چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۲
«فقه میسّر» وارد بازار نشر شد

حوزه/ "فقه میسّر" برای استفاده فضلا و عموم مخاطبان به بازار نشر عرضه شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب "فقه میسّر" برای استفاده فضلا و عموم مخاطبان به بازار نشر عرضه شد.

بر اساس این گزارش: مؤلف ضمن تبیین اصول اعتقادی، بر مسائل شرعی متمرکز شده است که مراجع دینی در آن‌ها به احتیاط فتوا داده‌اند.

ترجمه فارسی کتاب "المیسّر فی فقه الإمامیة" تحت عنوان "فقه میسّر" در دو مجلد منتشر شد و در دسترس علاقمندان به مباحث فقهی قرار گرفت.

حجت‎الاسلام والمسلمین «اکرم الکعبی» مؤلف کتاب، از فرماندهان شاخص مقاومت اسلامی در عراق به‌شمار می‌رود که دانش‌آموخته علوم حوزوی در نجف اشرف و قم مقدسة بوده و سطوح عالی را در محضر اساتید مبرز گذرانده است.

وی در طلیعه کتاب خود با هدف توضیح دادن ضرورت توجه به احکام شرعی، با رعایت اختصار و گزیده‌نویسی، اصول اعتقادی را تبیین کرده است.

سپس در ادامه، بر مسائلی متمرکز شده که مراجع دینی در آن‌ها به احتیاط فتوا داده‌اند. ضمن اینکه خود نویسنده در بعضی از موضوعات، راهی موافق احتیاط برای خوانندگان محترم بیان کرده است.

به‌گفته حجت‎الاسلام والمسلمین «عبدالحسین عبیاوی» محقق علوم دینی و مترجم فقه میسّر، روش نویسنده کتاب این است که ابتدا طرح موضوع نموده و آنگاه در صورت تفاوت آرای فقهی علما، نظرات آنان در حاشیه بیان می‌شود.

فتاوای احتیاطی ۹ مرجع شیعی، حضرات آیات: خمینی، خوئی، خامنه‌ای، صدر، سیستانی، هاشمی‌شاهرودی، حائری، صافی گلپایگانی و مکارم شیرازی در این کتاب آمده است.

فصل‌بندی فقه میسّر در قیاس با رساله عملیه مراجع، قدری متفاوت بوده و نویسنده کوشیده تا موضوعات نزدیکتر را در ابواب پیوسته مورد بحث و بررسی قرار دهد تا خواننده بتواند اطلاعات جامعی نسبت به مسأله مذکور کسب کند.

نکته حائز اهمیت در خصوص کتاب این است که مؤلف، احکام را به شیوه‌ای نوین همراه با استدلال اجمالی بیان می‌کند تا مراجعه‌کننده به‌راحتی نظرات مختلف مراجع را دریافته و در فهم موارد اختلافی به زحمت نیفتد.

نکته مهم دیگر آنکه، فتاوای احتیاطی رهبر انقلاب، حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، طبق آخرین ویرایش "أجوبة الاستفتائات" و سایر کتب احکامی معظم‌له، در این کتاب نقل شده است.

مجلدهای اول و دوم "فقه میسّر" (حاوی مباحث عبادات و معاملات) با همت انتشارات "بوستان کتاب" در قطع وزیری با جلد گالینگور به زیور طبع آراسته شده است و جلد سوم نیز پس از طی مراحل فنی، در معرض استفاده عموم بویژه پژوهشگران فقهی قرار خواهد گرفت.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha