به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، امروز (سیزدهم محرم الحرام طبق تقویم عراق) جمع کثیری از زنان با حمل وسایل دفن که زنان بنی اسد در روز سیزدهم ماه محرم سال ۶۱ هجری قمری به همراه داشتند، از منطقه «سید جوده» به همراه زنانی از طائفه بنی اسد به سوی حرم امام حسین (علیه السلام) حرکت کردند.
سعید رشید زمیزم یکی از مورخان درباره تاریخچه این مراسم در گفتگو با سایت حرم امام حسین علیه السلام گفت: دفن اجساد مطهر در سیزدهم محرم سال ۶۱ هجری قمری توسط بنی اسد به همراه امام سجاد (علیه السلام) در کتب تاریخی ثبت شده است. حضور امام سجاد (علیه السلام) در روز دفن معجزه الهی بود، زیرا از شهر کوفه به کربلا آمد تا اجساد پاک را دفن کند و این از اهل بیت (علیهم السلام) عجیب نیست چرا که خداوند به آنها معجزات و کرامات بخشیده است.
او در ادامه اظهار داشت: سابقه دستههای عزاداری در روز دفن شهدای کربلا به اوایل قرن بیستم میلادی باز میگردد، زمانی که «سید جوده» از شخصیتهای شناختهشده و از مفاخر کربلا از خاندان اصیل علوی، اولین برپایی این مراسم را آغاز نمود و طوائف حاضر در کربلا را در آنجا جمع کرد و همراه با آنها با پیشقدمی طائفه بنی اسد رهسپار کربلا شد.
وی افزود: این مراسم تا سال ۱۹۷۰ میلادی ادامه داشت تا اینکه محدودیتها از سوی رژیم بعث آغاز شد و این مراسم به طور کامل از بین رفت. پس از سقوط رژیم در سال ۲۰۰۳ میلادی حرکت این دسته ها دوباره شکل گرفت.
نظر شما