دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
تصاویر / دیدار آیت الله اعرافی با آیت الله کریمی جهرمی

حوزه/ استاد حوزه علمیه خواستار معرفی سیره علمی و عملی علمای گذشته و بزرگان دین برای نسل جوان به ویژه طلاب جوان شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله کریمی جهرمی از اساتید حوزه علمیه قم در دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگره سالک الی الله، (بزرگداشت مقام علمی معنوی مرحوم آیت الله ناصری اصفهانی) در سخنانی با گرامی‌داشت یاد و خاطره آیت الله ناصری اظهارداشت: آن عالم ربّانی مصداقی برای روایت شریف «مَن تَعَلَّمَ العِلمَ وَ عَمِلَ بِهِ و عَلَّمَ للهِ، دُعِیَ فی مَلَکوتِ السَّماواتِ عَظیماً» بود که در محضر اعاظم نجف آن روز، مانند آیات عظام سید عبدالهادی شیرازی، سید محمود شاهرودی و حاج سید ابوالقاسم خویی، استفاده‌های علمی و معنوی بسیار برده بودند و توانستند زندگی و سلوک علمی و اخلاقی خود را با چنین معاشران و مجالسانی به بهترین وجه آغاز نمایند.

وی با اشاره به جنبه‌های اخلاقی آن مرحوم افزود: همه حرف‌های آن عالم بزرگوار، جنبه معنوی و الهی داشت و هرگز ندیدم که مجلس ایشان، همراه به غیبت و تهمت و تحقیر دیگران باشد؛ بلکه مطالب ایشان بر محور تقوا، اخلاق و آداب انسانی بود.

استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: مرحوم آیت الله ناصری، مردم را در یک سطح نگاه می کردند و برای عموم افراد تواضع داشتند؛ حتی برای کسانی که تصوّر می‌کنیم افراد عادی هستند، چه بسا حس می‌کردند در میان همین افراد، بندگان شایسته خدا وجود دارند، و برای همین افراد هم مراقبت و اهتمام به ادب و رعایت اخلاق اسلامی را داشتند و از آنها احترام می‌کردند که البته آثارش را در مراسم تشییع آن مرحوم دیدیم که مردم چقدر به ایشان علاقه‌مند بودند و هم اکنون نیز این ارادت ادامه دارد.

آیت الله کریمی جهرمی در ادامه با بیان ویژگی مربّی‌بودن آن دانشمند بزرگ، اظهارکرد: جنبه مربّی‌بودن در ایشان، بسیار قوی بود. نمازشان، منابرشان و نوع سلوک ایشان، نمودار این جهت بود که روح صفا و صمیمیت و تقوا و پاکی را در جانِ جامعه القاء می‌کنند. منابرشان برای بنده اعجاب‌انگیز بود که چقدر با بساطت، ‌ سادگی، و خودبین‌نبودن، مطالبی که در راه تربیت جامعه بود را برای مردم بیان می‌کردند. سخنان و مواعظشان درس برای طبقة محترم وعّاظ، سخنوران و خطبا است تا بکوشند کلامشان در جهت تربیت جامعه باشد و از بیان مطالبی که موجب بغض و عداوت و تفرقه میان جامعه باشد، پرهیز کنند.

وی ارتباط خاص، محکم و ناگسستنی ایشان با علی و آل علی سلام الله علیهم اجمعین را ممتاز دانست و گفت: اگر عالم عاملی، رفتار او برگرفته از کتاب و سنّت باشد، و حرکاتش یادآور حالات علی و آل علی علیهم‌السلام شود، و به‌علاوه برای خدا در مقام تربیت جامعه قرار گیرد و به مردم تعلیم بدهد، در میان مردم چنان موقعیتی پیدا می‌کند که همه دل‌ها متوجه او می‌شود و این در زندگی آن مرحوم نمود عینی داشت.

استادحوزه علمیه قم بر لزوم معرّفی شخصیت واقعی آن عالم ربّانی تأکید کرد و افزود: در معرّفی ایشان، نیازی به بیان خواب و امثال آن نیست؛ چرا که وجود ایشان، اخلاقشان، صحبت‌کردنشان، اخلاق، ادب، انسانیت و تواضعشان در برابر خدا و پیغمبر و بندگان خدا، همه کرامت بود. بکوشید که شخصیت واقعی ایشان و عرفان و توجه به خدا، و مقامات علمی ایشان را ترسیم کنید که همگان، و نسل های بعد به‌ویژه طبقه جوان بدانند که این‌طور گوهرهایی در میان جامعه بوده‌اند.

وی با تقدیر و تشکّر از برگزارکنندگان این کنگره بیان داشت: گزارش فعالیت های انجام شده پیرامون کنگره آیت الله ناصری به خصوص در قسمت علمی و نشر آثار قلمی ایشان بسیار برایم نشاط انگیز بود. در این مسیر از کار و تلاش فروگذار نکنید که در این صورت، خداوند شما را یاری خواهد کرد و آثار ارزشمند شناساندن این عالم بزرگ به جامعه را همگان مشاهده خواهیم نمود.

۳۱۳/۱۷

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha