یکشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۵
کتاب «هرمنوتیک و اجتهاد در فقه سیاسی» به چاپ دوم رسید

حوزه/ چاپ دوم کتاب «هرمنوتیک و اجتهاد در فقه سیاسی» در ۲۱۴ صفحه روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب «هرمنوتیک و اجتهاد در فقه سیاسی» به اهتمام سید کاظم سیدباقری در ۲۱۴ صفحه در پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه به چاپ دوم رسید.

شناخت و فهم سنجیده روش های جدید و بازخوانی، بازسازی و بازفهمی روش‌های بومی در مقایسه با روش‌های جدید، امری بایسته است.

این اثر تلاش دارد تا در رویکردی مقایسه‌ای به افق های مشترک و افتراق اجتهاد و هرمنوتیک بپردازد و با بررسی مناسبات اجتهاد با دشواره های مرتبط با هرمنوتیک، زوایای پیدا و پنهان و ضعف و قوت آن را نشان دهد. پویایی و تحول آفرینی در استنباطات سیاسی - اجتماعی و فهم روزآمد از متون دینی همراه با اصالت از ویژگی های اجتهاد است که شاید بتوان به تأثیر آن در روش اجتهاد اهتمام ورزید.

ساختار اثر

این کتاب در دو فصل تالیف شده است؛ «اجتهاد و هرمنوتیک، پیوند یا گسست؟» عنوان اولین فصل از کتاب حاضر است که در آن نویسنده به بیان اجتهاد و هرمنوتیک، نگرشی کلی پرداخته و تعامل اجتهاد و هرمنوتیک را مورد بررسی قرار داده و فهم هرمنوتیکی و فهم اجتهادی (چیستی فهم هرمنوتیکی و فهم اجتهادی و مقایسه فهم های هرمنوتیکی و اجتهادی) را تبیین کرده است.

نویسنده در دومین و آخرین فصل از کتاب مذکور با عنوان «نسبت سنجی اجتهاد با برخی از نحله‌های هرمنوتیک» به بررسی نسبت هرمنوتیک اجتهادی با دیگر نحله ها پرداخته و بررسی رابطه اجتهاد و هرمنوتیک کلاسیک (بسترهای طرح هرمنوتیک کلاسیک و هرمنوتیک کلاسیک و اجتهاد) و بررسی تطبیقی اجتهاد و هرمنوتیک اسکینر را به رشته تحریر درآورده و نسبت سنجی میان هرمنوتیک فلسفی و اجتهاد در فقه سیاسی را تبیین کرده است.

برشی از اثر

* بسترهای طرح هرمنوتیک کلاسیک

چون به دقت بنگریم، در چالش های تاریخی میان برخی اندیشوران و اربابان کلیسا که بر قرائت رسمی از دین تعصب داشتند، سخن از آن بود که آیا افراد می‌توانند خارج از خوانش کلیسا، به فهم آموزه های انجیل، کتاب مقدس بپردازند یا نه. این امر پس از قرون وسطی و طرح مباحث روشنفکری و انتشار فراگیر متون مقدس که آنها را در خدمت همه شهروندان می گذاشت و انحصار کلیسا در می‌آورد، شکل جدی و علمی تر به خود گرفت. با این رویکرد، کم کم زمینه های طرح دانش هرمنوتیک ریخته شد؛ امری که توانست به تدریج، مرجعیت کلیسا و حجیت خوانش اربابان آن از متون مقدس را با تردید روبرو سازد؛ بنابراین در گام های اولیه این مباحث، بحث از مفاهمه با متن به میان آمد و اینکه هر کس می تواند با آن ارتباط پیدا کند، آن را بفهمد و فهمش دارای اعتبار و قابل عرضه باشد، نه فهمی تک سویه از افرادی خاص.

علاقه مندان برای خرید اینترنتی این کتاب می‌توانند به نشانی اینترنتی http://shop.isca.ac.ir/ مراجعه کنند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha