائات را بر عهده داشت که این گونه فعالیت های وی نیز در راستای عمل به زی طلبگی بود.

وی از چاپ و انتشار موسوعه استفتائات حضرت آیت الله صافی گلپایگانی خبرداد و گفت: این موسوعه به زودی در دسترس عموم طلاب و علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

گفتنی است، همایش بین‌المللی مهدویت و انتظار در اندیشه حضرت آیت الله صافی گلپایگانی در یازدهم اسفند ماه ۱۴۰۱ در مدرسه علمیه امام کاظم علیه السلام برگزار خواهد شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • طبا طلايي سيد محمود IR ۱۹:۱۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
    1 0
    سلام عليكم خداى بزرگ روح پاك ايشان را با اهل بيت عصمت وطهارت محشور فرمايد. واقعا نابغه كم نظيرى بودند. فقه و تاريخ وادبيات عرب وفارس وحديث و زهد وسياست و جامعه شناسى وتواضع وخداباورى همه وهمه دروجود ايشان جمع بود. خداوند سايه علما ومراجع عظام و رهبر معظم انقلاب را مستدام دارد