به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، آیتالله سید احمد علم الهدی، در نخستین جلسه تفسیر سوره مبارکه محمد در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: پربرکتترین اعمال در ماه مبارک رمضان، حشر با قرآن است؛ به این معنا که انسان فراتر از قرائت و استمرار بر خواندن، تمام توجهش در زندگی به قرآن کریم باشد و در هر موردی که مشکلی پیش میآید، راهحل آن را از قرآن بجوید. بر همین اساس است که حدیث نبوی میفرماید «هرکس آیهای از قرآن را در ماه مبارک رمضان بخواند، گویا یک ختم قرآن کرده است» و این مصداق همان برکتی است که در ماه ضیافت خدا نصیب و روزی مردم میشود.
وی افزود: عاشقانهترین عبادت الهی، همین روزهای است که در ماه مبارک رمضان واجب شده است زیرا در نماز و مناجات ممکن است با یادآوری مسئله و موضوع خاصی، ارتباط انسان با خدا قطع شود اما در روزه، انسان به خواست خدا مبادرت به گرسنگی و تشنگی میکند و با این حس، هرروز با خدا محشور و مأنوس است.
ذات قرآن از نور است
نماینده ولیفقیه در استان خراسان رضوی با سفارش به استمرار قرائت و توجه به قرآن کریم خاطرنشان کرد: ذات قرآن از نور است و لذا استمرار بر تلاوت قرآن کریم، این خاصیت ثانویه را بر ذات انسان میگذارد که دست و زبان او در اختیارش قرار بگیرد و به غیر اراده خدا نجنبد.
وی ادامه داد: وجود اقدس امام صادق(ع) در تشریح ابعاد تلاوت شایسته قرآن کریم فرمودند: «یُرَتِّلُونَ آیاتِهِ و یَتَفَهَّمونَ مَعانِیَهُ و یَعمَلُونَ بأحکامِهِ و یَرجُونَ وَعدَهُ و یَخشَونَ عَذابَهُ» یعنی کسانی قرآن را شایسته تلاوت میکنند که آیاتش را روشن و شمرده بخوانند، سعی کنند معانیاش را بفهمند، احکام و فرمانهایش را به کار ببندند، به وعدهاش امیدوار باشند و از عذابش بترسند.
قرآن، وعده رحمت پروردگار است
امام جمعه مشهد با بیان اینکه آیات رحمت خدا در قرآن کریم بهمراتب از آیات عذاب بیشتر است، تصریح کرد: این همان جایی است که انسان میتواند به حداقل اعمال خود هم امیدوار باشد اگر خالصانه در راه خدا ایستادگی کند، ذات اقدس پروردگار را زنده و آگاه به اعمال خود بداند و با باور قلبی از گناه که مصداق دشمنی با خداست، پرهیز داشته باشد.
وی تأکید کرد: نکته مهم در تفسیر قرآن کریم آن است که فرد پس از تلاوت قرآن کریم به تدبر در معانی آن بپردازد. این برخلاف عمل برخی افراد است که براساس خواست و میل خود، آیهای از قرآن را استخراج و آن را مطابق حرف خود تفسیر میکنند.
سوره محمد(ص)، روایت تقابل حق و باطل
آیتالله علمالهدی با اشاره به فلسفه نامگذاری سوره محمد(ص) گفت: برخی مفسران بر این باور هستند که نامگذاری سورهها براساس لفظ شاخص و ماجرای مشهوری است که در سوره به آن اشاره میشود. مثلاً سوره بقره به خاطر اشاره به ماجرای گاو بنیاسرائیل، سوره نساء به دلیل تشریح احکام بانوان و سوره فتح براساس وعده نصر و پیروزی به مسلمانان است. این یک تفسیر سطحی و قشری است اما تحلیل جدیتر، دلالت بر تقابلی دارد که از نخستین آیه سوره مبارکه محمد(ص) تا پایان آن میان حق و باطل وجود دارد و در نهایت هم خطاب به مسلمانان از تسلط حق و شکست باطل بشارت میدهد.
وی ابراز کرد: تفسیر سوره محمد از این جهت به اقتضای امروز جامعه ماست که ما هم مشابه با شرایط پس از تشکیل حکومت توسط نبی مکرم اسلام، در محاصره دشمن هستیم و مستکبران عالم همچون کفار قریش از همه توان خود برای براندازی اسلام استفاده میکنند اما کام ما هم به وعده نصر خدا و غلبه جبهه حق شیرین خواهد شد.
انتهای پیام/