به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از ارومیه، حجت الاسلام محسن مسلمی امروز در مراسم شهادت امام جواد علیه السلام که در اداره تبلیغات اسلامی خوی برگزار شد، با اشاره به حدیثی از امام جواد (ع) اظهار داشت: امام محمد تقی (ع) در روایتی بیان می کنند؛ اَلمُؤمِنُ یَحتاجُ إلی ثَلاثِ خِصالٍ: تَوفیقٍ مِنَ اللهِ، وَ واعِظٍ مِن نَفسِهِ وَ قَبُولٍ مِمَّن یَنصَحُهُ؛ مؤمن نیازمند سه خصلت است: توفیق از سوی خداوند، واعظی از درون خود، پذیرش نسبت به کسی که او را پند می دهد.
وی اضافه کرد: توفیق الهی برای انسان زمانی به دست می آید که همه اسباب و عوامل برای رسیدن به هدف و تأمین خواسته ها، فراهم و هماهنگ باشد و همه ائمه و انبیای الهی خداوند متعال را هم در بیان و هم در عمل خود توفیق دهنده اصلی می دانستند و به ما نیز چنین توصیه کرده اند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی خوی با بیان این که فراهم شدن هدایت انسان یکی از مهم ترین توفیق الهی است، گفت: این نگاه توحیدی که توفیق اصلی از سوی خداوند متعال است موجب می شود انسان بیش از آن که به فکر و نیروی خودش تکیه داشته باشد، به توفیق الهی و سبب سازی پروردگار اعتماد کند، زیرا همه ی عوامل در دست اوست.
وی خاطرنشان کرد: دومین مسئله ای که امام نیاز مؤمن عنوان می کنند " واعظ درونی" می باشد و عقل و وجدان انسان که در روایت فوق از آن به واعظ درونی یاد شده است، چراغ هدایت و سعادت را در درون انسان روشن می کند و اگر انسان خلاف فطرت خود حرکت کند این وجدان او را ملامت می کند و اگر این واعظ درونی انسان در اثر کثرت گناه بمیرد دیگر موعظه های دیگران نیز در او اثر نخواهد کرد و به همین دلیل بیان شده است که بیداری فطرت انسانی و فعال بودن وجدان، نقش عمده ای در اصلاح شخص و بازداشتن او از جرم و گناه دارد.
حجت الاسلام مسلمی عنوان داشت: امام جواد علیه السلام سومین نیاز مؤمن را موعظه و نصیحت دانسته است و یکی از مهم ترین نیاز های این مسئله تواضع و فروتنی است که اگر کسی خیرخواهانه انتقادی کرد و موعظه و پندی داد، بپذیریم. گشودن آغوش باز به روی پندهای آموزنده و هشدارهای دلسوزان، نشانه خردمندی و عاقبت اندیشی است و باید از خداوند، توفیق بطلبیم، چراغ وجدان را در درون خود روشن نگه داریم و پند دیگران را به گوش جان بشنویم و بپذیریم.
وی اضافه کرد: انسان همواره نیازمند موعظه و پند است و این دو مسئله غذای معنوی و ملکوتی انسان می باشد که موجب پرورش روح او می شود و سعادت دنیا و آخرت انسان را تامین می کند.
مدیر تبلیغات اسلامی خوی گفت: پذیرفتن پند و نصیحت از شاخصه های اولیای الهی است و امام علی (ع) با آن همه عظمتی که داشتند به موعظه و پند و اندرز اهتمام بسیـاری داشتند و نیز حضرت پنبی مکرم اسلام (صَلَّی اللهُ عَلَیْهِ وَ الِه)، یکی از مهم ترین راه های کمال انسانی و رشد و ترقّی در مسیر کمالات معنوی را گوش سپردن به مواعظ اولیای الهی بیان فرمودند.
وی خاطرنشان کرد: در اهمیت موعظه همین بس که امام علی(عَلَیهِ السَّلام) به یکی از اصحابشان فرمودند: «عِظْنی»، مرا موعظه کن، و آن صحابه جواب داد: یا امیرالمؤمنین من شما را موعظه کنم؟ حضرت فرمودند: " آری، آن تأثیری که در شنیدن وجود دارد، در گفتن نیست" لذا شنیدن پند و اندرز و نصیحت، در رشد و ترقّی و صعود و کمال و تربیت انسانها تأثیر بسزایی دارد و می تواند از راهِ میان بُر انسان را به مقصد برساند.
حجت الاسلام مسلمی در پایان با بیان این که مبارزه امام جواد علیه السلام برای خداوند بود، گفت: مبارزه امام جواد از جهتی سخت تر از مبارزه دیگر ائمه معصومین بود چرا که مأمون فردی منافق و ریاکار بود که چهره مقدس مآبی به خود گرفته بود و در بسیاری از موارد ساعت ها در مدح نبی اکرم و امام علی (ع) سخنرانی و از شرب خمر علنی دوری می کرد و جلسات علمی برگزار می کرد و حضرت برای رسوا کردن این چهره مقدس مأب راه تبیین علمی، حرکت تشکیلاتی و بیداری امت را در پیش گرفتند.
انتهای خبر
نظر شما