جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
محسن قنبریان

حوزه/ استاد حوزه و دانشگاه گفت: پیاده‌روی اربعین را به مثابه فناوری و تکنولوژی برای استخراج فرهنگ و ارزش‌های دینی بدانید. اربعین می‌تواند ما را در کربلای امام حسین(ع) حاضر کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، بخش دوم هشتمین گردهمایی ملی فعالان مردمی اربعین و هشتمین همایش ملی هیأت‌های فعال در این عرصه با محوریت «اربعین، آوردگاه حرکت عمومی مردم» در حرم امام خمینی(ره) برگزار شد.

حجت‌الاسلام محسن قنبریان در این مراسم اظهارداشت: ما با تکنولوژی شروع به استخراج طلا و مواد معدنی دیگر می‌کنیم اما فناوری‌های دیگر هم برای استخراج از رویدادهای اجتماعی و فرهنگی داریم.

این سخنران مذهبی افزود: رهبر انقلاب در خصوص راهیان نور فرمودند که جوان حاضر در این مکان‌ها می‌تواند فرهنگ شهادت را دریافت کند. پیاده‌روی اربعین یک اجتماع بزرگ مردمی است که در ابتدا چند نفره برگزار شد و امروز میلیونی شده است.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ اربعین و ارزش‌های آن را باید استخراج کنیم و به زندگی و خانواده و شهرها بیاوریم تصریح کرد: این پیاده‌روی چقدر در اجتماع و اقتصاد مردم منطقه اثر دارد؟ این پیاده‌روی اثر اقتصادی‌اش در عراق چقدر است که سخاوت‌مندانه به میدان می‌آیند؟ برنج، گندم، روغن و ... در این ایام فروشش در عراق زیاد می‌شود و موجب رشد اقتصاد آنها است و از سوی دیگر تبرعی میان مردم توزیع می‌شود.

کارشناس مذهبی ادامه داد: مستشرقی حدود ۱۰۰ سال قبل به عراق رفت و پیاده‌روی اربعین را دید و در گزارش خود نوشت که در این کشور ۶۰ هزار جمعیت زندگی می‌کند اما در اربعین ۶۰۰ هزار نفر برای زیارت راهی نجف و کربلا شدند. او از دین مادی گرایانه خود نوشته بود، ۲۵۹ میلیون دلار برای پخت و پز و خوراک این زائران هزینه می‌شود. برایش تعجب‌آور بوده است که تمام این اقتصاد رایگان و تبرعی است. این روزها این عدد را باید صد برابر کرد تا بتوان به برآورد حدودی رسید.

وی با اشاره به اینکه این روزها ما در دنیای مدرن با پدیده عجیبی به دلیل تشکیل شهرهای بزرگ، مواجه هستیم و آن هم اینکه رابطه مردم با مردم کمتر شده است و در عوض رابطه مردم با مؤسسات بزرگ بیشتر شده است، تصریح کرد: مردم برای آموزش در گذشته با خواهر و برادر خود در ارتباط بودند اما حال با موسسات آموزشی ارتباط دارند. در گذشته خانواده خودش نگهدار سالمندان بود اما الان مؤسسات این کار را می‌کنند. امروز همه اطلاعات از فضای مجازی گرفته می‌شود و این گونه آن را به یک ابرقدرت تبدیل می‌کنیم.

قنبریان گفت: اربعین اما این رابطه‌ها را مجدداً حول مردم با مردم شکل‌ می‌دهد. مردم به خانه مردمان دیگر می‌روند یعنی باهم پل ارتباطی می‌زنند.

کارشناس مذهبی با بیان اینکه امام حسین(ع) مردم عراق را سخی کرد، چنان که مردم ایران را شجاع کرد گفت: در زمان حمله روس به ایران، در فتوای میرزای قمی و کاشف الغطا برای دفاع، به زیارت وارث سیدالشهدا اشاره می‌شود که موجب شجاعت مردم ایران می‌شود. ما با حب امام حسین(ع) شجاع شدیم و مقابل بیگانگان ایستادیم. بعد در دوران انقلاب اسلامی هم امام خمینی(ره) با تاسی به عاشورا فرمود خون بر شمشیر پیروز است و ما را شجاع کرد.

وی گفت: اگر صبر کنیم تا مؤسسات دنیا این اتفاقات را به مطالب علمی تبدیل کنند، زمان می‌برد. اگر صبر کنیم تا رسانه‌های دنیا این اتفاقات را بازتاب دهند زمان می‌برد اما همین ارتباط مردم به مردم این فرهنگ‌ها و آموزه‌ها را منتقل می‌کند.

قنبریان افزود: تمام فعالان اربعین باید روایت اربعین را به صورت مردمی ثبت و منتشر کنند. در این زمینه فعال باشید و روایت‌های خود را ثبت و ضبط کنید.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: پیاده‌روی اربعین را به مثابه فناوری و تکنولوژی برای استخراج فرهنگ و ارزش‌های دینی بدانید. اربعین می‌تواند ما را در کربلای امام حسین(ع) حاضر کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: همانطور که امام حسین(ع) قومی را سخی و قومی دیگر را شجاع کرد، ما می‌توانیم عفاف جامعه خود را هم از امام حسین بگیریم و این نیاز به فکر خوب دارد تا از این دستگاه استفاده کند. ایران اسلامی به عنوان تنها مرکز تشیع نباید مورد تعرض قرار گیرد، همین نگاه موجب ایجاد مدافعان حرم شد، امروز هم در ماجرای عفاف و حجاب باید همین نگاه را داشته باشیم.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha