به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین سعیدی آریا، شب گذشته در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت، ضمن تبریک ولادت باسعادت اباعبدالله الحسین علیهالسلام، آیه ۳ سوره انسان « إِنَّا هَدَیْنَاهُ السَّبِیلَ إِمَّا شَاکِرًا وَإِمَّا کَفُورًا» را موردتوجه قرارداد و اذعان داشت: خداوند متعال راه را نشان داده است، بعضی نسبت به هدایت الهی شاکر و برخی آن را میپوشانند و نسبت بدان کفر میورزند.
وی در ادامه به فرازهایی از دعای هشتم صحیفه سجادیه اشاره و بر اهمیت دوری از ترجیح باطل بر حق تصریح کرد و ابراز داشت: امکان اینکه انسان حق را بشناسد و بدان عمل نکند و در عین مشاهده مسیر هدایت، خود را از آن بازبدارد، وجود دارد.
سخنران این محفل بیان کرد: ضمن تبیین روایاتی در رابطه با هدایت و نجات انسان، اغواگری انسان را قسم شیطانی توصیف کرد و اذعان داشت: پیامبر اعظم صلیالله علیه و اله در حدیثی به مولیالموحدین علی علیهالسلام میفرمایند؛ همانقدر که تو درراههای هدایت بشر علم و مهارت داری، هموزن تو شیطان درراههای گمراهی و ضلالت مهارت و علم دارد.
وی در تفسیر آیاتی از قرآن کریم با تأکید بر اینکه هر راه نجاتی در مقابل راه نجات الهی، هلاکتی بیش نیست، تصریح کرد: هیچ راه نجاتی در مقابل راه اهلبیت علیهمالسلام وجود ندارد.
حجتالاسلام والمسلمین سعیدی آریا به راهکارهای تمسک به هدایت الهی اشاره و تقوا را مهمترین مؤلفه استواری و ثبوت قدم در مسیر هدایت دانست و اظهار داشت: در روایتی امام حسین علیهالسلام در عین تأکید بر تقوای الهی، تأکید میکنند؛ قلب شیعیان همچون آیینهای است که هیچ به هم ریختگی و بد نیتی در آن وجود ندارد و پاکنیتی در آن بهگونهای است که در تجلی دلسوزی نسبت به دیگران هرآن چه برای خودپسند میکند را برای دیگران نیز میپسندد و همواره از خود مراقبت میکند.
وی بابیان اینکه تبلور نیتهای درونی در اراده انسان نمود پیدا میکند، اظهار داشت: تصویرسازی و جلوه گری خطا در نیت، نخستین گام ذلالت شیطانی است. ازاینرو پاکی قلب و آمادهسازی وجود برای میزبانی از معرفت الله، نخستین گام قرار گرفتن در مسیر هدایت الهی است.
حجتالاسلام والمسلمین سعیدی آریا در ادامه بر اهمیت پاکی قلب و کسب توفیق حضور در مجالس اهلبیت علیهمالسلام تأکید نمود و بابیان اینکه اگر در مسیر کسب توفیق قدم برنداریم شیطان حال انسان را دگرگون میسازد، اظهار داشت: در لقمه حلال باید وسواس به خرج داد، چراکه لقمه حرام توفیق را از انسان سلب میکند؛ اگر نیت آدم بد باشد، ذهن را خراب و انسان را زمین میزند.
وی ذکر و مرور نعمتها و توجه به گناهان و خطاها را از محبوبترین اعمال انسان نزد خداوند متعال دانست و یادآور شد: اهلبیت علیهمالسلام بهخوبی ادبیات سخنوری با ذات اقدس الهی را به ما آموختهاند.
سخنران حرم مطهر ث معصومه تصریح کرد: باید قلبها را روشن و نیت را درست کنیم، اگر نیتها خراب و جهتگیری قلبمان صحیح نباشد، شیطان با ورود به نفس حالتها را تغییر داده، فرهنگ زیستی ما تغییر خواهد یافت و به حذف فرهنگ خدامحوری منجر خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین سعیدی آریا در بخش پایانی سخنان خود تجلی شعائر دینی را فریاد خدامحوری در مقابل دشمنان خداوند متعال دانست و ضمن ارائه تبیینی از داستان شتر حضرت صالح، اظهار داشت: مردم که شتر حضرت صالح را میدیدند به یاد صداقت نبیالله میافتادند و این مهم چراغی روشن برای یادآوری تبلورهای دینی بود؛ تمام شعائر دینی ما مظهر یادآوری و مرور الهی بودن مردان خدا برای تغییر حال و هوای روحانی و قرار گرفتن در مسیر کسب فیوضات الهی است.
نظر شما