به گزارش خبرگزاری حوزه، سال ها از پایان جنگ تحمیلی می گذرد، با این وجود، گذر سال ها از پیِ هم و آمدن و رفتن حوادث و تحولات و فتنه ها ثابت کرده که همچنان نیازمند تبیین اندیشه و گفتمان مقاومت هستیم که یکی از بهترین تصاویرش را باید در حماسه هشت سال دفاع مقدس جستجو کنیم.
هشت سال دفاع مقدس، حقیقتاً آزمونی بزرگ برای اثبات قدرت ایمان، حقانیت و پایداری پیروز ملت ایران است و مهم تر این که مؤلفه های کلیدیِ اندیشه مقاومت و ایستادگی چنین ملتی که بی شک ملهم از آموزه های ناب اسلامی و شیعی است می بایست در سطح وسیع جهانی تبیین و تشریح کنیم تا مبادا دشمن در جنگ روایت ها، آن چیزی که مدنظرش است را دنبال کرده و در ذهن ها نهادینه کند.
در همین راستا به طور خاص باید بر شاخصه معنویت در دفاع مقدس اشاره کرد چه آن که کمیت نیروهای مسلح کشور و از جمله ادوات و قوای نظامی آن ها به ظاهر قابل قیاس با ارتش بعث عراق نبوده که حمایت های ابرقدرت های شرق و غرب را با خود به همراه داشت.
بر همین اساس جنگ که خود گنجی بود برای ملت را باید از این زاویه تحلیل و تفسیر کرد که بدین واسطه ایران اسلامی و خاصه جبهه های حق علیه باطل به کارگاه بزرگ انسان سازی تبدیل شد و در این امتحان بزرگ ظرفیت ها و فرصت هایی برای کشور عزیزمان پدید آمد که برخی از آن ها در تاریخ این آب و خاک بی نظیر بوده است.
نکته حائز اهمیت دیگر این که دفاع مقدس بی گمان از مهم ترین مولفه هایی است که مفهوم عینی - عملی مقاومت را شکل داده و هر چند که بیش از سه دهه از اتمام جنگ تحمیلی می گذرد، اما اندیشه مقاومت چه در بُعد سیاسی، چه در بُعد نظامی و دیگر ابعاد فرهنگی و اجتماعی به سان گوهری گرانبهاست که اگر به آن در ابعاد هنری و رسانه به درستی نپردازیم، با چالش هایی جدی از منظر محتوایی و اندیشه ای و کار فرهنگی در آینده روبرو خواهیم بود.
سیدمحمدمهدی موسوی