پنجشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۳
"سقای آب و ادب"

حوزه/ یکی از پرفروش ترین و خواندنی ترین آثار در حوزه کتب و رمان های عاشورایی طی سال های اخیر اختصاص به نوشته معروف سید مهدی شجاعی یعنی رمان"سقای آب و ادب" دارد که به همت انتشارات نیستان به زیور طبع آراسته شده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، این اثر جذاب به روایتی از زندگی حضرت ابوالفضل العباس(ع) می پردازد که برای مخاطب عام و خاص جالب توجه است و چه در عرصه فرمی و چه محتوایی، اثری شاخص به شمار می رود.

این رمان در واقع مشتمل بر ده فصل است که عناوین آن به ترتیب عبارتند از؛ عباسِ علی. عباسِ ام‌البنین. عباسِ عباس. عباسِ سکینه. عباسِ مواسات. عباسِ زینب. عباسِ ادب. عباسِ حسین. عباسِ فرشتگان. عباسِ فاطمه.

در هر فصل رفت و برگشت روایی متعدد و متنوعی مشاهده می‌شود و در حرکتی سیال، راویان جای به هم می‌دهند و شکست‌ها به سرعت خوانش می‌افزاید و به این طریق زوایایی جدید از مفهوم را روشن می‌کند.

با این حال آنچه این کتاب را از حیث محتوا با دیگر آثار شجاعی متمایز می‌کند، بیشتر در فصل عباسِ فرشتگان به چشم می‌آید. در سایر فصول نویسنده دقیق و کامل بر اساس مستندات تاریخی، به روایت زندگی حضرت عباس(ع) می‌پردازد؛ اما در فصل نهم، شجاعی شیوه‌ای جدید را پیش می‌گیرد، روایتی متفاوت با مضامینی که بیشتر استحسان اوست، مفاهیمی جدید و نگاهی نو به شخصیت حضرت عباس بن علی(ع).

در این فصل کتاب آمده است: "پیش از آن‌که راوی این داستان، قدم به فصل پایان بگذارد، ما فرشتگان؛ فرشتگان هفت آسمان، بر خود فرض میشماریم که پا به میدان بگذاریم و پرده از رخسار حضرت ابوالفضائل برداریم. و ناگفته پیداست که این نه بدان معناست که ما قادریم پرده از اسرار حضرت ابوالفضائل برداریم. چرا که رخسار، جلوه‌ای از جلوات حضور عیان است و اسرار، جنس و جوهری از علوم در پرده و معارف پنهان. و فاصله میان این دو، فاصله میان زمین است تا آسمان. دلیل یا فلسفه حضورمان در این میدان را در سطور آتی در خواهید یافت، و امّا چرا این فصل را برای حضور انتخاب کردیم و در این مقطع از روایت داستان، وارد میدان شدیم!؟ پیش از این نیامدیم، چون امید یا انتظار یا توقع داشتیم که سایه و شبحی از رخسار حضرتش را در لابه‌لای خطوط داستان ببینیم ولی وقتی دیدیم که روایت رو به اتمام است بیرؤیت رخسار حضرت، و داستان در آستانه فصل پایان، ترسیدیم که مبادا نقطه ختم بر پایان داستان بنشیند و حرفهای اصلی و اصلیترین حرفها همچنان ناگفته بماند..."

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha