دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 4, 2024
صافی گلپایگانی

حوزه/ استاد حوزه علمیه قم گفت:ما بدون توسل به اهل بیت علیهم السلام به جایی نمی‌رسیم و آقایان طلاب خودشان را به امام زمان علیه السلام فروخته اند، لذا مهم ترین عامل موفقیت طلبه اخلاص است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین حسن صافی، در مراسم افتتاحییه مدرسه علمیه موسی بن جعفر(ه) در سخنانی مهم ترین عامل موفقیت طلاب را اخلاص دانست و افزود: ما بدون توسل به اهل بیت علیهم السلام به جایی نمی‌رسیم و آقایان طلاب خودشان را به امام زمان علیه السلام فروخته اند. مرحوم آیت الله العظمی صافی گلپایگانی هر روز با مولای خود آقا امام زمان(عج) تجدید عهد داشتند و به ایشان با دعای عهد و زیارت آل یاسین توسل داشتند.

وی با اشاره به جمله‌ آیت الله العظمی صافی گلپایگانی که بیان کرده بودند «در بعضی از کتب دینی خوانده‌ام که قم حدود سی هزار محدث داشته است» ابراز کرد: معلوم می‌شود این شهر در زمان وجود مقدس حضرات معصومین علیهم السلام مورد نظر بوده است بطوری که در کتب تاریخی آمده است سعید بن جبیر که مفسر قرآن بود از دست حجاج ستمگر به شهر قم پناه آورده بودند و در روستای جمکران قم مدتی را مخفیانه زندگی کرده است.

استاد حوزه‌ علمیه قم با اظهار اینکه قم به شهر عش آل محمد و حرم اهل بیت علیهم السلام شناخته می‌شود؛ بیان کرد: شهر قم و حوزه علمیه قم دارای قداست خاصی است و می‌بایست از فضای معنوی شهر استفاده کرد و طلاب محترم خداوند را شاکر باشند که به آنها عنایت شده است تا در شهر قم و حوزه‌ی علمیه قم مشغول به تحصیل باشند.

حجت الاسلام والمسلمین صافی در پاسخ به سوال «موفقیت یک طلبه و روحانی را در چه می‌دانید؟» اظهار کرد: عوامل متعددی برای موفقیت وجود دارد که می توان گفت اولین عامل موفقیت اخلاص می‌باشد. یعنی آن نیت پاکی که طلبه برای حضور در حوزه دارد. در صورتی که شما جوان هستید و در بهترین زمان عمرتان می توانستید در جای دیگری فعالیت کنید ولی الان در حوزه علمیه حضور دارید.

وی ادامه داد: آیت الله العظمی صافی در جایی بیان کردند در درس آیت الله العظمی بروجردی روزی فرمود، آقایان طلاب از ما می‌پرسند که چه زمانی ما به مقصود می رسیم؟ امروز می‌خواهم این جواب را بدهم که اگر این آقایان برای خدا آمده‌اند و انگیزه آنها الهی است همان روز اول ورود به حوزه به هدف خود رسیده‌اند و هر روز در مقام قرب الهی در حال جلو رفتن هستند و اگر برای مقام و پست و امور دنیوی به حوزه آمده اند بدانند این امور و مطالب جایش حوزه نیست.

حجت الاسلام والمسلمین صافی گلپایگانی، احترام به اساتید را عامل دیگری برای موفقیت دانستند و با اشاره به حدیثی از پیامبر گرامی اسلام که کسب علم نزد استاد را برابر با ۱۲ هزار ختم قرآن دانسته بودند، اظهار کرد: آیت الله العظمی صافی(ره) زمانی که به درب منزل استادشان حضرت آیت الله بروجرودی می‌رسیدند، حتی با اینکه قریب پنجاه سال از وفاتشان گذشته بود، درب منزل را می‌بوسیدند و این خیلی مهم است و درسی است برای طلبه های جوان که احترام اساتید و علما را داشته باشید حتی اگر معلم ابتدایی باشد یا جامع المقدمات را گفته باشد.

وی نقش توسل به اهل بیت علیهم السلام را در موفقیت حائز اهمیت دانست و افزود: ما بدون توسل به جایی نمی‌رسیم اگر می‌خواهید خدا به شما نور بدهد فقط خواندن کتاب نیست و علم نورانیتی است که خداوند متعال به ما عطا می‌کند و این نور را باید از منبع نور که اهل بیت علیهم السلام می‌باشند کسب کنیم و باید به حضرات معصومین (علیهم السلام) بخصوص به حضرت بقیه الله الاعظم مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف توسل پیدا کنیم. آقایان طلاب خودشان را به امام زمان فروخته‌اند، مولای ما، اقای ما، ارباب ما، امام زمان می‌باشند و ما باید از ایشان درخواست کنیم که ایشان ما را قبول کنند و بپذیرند و چه سعادتی از این بالاتر که فرمانده ما آقا امام زمان باشند. و به همین دلیل به شما می‌گویند سربازان امام زمان. پس باید به یاد حضرت هم باشیم و از ایشان دوری نکنیم.

استاد حوزه علمیه قم گفت:‌ مرحوم مکرم ما هر روز دعای عهد و زیارت آل یاسین را می‌خواندند و طلاب ما باید هر روز به حضرت آقا توسل خاصی داشته باشند و از ایشان استمداد کنند و هر روز این عهد و پیمانشان را با وجود امام زمان تجدید کنند. هر روز بعد از نماز صبح یک عرض سلامی خدمت امام زمان داشته و از ایشان مدد بخواهید. و اگر با یاد امام زمان روزتان را شروع کنید آن روز برای شما روز مبارکی است. آن تحصیل علم در شما اثر می‌کند و نورانیتی به قلب شما خواهد داد و در غیر این صورت ارزشی ندارد. همانگونه که حضرت هر روز صبح و شام به یاد جد غریبشان ابا عبدالله الحسین علیه السلام هستند و ایشان متوسل می‌شوند فلذا ما هم باید هر روز به یاد حضرت باشیم.

