به گزارش خبرگزاری حوزه، آندژی یوزوویچ سفیر واتیکان در ایران ضمن بازدید از بخشهای مختلف جامعة الزهرا سلاماللهعلیها با سرکار خانم سیده زهره برقعی مدیر این مؤسسه علمی حوزوی، دیدار و گفتوگو کرد.
در ابتدای این دیدار، جامعة الزهرا سلاماللهعلیها به عنوان بزرگترین حوزه علمیه خواهران جهان تشیع زیر نظر رهبر معظم انقلاب مدظله العالی معرفی شد که بانوان فرهیخته بسیاری در این مؤسسه علمی حوزوی تحصیل میکنند و امروز مدیر و سه نفر از معاونان این مجموعه تحصیل کرده همین مؤسسه هستند. همچنین در این جلسه، موضوع تقویت تعاملات بین الادیانی مورد توجه قرار گرفت.
ایجاد سیر نظاممند و هدفمند در حوزه تعلیم و تربیت بانوان در جامعة الزهرا سلاماللهعلیها
سرکار خانم سیده زهره برقعی در این دیدار، ضمن عرض خیرمقدم به مهمانان، با اشاره پذیرش جامعة الزهرا سلاماللهعلیها از مهدکودک تا سطوح عالی حوزه و دانشگاه، عنوان کرد: تعداد زیادی از طلاب علوم دینی این مجموعه، تحصیلات خود را از ابتدا تا انتها در جامعة الزهرا سلاماللهعلیها گذراندند و یک سیر نظاممند و هدفمند را در حوزه تعلیم و تربیت از مهد کودک تا بالاترین سطوح علمی دانشگاهی و حوزوی در این مجموعه وجود دارد.
مدیر جامعة الزهرا سلاماللهعلیها با اشاره به فعالیت مجموعه ورزشی شهیده سیاری ویژه بانوان، اظهار داشت: در این مؤسسه علمی حوزوی، علاوه بر بحثهای علمی و معنویت به مسائل تربیتی و رشد جسمی بانوان اهمیت داده میشود، همچنین امور رفاهی و خدماتی در اختیار بانوان قرار دارد تا نیازهای خود را تأمین کنند.
معنویت، گمشده بشر امروز است/ مهمترین عامل در تعامل و گفتمان بین ادیانی، تعقل و عقلانیت است
برقعی در ادامه، خاطرنشان کرد: شما شخصیت علمی و اندیشیمند هستید و با توجه به تحصیلات خود در رشتههای فلسفه و الهیات و حقوق، میتوانید در تعامل و گفتمان بین الادیانی نقش بسزایی داشته باشید.
وی با بیان اینکه مهمترین عامل در تعامل و گفتمان بین ادیانی، تعقل و عقلانیت است، گفت: اگر ما به دنبال تعقل و معنویت باشیم، با توجه به اینکه معنویت، گمشده بشر امروز است، میتوانیم قدمهای خوبی برای تعامل بین الادیان و هم افزایی برداریم.
لزوم بحث و گفتوگو پیرامون نقاط مشترک بین ادیانی
مدیر جامعة الزهرا سلاماللهعلیها تصریح کرد: ما نقاط مشترک بسیار زیادی داریم و موضوعاتی چون مبارزه با ظلم و ستم، عدالت خواهی، مبارزه با تروریسم و بیایمانی، ایجاد صلح، آرامش و معنویت در جامعه و ارائه راهکارهایی برای تحکیم بیشتر خانواده میتواند محور بحثهای ما باشد.
برقعی اظهار داشت: ما محورهای زیادی برای گفتگو داریم که در هر جلسه میتوان یک محور خاص را تعیین کرد و مورد بحث و گفتگو قرار داد، مثل بحث سقط جنین و بحث تحکیم خانواده که الحمدلله جناب پاپ هم نسبت به آن تأکید دارند.
وی در ادامه یادآور شد: خداوند متعال در قرآن کریم وقتی میخواهد الگو و نمونه ای برای همه مسلمانان و مؤمنان اعم از زن و مرد بیان کند، از دو زن یاد میکند که یکی از این زنها حضرت آسیه علیهاالسلام است که در یهود مورد احترام است و دیگری حضرت مریم علیهاالسلام مادر حضرت عیسی علیهالسلام است.
مدیر جامعة الزهرا سلاماللهعلیها با اشاره به سورههای مبارکه مریم و آل عمران در قرآن کریم، تأکید کرد: ما بانوان مسلمان، حضرت آسیه علیهاالسلام را به عنوان سمبل مبارزه با ظلم و ستم و عدالت خواهی و حضرت مریم علیهاالسلام را به عنوان الگوی عفت و پاکدامنی میدانیم و این دو زن را الگوی خود قرار میدهیم.
اسلامی که در غرب مطرح است، اسلام واقعی نیست/ آمادگی تعامل جامعةالزهرا(س) با مراکز علمی بانوان در واتیکان
برقعی بیان داشت: متأسفانه در غرب، تصویر درستی از اسلام ارائه نشده و اسلامی که در غرب مطرح است، اسلام واقعی نیست؛ شما در ایران میتوانید با اسلام واقعی آشنا شوید و این آشنایی از طریق ارتباط با حوزههای علمیه میسر میشود.
وی در ادامه، آمادگی جامعة الزهرا سلاماللهعلیها برای تعامل با مراکز علمی بانوان در واتیکان را اعلام کرد و گفت: اگر واتیکان، مراکز و نهادهای خاصی برای بانوان داشته باشد، میتوانیم با آنها ارتباط و تعامل داشته باشیم و به طور کلی، جامعة الزهرا سلاماللهعلیها برای گفتگوهای بین ادیانی و تعامل با بانوان فرهیخته مسیحی برای حل معضلات بین المللی اعلام آمادگی میکند.
بیت المقدس نمونه اختصاصی زندگی مسالمتآمیز بین ادیان بوده است
مدیر جامعة الزهرا سلاماللهعلیها با اشاره به روز جهانی قدس، عنوان کرد: بیت المقدس نمونه خاص و اختصاصی زندگی مسالمت آمیز بین ادیان بوده، اما متأسفانه بیش از ۷۰ سال است که مردم فلسطین از خانههای خود رانده شدند و از کمترین حقوق انسانی نیز برخوردار نیستند که این موضوع هم میتواند یکی از محورهای بحث ما در آینده باشد و معتقدیم که شما میتوانید نقش خوبی در این زمینه ایفا کنید.
برقعی در پایان ابراز داشت: پیام دین مقدس اسلام، عشق، صلح، آرامش و دوستی است و ماه مبارک رمضان هم ماه صلح، آرامش و دوستی است که امید است با کمک هم بتوانیم صلح و آرامش را به جهان هدیه دهیم.
تأکید بر گسترش همکاریهای علمی و گفتگوی بین ادیانی
در این نشست، آندژی یوزوویچ سفیر واتیکان در ایران ضمن قدردانی از مسئولان جامعة الزهرا سلاماللهعلیها و ابراز خرسندی از آشنایی با فعالیتهای این مجموعه، اظهار داشت: برای من بسیار جالب بود که در این مؤسسه علاوه بر پرورش روح و آموزش معنوی به سلامت جسم بانوان هم اهمیت داده میشود.
آندژی یوزوویچ از ایجاد تعامل و گفتگو بین واتیکان با حوزههای علمیه درباره مسائل بین المللی استقبال کرد و در ادامه، خاطرنشان کرد: هیچ کشوری بدون پیشرفت زنان در عرصههای مختلف، توسعه پیدا نخواهد کرد و با توجه فعالیت زنان ایرانی در عرصههای مختلف از جمله تحصیل در سطوح بالای علمی، آینده درخشانی را برای ایران میبینم.
سفیر واتیکان در ایران بیان داشت: مایلم به خانمهای حاضر در این جلسه و همه بانوانی که در این مجموعه فعالیت میکنند، درس میخوانند و دوست دارند روح و تفکر خود را گسترش دهند، تبریک بگویم؛ این آینده است، نه فقط آینده، بلکه توسعه یک کشور است.
کشیش و اسقف اعظم واتیکان عنوان کرد: بسیاری از کشورها میتوانند از ایران الگو بگیرند و اجازه پیشرفت به بانوان کشور خود را بدهند، ناآگاهی فقط مختص آقایان نیست، ناآگاهی مانع توسعه میشود و هیچ کشوری نمیتواند با ناآگاهی توسعه پیدا کند.
وی افزود: وقتی مادری ناآگاه باشد، چگونه میتواند آن ارزشهای مهم را به فرزندان خود انتقال دهد. مادر اگر آموزش خوبی دیده باشد، بهتر میتواند آن ارزشها را به فرزند خود انتقال دهد.
سفیر واتیکان در ایران بیان داشت: کاردینال میگل آنجلو ایوزو به مناسبت پایان ماه مبارک رمضان و عید سعید فطر، پیام گسترش عشق، دوستی و برادری را برای مسلمانان ارسال کردند و امر محقق نمیشود، مگر اینکه گفتگو را گسترش دهیم و در این صورت میتوانیم صلح را برای همه دنیا ایجاد کنیم.
آندژی یوزوویچ با اشاره به گسترش همکاریهای علمی بین واتیکان و حوزههای علمیه، خاطرنشان کرد: همکاریهای علمی و فرهنگی میتواند بین فضاهای فرهنگی و هنری سایر ادیان مقدس و جمهوری اسلامی شکل بگیرد که امیدواریم این امر هم محقق شود.
پیش از این دیدار، آندژی یوزوویچ به همراه هیئت همراه از جامعة الزهرا سلاماللهعلیها بازدید کرده و با فعالیت بخشهای مختلف این مجموعه آشنا شد.
نظر شما