پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۲
تأکید نمایندگان مجلس بر افزایش همکاری ها با اقلیم کردستان عراق

حوزه/ رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همکاری اقتصادی خوبی بین ایران و اقلیم کردستان عراق وجود دارد، گفت: همکاری اقتصادی و تجاری بین استان‌های دو طرف مرز کافی نبوده و باید افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از ارومیه، وحید جلال زاده امروز در نشست استانداران استان‌های مرزی ایران با اقلیم کردستان عراق افزود: سهم جمهوری اسلامی ایران بخصوص استان‌های هم مرز با اقلیم کردستان، در صادرات خدمات فنی مهندسی به این منطقه قابل توسعه است.

وی با بیان اینکه پیشرفت و امنیت عراق و کردستان عراق پیشرفت و امنیت جمهوری اسلامی است، اضافه کرد: با دیدن پیشرفت‌های شما، بسیار خوشحال می‌شویم؛ اقتصاد همیشه امنیت ساز بوده و باید زمینه همکاری بخش خصوصی ۲ طرف را فراهم کنیم.

نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه سرمایه گذاری‌های مشترک، مراودات را توسعه می دهد، افزود: در این راستا می‌توان با راه اندازی شهرک مشترک مرزی در تمرچین، اقدامی اثرگذار داشته باشیم.

رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان غربی و نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست، گفت: ارتباط و مراودات بین استان‌های هم مرز با اقلیم کردستان عراق، رابطه‌ای برد - برد است.

روح الله حضرت پور افزود: آماده ایجاد ‌کارخانه‌های صنایع تبدیلی و نمایشگاه‌های مشترک در اقلیم کردستان عراق هستیم.

دیگر نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار کرد: رویکرد مجلس شورای اسلامی در جهت تقویت تجارت بین المللی بوده و لایحه تشکیل وزارت بازرگانی در راستای توجه به موضوع مهم واردات و صادرات از سوی مجلس در حال بررسی است.

حجت الاسلام سیدسلمان ذاکر ادامه داد: اولویت اول در مراودات تجاری، بالا بردن سرانه درآمد مرزنشینان و فراهم سازی زمینه کاهش و مهار تورم است.

نماینده پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی نیز با قدردانی از برگزارکنندگان این نشست، اظهار کرد: امیدواریم این نشست‌ها، ارتباطات روزافزون بین استان‌های مرزی ایران اسلامی با اقلیم کردستان عراق را توسعه‌ بخشد.

کمال حسین پور اضافه کرد: پیگیر ایجاد مرز جدیدی بین ۲ طرف در شهرستان تازه تاسیس میرآباد با تدبیر مسئولان ۲ کشور ایران و عراق هستیم.

علی تتر استاندار دهوک اقلیم کردستان عراق هم در این نشست اظهار کرد: مشترکات فرهنگی، زبانی، دینی و جغرافیایی در دو طرف مرز وجود دارد و همین امر زمینه را برای ارتباط بیشتر فراهم کرده است.

وی در ادامه افزود: هم اکنون شماری از دانشجویان اقلیم در مقاطع مختلف در دانشگاه‌های ایران تحصیل می‌کنند و دانشگاه‌های اقلیم نیز آمادگی پذیرش دانشجو از ایران در رشته‌های ادبیات عربی، کردی و انگلیسی را دارا هستند.

استاندار دهوک اقلیم کردستان عراق در پایان گفت: امیدواریم همکاری‌ها در زمینه توریسم درمانی و کسانی که برای معالجه به ایران می‌آیند، بیشتر شود.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

  • فیلم | همراه بی قرار

    فیلم | همراه بی قرار

    حوزه / علاقمندان جهت ثبت نام در حوزه‌های علمیه می‌توانند به آدرس https://paziresh.ismc.ir/ و یا مدارس علمیه در سطح استان مراجعه نمایند.

  • وزیر کشور: پیوند مردم ایران و عراق ناگسستنی است

    وزیر کشور: پیوند مردم ایران و عراق ناگسستنی است

    حوزه / وزیر کشور گفت: روابط ایران و عراق در بهترین شرایط خود قرار دارد و پیوند بین ۲ ملت ناگسستنی است و میزبانی اقلیم کردستان عراق از میهمانان اباعبدالله…

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha