دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۲
پاسخ دوم حجت الاسلام شریفی به سخنان یک استاد دانشگاه علیه حجاب

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی، رئیس دانشگاه قم در مطلبی به سخنان دکتر خدایاری فرد در دفاع روان‌شناسانه از بی‌حجابی پاسخ داده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی، رئیس دانشگاه قم در مطلبی به سخنان دکتر خدایاری فرد در دفاع روان‌شناسانه از بی‌حجابی پاسخ داده بود که در این مطلب، به انتشار دومین پاسخ این پژوهشگر دینی خواهیم پرداخت.

مشاهده پاسخ اول

جناب دکتر خدایاری‌فرد، رئیس پیشین دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، در توجیه روان‌شناختی بی‌حجابی گفته است: آزادی در پوشش موجب می‌شود هر کس هر طور دوست دارد و آنگونه که در واقع هست، در انظار عمومی ظاهر شود و این برای سلامت روان اجتماع نافع‌تر است.
پیشتر چندین پرسش بنیادین را در این خصوص با ایشان در میان گذاشتم و امیدوارم که باب گفتگویی عالمانه را در این زمینه فراهم کنند و به آنها پاسخ دهند.

در ادامه نکته‌ای دیگر را در این خصوص بیان می‌کنم:

چنین توجیهی مبتنی بر پیش‌فرض‌هایی است که لازم است جناب دکتر خدایاری‌فرد، تکلیف خود و مخاطبان خود را با آنها روشن کند:

پیش‌فرض اول. «عمل تک‌تک «افراد» بر اساس میل و خواست درونی خود، ملازم با تأمین سلامت روان «اجتماع» است.»

پیش‌فرض دوم. «انسان سالم از نظر روان‌شناسی، کسی است که آنگونه که شخصاً دوست دارد، بدون ملاحظه هیچ امر دیگری، در انظار عمومی ظاهر شود.»

پیشفرض سوم. «انسان‌ها ذاتاً مدافع حقوق دیگران هستند و اگر آنها را به اختیار خود واگذاریم، هیچ تعرض و تجاوزی به حقوق دیگران نخواهند کرد و در نتیجه خواست شخصی هیچ کسی در تعارض یا تضاد با خواست شخصی سایر افراد نیست.» و الا اگر این پیشفرض پذیرفته نشود، طبیعتاً نباید انتظار داشت، اگر هر کس آنگونه که دوست دارد در جامعه عمل کند، سلامت روانی اجتماع تأمین شود.

پیش‌فرض چهارم. «آزادی در پوشش با سایر آزادی‌های اجتماعی مثل آزادی در تولید و توزیع و مصرف مواد مخدر، آزادی در روابط جنسی خارج از چارچوب و ضوابط قانونی و شرعی؛ آزادی در حمل اسلحه؛ آزادی در عمل به قوانین راهنمایی و رانندگی و ...؛ متفاوت است و نباید با هم مقایسه شوند.» اگر این پیشفرض را نپذیرند، علی‌القاعده جامعه‌ای باقی نمی‌ماند که سخن از سلامت روان آن به میان آید!

روشن است که این پیشفرض‌ها نه تنها بدیهی نیستند؛ اساساً معقول و پذیرفتنی هم نیستند و دلایل مختلفی در رد هر کدام از آنها می‌توان اقامه کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۳
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۱
  • احمد IR ۰۹:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۱
    نظرات عالمانه و عاقلانه وجود دارد اما چه فایده توجهی به آنها نمی شود.
  • الشریف IR ۱۶:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۶
    هو الشریف اسما و مسمیا
  • شکر IR ۰۷:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۶
    خدا را شکر. اگر پاسخ های عالمانه به موقع و به مقدار کافی باشد، افکار بد منعقد نمی شود و ...