جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
علی رمضانی

حوزه/ مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در بازدید از نمایشگاه کتاب دین، گفت: برپایی این نمایشگاه فرصت خوبی برای هم‌اندیشی ناشران و نویدبخش فعالیت جدید و مؤثر در عرضه آثار دینی است.

به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل از ستاد خبری ششمین نمایشگاه کتاب دین، علی رمضانی در حاشیه بازدید از ششمین نمایشگاه کتاب دین با تبریک عید مبعث، اظهار کرد: برپایی این نمایشگاه بعد از چندین سال، نویدبخش فعالیت جدید و مؤثر در عرضه آثار دینی است.

وی برگزاری نمایشگاه دین را زمینه‌ساز هم‌افزایی ناشران دینی عنوان کرد و گفت: برپایی این نمایشگاه فرصت خوبی برای هم‌اندیشی ناشران، موضوع‌یابی محققان برای تولید آثار جدید و شناسایی خلأهای منشورات دینی و حوزوی است.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران اضافه کرد: امیدوارم مردم عزیز قم و علاقه‌مندان به حوزه کتاب از آثار ارائه شده ناشران حوزه دین که محصول تلاش مجموعه‌های پژوهشی و فضلای حوزه و دانشگاه است، رضایت داشته باشند.

رمضانی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به تلاش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تأمین کاغذ ایرانی اشاره کرد و گفت: کاغذ ایرانی به اندازه نیاز تأمین شده و به هر میزان که ناشران کاغذ ایرانی درخواست کنند، به سرعت تحویل متقاضیان داده می‌شود.

وی تصریح کرد: قیمت کاغذ ایرانی ارزان‌تر از کاغذ خارجی است و کیفیت آن نیز روز به روز تقویت می‌شود.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران افزود: کتاب‌هایی که امروز با کاغذ ایرانی منتشر می‌شود کیفیت بسیار بهتری از کتاب‌هایی دارد که سال‌ها پیش با همین نوع کاغذ عرضه شده و این موضوع نشان می‌دهد در صورت حمایت از تولید ملی، شاهد تقویت کیفیت کاغذ نیز خواهیم بود.

رمضانی تأکید کرد: در صورت تداوم استفاده از کاغذ ایرانی، انگیزه تولیدکنندگان داخلی هم برای تولید کاغذ باکیفیت‌تر بیشتر می‌شود و این گونه می‌توانیم کتاب را با قیمت ارزان‌تری به دست مخاطبان برسانیم.

وی همچنین در خصوص افزایش بهای تمام شده کتاب نیز گفت: طبیعتاً ناشران باید تلاش کنند آثار را با قیمت ارزان‌تری به دست مردم برسانند، بعضی از ناشران عمومی آثار خود را با قیمت بالاتری از قیمت تمام شده کتاب در بازار عرضه می‌کنند.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در ادامه بر لزوم اصلاح نگاه افکار عمومی نسبت‌به قیمت کتاب تأکید کرد و گفت: افزایش قیمت‌ها در کالاهای دیگر آن‌قدر به چشم نمی‌آید که در حوزه کتاب به چشم مصرف‌کنندگان می‌آید.

رمضانی همچنین خواستار نقش‌آفرینی مجموعه‌های اقتصادی و بانک‌ها در ترویج فرهنگ کتابخوانی شد و گفت: نهادهای عمومی و اقتصادی برای اینکه کتاب ارزان‌تر به دست مخاطب برسد، مسئولیت اجتماعی دارند.

وی افزود: در کشورهای اطراف ایران، بانک‌ها به صورت مشخص در حوزه نشر هزینه می‌کنند و متعهد به انجام مسئولیت اجتماعی خود هستند.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران همچنین در خصوص مطالبه تعدادی از کتابفروشان نسبت‌به اجرای طرح‌های فصلی فروش کتاب به صورت حضوری، گفت: طرح هایی که در گذشته اجرا می‌شد، تعداد شهرهای کمتری را پوشش می‌داد، ما نهایتاً ۱۷۰ شهر را می توانستیم پوشش دهیم و فقط مردم این شهرها می‌توانستند از یارانه اختصاص یافته دولت در حوزه کتاب برخوردار شوند.

رمضانی افزود: در دو ماه منتهی به انتهای دی‌ماه، علاقه‌مندان به کتاب از ۵۷۰ شهر توانستند از یارانه خرید کتاب استفاده کنند و سطح دسترسی و انتخاب مردم قابل قیاس با طرح‌های فصلی نیست.

وی تصریح کرد: به طور مثال مرکز نشر اسراء یکی از پرفروش ترین فروشگاه‌های سامانه خرید از کتابفروشی‌هاست.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با اشاره به عضویت ۲۵۰ کتابفروشی در سامانه «خرید از کتابفروشی»، گفت: در این سامانه ۱۷۰ هزار عنوان کتاب از حدود ۵ هزار ناشر عرضه شده در حالی که در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حداکثر ۲۸۰۰ ناشر آثار خود را به مردم عرضه می‌کنند.

رمضانی افزود: افزایش دسترسی مردم، افزایش تعداد ناشران عرضه‌کننده، افزایش تعداد کتابفروشی‌ها، بهبود نحوه انتخاب مردم و دقت در گزارش‌گیری از ویژگی‌های مهم سامانه خرید کتابفروشی است.

وی تصریح کرد: به طور مثال جلد ۶۳ تفسیر تسنیم آیت الله جوادی آملی پرفروش‌ترین کتاب در سامانه خرید کتابفروشی بوده است.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران افزود: اجرای طرح غیرحضوری خرید کتاب قابل قیاس با طرح‌های فصلی (حضوری) نیست و ما هم اصلاً دست برنمی‌داریم از اینکه سامانه کتابفروشی‌ها را روز به روز بیشتر توسعه دهیم.

رمضانی با اشاره به در پیش‌روی بودن نوروز، ادامه داد: از ۶ اسفند به مدت ۵ روز بخش حضوری هم فعال خواهد شد و مردم می‌توانند برای استفاده از یارانه خود از کتابفروشی‌ها خرید کنند و این اتفاق به صورت مکمل طرح اجرا می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha