به گزارش خبرگزاری حوزه، حوزه های علمیه تشیّع در راستای رسالت های الهی و انسانی خویش، همواره در صحنه های گوناگون، در کنار مردم داغدیده و مصیبت زده قرار داشته است که نمونه بارز آن در سالهای اخیر، حضور پررنگ و بسیار مؤثر روحانیت خدوم و جهادی در مبارزه با بیماری کرونا بوده است. در همین راستا، حضور هیأتی از سوی حوزههای علمیه و بهویژه آیتالله اعرافی در کشور ترکیه با هدف عرض تسلیت و نیز اعلام آمادگی حوزههای علمیه جهت هرگونه خدمترسانی به زلزلهزدگان کشور برادر و همسایه، امتداد بینالمللی این مأموریت الهی را نشان داد.
در این سفر، هیأتی چهار نفره به ریاست حجّت الاسلام محمّدصادق امین دین، مدیرکل اروپا-امریکا و مدیر دفتر ادیان و مذاهب حوزههای علمیه جهت عرض تسلیت و همچنین بررسی راهکارهای خدمترسانی در عرصههای متنوعی چون امداد و نجات، تجهیز و تدفین، تأمین برخی اقلام مورد نیاز و ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی به نمایندگی از حوزههای علمیه عازم کشور ترکیه شدند.
برنامه ها
ملاقات با آقای جواد معبودی فر، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در استانبول؛
در این جلسه صمیمی حجّت الاسلام محمّدصادق امین دین، به تشریح اهداف این سفر پرداخت و نسبت به تمهید اقدامات مناسب حوزههای علمیه درجهت کاهش آلام مردم مصیبت زده ترکیه ابراز آمادگی نمود.
بازدید از مؤسسه فرهنگی کوثر و ملاقات با مسئولین آن؛
در این بازدید، مسئولین مؤسسه فرهنگی کوثر، ضمن خوشآمدگویی اظهار داشتند: اظهار همدردی و «بنی آدم اعضای یک پیکرند» را عملاً انجام دادید. من هم زلزله خوی را تسلیت عرض میکنم. وی در ادامه ضمن تشریح ابعاد زلزله، عمق فاجعه را بسیار زیاد دانست و افزود: همکاری، برادری و همدردی دو کشور ایران و ترکیه همیشه باید اهمیت داده شود و هرچه تلاش در ایجاد برادری شود ارزش دارد.
یکی از مراکزی که میتواند این در این قضیه موثر باشد، حوزههای علمیه است که در ترکیه دیانت و در ایران حوزههای علمیه است که باید این همکاری را داشته باشند. از نظر روانی تاثیری که لحظات زلزله روی مردم گذاشته زیاد است و علیرغم اینکه در ترکیه هم حمایتهای روانشناسی دارند، اما مشاوره اسلامی کم است. ما از قبل از انقلاب دیدیم که همیشه روحانیت در خط مقدّم بوده و امتحان را خوب پس داده و لذا از جلسات مشاوره بحران استقبال میکنیم. همچنین باید به صورت واقعبینانه روی کارهایی که می کنید، در ترکیه و ایران تبلیغ شود تا کسانی که میگویند نه غزه نه لبنان، ببینند کمک ها فقط آنجا نمی رود، بلکه به ترکیهای که برای تفریح به آنتالیای آن می روند هم ارسال میشود.
اینکه حوزه به این امر توجه کرده، خیلی جالب است و فکر میکنم این اولینبار است که حوزه مستقل از دولت ایران این کار را کرده و حتی اگر کاری هم انجام نشود، صرف این اقدام حوزه موجب برکات است و این امر باید ادامه یابد و این ارتباط حوزه با بدنه مردم و اهل سنت حفظ شود. اگر برای ما دورههای کوتاهمدت آموزش مشاوره بحران اجراء شود بسیار مورد نیاز است. همچنین به محتوای مناسب رسانهای در رابطه با زلزله نیاز داریم تا پس از صداگذاری در تلویزیون پخش کنیم.
برگزاری دوره تخصّصی مشاوره بحران؛
در این سفر، دوره تخصّصی مشاوره بحران پس از ارسال فراخوانی در شهر استانبول و شهرهای دیگر، توسط جناب حجّت الاسلام والمسلمین رضا مهکام، رئیس انجمن مشاوره و روانشناسی اسلامی ایران و عضو هیأت اعزامی برای تعداد قابل توجهی از برادران و خواهران بومی در چهار جلسه برگزار گردید.
ملاقات با آقای دیدبان، وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در استانبول؛
وی ضمن خیرمقدم، آموزش مشاوره بحران به بومیها را توسط حوزه، کار شایسته ای دانست.
بازدید از مجموعه جابر، زینبیّه و ملاقات با برخی مسئولین آن؛
در این ملاقات صمیمی، مسئولین ضمن تشکر بسیار از ابراز همدردی و تسلیت مدیر حوزههای علمیه و آرزوی سربلندی کشور عزیز ایران و دعا جهت رفع مشکلات اقتصادی، از جمهوری اسلامی جهت کمکهای بسیار، تشکر نمود و احداث بیمارستان سیار در منطقه آدیامان را موجب تلطیف احساسات دانست.
از جهتی هم به دلیل عدم بازتاب کمکهای ایران در شبکههای اصلی ترکیه داده ابراز تأسف و ناراحتی نموده و سپس به ارائه گزارشی از فعالیتهای مجموعه جابر از جمله ارسال ۲۴ تریلی خوراک، پوشاک، نانهای محلی و... و نیز اعزام جوانان به منطقه پرداخت و افزود: ارتش و سپاه جمهوری اسلامی که در آدیامان بیمارستان و خیمه هایی برای زلزله زدگان برپا کردند که وزیر خارجه و رئیس هلال احمر ما خیلی خوشحال شدند. تا حدودی در مطبوعات ابهامزدایی کردیم و گفتیم ایران هم در این حادثه ورود کرده است و بیمارستان بسیار مجهّز ایران موجب افتخار ما شد.