وی حفظ و یادگیری قرآن و احادیث و عمل به آنها را از دیگر رموز موفقیت عنوان کرد و گفت: یک سرباز واقعی و طلبه واقعی می‌بایست با حضرت معصومین ارتباط خاصی داشته باشد. و بالاترین ارتباط یادگیری احادیث می باشد. قلب هر انسانی نیاز به موعظه دارد و همین وصایا و روایات موعظه است. تا آنجا که ممکن است احادیث و روایات را حفظ کنید. آیت الله العظمی والد ما احادیث زیادی حفظ بودند. قرآن، نهج البلاغه، بخشی از صحیفه سجادیه را حفظ بودند که مورد تعجب بنده بود. اخرین شب جمعه‌ای که ایشان بعد آن از دنیا رفتند دعای کمیل را از حفظ خواندند و آن را ضبط کرده‌ایم و همه این‌ها را در دوران جوانی حفظ کردند.

استاد حوزه علمیه قم، طلاب را به جامعیت علمی فراخواند و ادامه داد: یک طلبه می بایست به حفظ قرآن، روایات، اشعار و مدایح عربی تسلط و جامعیت داشته باشد. جامعیت یک مسئله مهمی است. شما به غیر از دروس حوزوی می بایست مباحث دیگر از جمله تاریخ و احادیث و روایات و ... را از کسانی که اعتقادات صحیح دارند فرا بگیرید.

وی طلاب را به پاسخگویی به شبهات با استفاده از ابزارهای جدید ارتباطی ترغیب کرد و گفت: شما می توانید با تمام جهان ارتباط داشته باشید و به وسیله تلفن همراه شبهات کسانی که در خارج زندگی می کنند را رفع کنید. و به کسانی که می‌خواهند ذهن جوان‌های ما را منحرف کنند جواب دهید. طلبه امروز با طلبه‌های سی یا چهل سال پیش خیلی متفاوت است. خداوند متعال این فرصت جوانی، علم و درایت را به شما داده است و شما به واسطه این وسایل ارتباطی جدید مبلّغی برای تبلیغ مکتب اسلام و اهل بیت علیهم السلام باشید. بعضی به شهرها برای تبلیغ می‌روند اما کسانی که امکان این نوع تبلیغ را ندارند می‌بایست با همین وسایل جدید ارتباطی از جمله تلفن همراه به تبلیغ بپردازند. البته می بایست خودتان را در مسائل اعتقادی و دینی قوی کنید.

استاد حوزه علمیه قم غفلت از دروس حوزوی را شایسته‌ی طلاب جوان ندانست و افزود: می بایست شما به دروس خود نیز اهمیت داده و به صورت گذرا مطالعه نکنید و اینطور نباشد که فقط برای امتحان بخوانید. متاسفانه عده‌ای به واسطه یک سری از این جزوات جدید، می‌خواهند نمره قبولی بگیرند و این در صورتی است که به عمق مسائل نرسیده‌اند. اگر درس را به صورت عمیق و محققانه فرا بگیرند هیچ زمانی آن را فراموش نمی‌کنند. فلذا لازم است قبل از شروع درس پیش مطالعه و بعد از درس مطالعه و مباحثه داشته باشید.

حجت الاسلام والمسلمین صافی بیان کرد:متاسفانه امر مباحثه در حوزه ضعیف شده است؛ در صورتی که سابق در قم، مجالس مباحثه علمی رونق داشت و در بعضی مواقع با صدای بلند با هم مباحثه می‌کردند و این باعث می‌شد ذهن طلاب نسبت به مسائل دینی بیشتر آگاه باشد.

وی سوال کردن را موجب موفقیت و تقویت علمی طلاب دانست و ادامه داد:‌ اگر در مسائل مختلف علمی سوال کردید به علم شما افزوده می شود و در صورت عدم سوال کردن، به پاسخ سوالات ذهن خود نمی‌رسید و از نظر علمی پیشرفتی نخواهید کرد. نباید حیا در سوال داشته باشیم واگر از شما سوالی کردند و شما نمی‌دانستید طبق روایات این جواب را بدهید: «نمی دانم» و می‌توانید یاد بگیرد و پاسخ دهید.

حجت الاسلام والمسلمین صافی اظهارکرد: حال که شما آمده‌اید و در شهری غریب زندگی می‌کنید ان شاء الله با توسلاتی که به حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها دارید؛ بدانید که حتما به درجات بالای علم و عمل خواهید رسید. از خدا بخواهید توفیق زیارت حرم اهل بیت علیهم السلام، قرائت زیارت عاشورا در هر روز، دعای عهد و همچنین خواندن نماز شب را داشته باشید و بدانید خداوند متعال در این اعمال، آثار خاصی را برای کسانی که اهل علم و عمل هستند قرار داده است. و امیدوارم که شما به مقام بالای علم و عمل برسید تا دنیای اسلام بتواند از وجود شما در آینده استفاده فراوانی کند.

۳۱۳/۱۷

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • محمد جوادی IR ۱۳:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۶
    0 0
    واقعا استفاده کردم ادام الله ظلهم