به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین حسین رحیمیان در جریان بازدید دو روزه از مدارس علمیه استان کردستان، در مدارس علمیه حضرت ولی عصر(عج) شهر سنندج، امام صادق علیه السلام قروه، حضرت ولی عصر(عج) و امام صادق علیه السلام بیجار و امام محمد باقر علیه السلام کامیاران و مدیریت و مرکز خدمات حوزه استان، حضور یافت.
ببینید:
تصاویر سفر مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزههای علمیه به کردستان
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه کشور در این بازدیدها از نزدیک با دغدغهها، مشکلات، انتقادات و پیشنهادات اساتید، مسئولان و طلاب مدارس علمیه استان آشنا شد و طی جلسات و دیدارهای فشرده و متعدد، نیازها و وضعیت حوزه علمیه استان را مورد بررسی قرار داد.
وی شرایط استان کردستان را شرایط ویژهای توصیف کرد و ابراز داشت: اگر چه هر منطقهای مشکلات و شرایط مختص به خود را دارد و به طور کلی کار در عرصه فعالیتهای روحانیت دشوار است، اما کار در استان کردستان نسبت به بسیاری از مکانهای دیگر دشوارتر است.
یک خبر خوش برای اساتید
حجت الاسلام و المسلمین رحیمیان با اشاره به مشکلات معیشتی طلاب و اساتید افزود: دغدغه معیشت، دغدغه اول بسیاری از مسئولان، اساتید و طلاب حوزههای علمیه خصوصا در شهرستانهاست و به همین منظور نیز مصوبهای در خصوص افزایش حق الزحمه اساتید با نگاه ویژه به شهرستانها و مناطق محروم به تصویب رسیده است که به زودی به مرحله اجرا خواهد رسید.
وی ادامه داد: برای معیشت طلاب نیز گامهای خوبی در شورای عالی و مرکز خدمات برداشته شده است و امیدواریم که بتوانیم تا حد زیادی به دغدغههای موجود پاسخ مثبت دهیم و در جهت حل مشکلات گام برداریم، چرا که اساسا وظیفه ما تلاش در جهت رفع این دغدغههاست.
حجت الاسلام و المسلمین رحیمیان، استفاده و بکارگیری اساتید پرتوان و با نشاط را سبب ایجاد انگیزه در میان طلاب و عامل موفقیت آنها در آینده ارزیابی کرد و اظهار داشت: وجود اساتید مسلط به مباحث علمی و با نشاط میتواند فضای مدرسه را به گونهای تغییر دهند که بتوان با بسیاری از مشکلات دیگر کنار آمد. بنابراین اساتید باید پیوسته در جهت ارتقاء سطح علمی و مهارتی خود تلاش کنند و هرگز از تحصیل غافل نشوند.
برگزاری اردوهای علمی، توجه به معنویت و اخلاق در کنار تحصیل و سرمایه گذاری بر روی دروس مقدماتی حوزه از دیگر توصیههای مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه کشور به مسئولان و مدیران حوزههای علمیه استان کردستان بود.
وی همچنین در جریان بازدید از مدارس علمیه مختلف استان کردستان در جمع طلاب این مدارس حضور یافت و به ارائه توصیههایی به طلاب جوان پرداخت.
استفاده از فرصتها و غنیمت شمردن فرصت جوانی، جدی گرفتن تحصیلات خصوصا در سالهای اولیه، لزوم مهارت آموزی و استعداد سنجی، افزایش مطالعات جهت آمادگی برای پاسخگویی به شبهات مختلف و تلاش در جهت کسب رضایت الهی، از جمله توصیههای حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان به طلاب مدارس مختلف استان بود.
مدیران و مسئولان حوزههای علمیه استان کردستان نیز گزارشی از برنامهها، مشکلات، چالشها و وضعیت فرهنگی – اجتماعی استان ارائه کردند و ضمن تأکید بر لزوم انجام رسالتهای اجتماعی حوزه علمیه، مقابله با هجمه رسانهای دشمن علیه روحانیت و تربیت طلاب اثرگذار، از حضور مسئولان عالی حوزوی در این استان ابراز خشنودی و خرسندی کردند و آن را مایه امید و انگیزه دانستند.
کمبود منابع مالی، مشکلات عدیدهی اقتصادی، معیشتی و مسکن، حضور کم تعداد روحانیون در استان، نیاز به تأسیس مراکز تخصصی حوزوی، کمبود وسائل کمک آموزشی، نیاز به تجهیز کتابخانه مدارس، مشکلات مربوط به بیمه اساتید و کارکنان، لزوم هماهنگی کتب درسی با نیازهای خاص منطقه، لزوم برگزاری دورههای آموزشی به منظور تقویت بنیه علمی – مهارتی اساتید، لزوم فعال کردن و ساماندهی گروههای جهادی و تبلیغی، نیاز به حضور اساتید اخلاق، لزوم تأمین امکانات ورزشی برای طلاب و مسائل مربوط به موقوفات، از جمله مسائلی بود که اساتید، مسئولان و طلاب حوزههای علمیه این استان، در طی جلسات مختلف مطرح کردند.
برگزاری دیدارهای خصوصی با طلاب علاقهمند و تجلیل از اساتید و طلاب برگزیده استان از دیگر برنامههای مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزههای علمیه کشور در جریان بازدید از حوزههای علمیه استان کردستان بود.
نظر شما