جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
حجت‌الاسلام والمسلمین حسین الهی‌نژاد

حوزه/ عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: پژوهشکده‌های ما برنامه‌ها و فعالیت‌های علمی پنج تا ده ساله دارند و این نشان می‌دهد جهت‌ها روشن است. ما قریب به چهل گروه علمی داریم که دارای کلان‌برنامه در افق پنج تا ده ساله در زمینه علوم انسانی اسلامی هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین حسین الهی‌نژاد، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در سومین نشست تخصصی «آینده‌ علوم انسانی»که امروز از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، در سخنانی با موضوع «جایگاه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در آینده علوم انسانی» اظهارکرد: برای تبیین نقش و کارکرد پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در علوم انسانی اسلامی با رویکرد پسینی یا پیشینی نیازمند تبیین چهار مؤلفه هستیم. ابتدا باید نگاهی به اهداف پژوهشگاه داشته باشیم که برای کارهای علمی در زمینه علوم انسانی و اسلامی چه غایاتی را برای خود در نظر گرفته است؟ دومین مؤلفه این است که خروجی‌های پژوهشگاه در این مدت را مورد ارزیابی و مرور قرار دهیم تا مشخص شود چه کارکردی در زمینه علوم انسانی داشته است. مولفه سومی که باید ارزیابی کنیم برنامه‌ها و فعالیت‌های علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در افق آینده است. چهارم نیز رویکرد پژوهشگاه است و اینکه فعالیت‌های علمی و پژوهشی خود را باید با چه رویکردی دنبال کند.

وی افزود: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در فعالیت‌های علمی سه هدف را تعریف کرده که شامل تبیین معارف ناب اسلامی و پالایش فرهنگ دینی از پیرایه‌های جمود و التقاط، دوم تبیین نظام‌مند اسلام متناسب با نیازهای جهان معاصر از طریق توسعه، تعمیق و توانمندسازی علوم اسلامی و سوم تامین پشتوانه های علمی و نظری برای کارآمدسازی حکومت دینی و انقلاب اسلامی است. سه شاخصه نشان می‌دهد که فعالیت‌های پژوهشگاه به گذشته، حال و آینده مربوط است و محدود به زمان خاصی نیست.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ادامه داد: اگر آمار فعالیت‌های پسینی پژوهشگاه در زمینه علوم انسانی اسلامی را بررسی کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که این اقدامات بسیار قابل توجه بوده است. برای مثال دو هزار طرح پژوهشی در زمینه علوم انسانی اسلامی به سرانجام رسانده و منتشر کرده‌ایم و در حال انجام حدود هزار طرح هستیم. چهار پایگاه اطلاع‌رسانی، هفده پایگاه پژوهشی و سیزده محصول نرم‌افزاری را در زمینه علوم انسانی اسلامی ایجاد کرده‌ و شصت همایش ملی و بین‌المللی در زمینه علوم انسانی اسلامی، دوازده کرسی تخصصی، پانصد کرسی علمی و ترویجی و دویست کارگاه تخصصی برگزار و صد و پنجاه تفاهم‌نامه با مراکز مختلف داخلی و خارجی را منعقد کرده‌ایم. همه این موارد نشان می‌دهد که فعالیت پژوهشگاه در زمینه علوم انسانی اسلامی بسیار درخشان بوده است.

انتهای پیام ۳۱۳/۱۷

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha