خبرگزاری حوزه | سید حسن نصرالله اکنون نه به عنوان دبیرکل یک گروه مقاومت اسلامی بلکه در قامت یک رهبر جهان عرب مطرح است و ملتهای عرب چشمشان به اوست و به او افتخار میکنند. این مردم هر چه از حاکمان خود سُستی، ضعف، محافظهکاری، دروغ، خیانت و همراهی با دشمنان اسلام دیدهاند، از سید حسن نصرالله، همت، ایمان، اقتدار، صداقت، اقدام، شجاعت و حمایت از مردم مظلوم را مشاهده کردهاند. او محبوبترین چهره جهان عرب است و بدون اینکه دولت و حکومتی در اختیار داشته باشد، قدرت و اقتداری فراتر از یک دولت دارد.
علاوه بر بُعد نظامی، از نظر سیاسی و اجتماعی نیز او قادر به ایجاد موج مردمی و به حرکت درآوردن مردم آزاده منطقه است. اکنون ملتهای عرب به جای حاکمان خود به او اعتماد، اطمینان و ایمان دارند و سخنان او برای آنها روشنکننده مسیر پیشرو است. سید حسن نصرالله شاگرد مکتب امام خمینی(ره) و پیرو حقیقی ولی فقیه(رهبر معظم انقلاب) است و بر خلاف برخی از مدعیان، او توانسته ولایتمداری را در عمل به بهترین شکل نشان دهد.
در طول سالیان گذشته او با کمک ایران، نمونهای بسیار موفق از تشکیلاتی منظم و سازمانیافته با رویکرد جهاد و مقاومت و برخاسته از مبانی دینی و توام با منطق و عقلانیت ایجادکرده که تبدیل به الگویی کامل برای سایر گروههای مقاومت شده به طوری که نسخههای جدیدتر مقاومت از او و تشکیلات او الگوبرداری کردهاند.
ویژگی جهاد در راه خدا این است که انسانها را بزرگ میکند، اگر به دو سخنرانی اخیر سید حسن نصرالله دقت کرده باشیم، این موضوع را تصدیق خواهیم کرد که سخنان وی از جامعیت و دقت و حکمت بالایی برخوردار بود و او را در سطح رهبری جهان عرب نشان داد. نباید نگاهها به این شخصیت بزرگ را در حد فرمانده یک گروه چریکی کوچک تنزّل داد.
نباید فقط بُعد نظامی او و تشکیلات حزبالله را برجسته کرد چرا که سید حسن نصرالله پیش از هر چیز یک عالم دینی است و از طریق عمل به دستورات اسلام در ابعاد مختلف، به این جایگاه رسیده است، شان او را باید در همان سطح حفظ کرد و او را به عنوان نمونه مطلوب از یک عالم دینی مجاهد که دستورات دین را در عرصههای سیاسی، اجتماعی، نظامی و ... در حیطه شرایط و مقدورات خود محقق ساخته است، معرفی کرد.
این شخصیت را باید با همه ابعادش برجسته کرد، او بیش از آنکه الگو برای شخصیتها و گروههای نظامی باشد، الگو برای علما و روحانیون امروز است، علم دین و جهاد در راه خدا اگر با هم همراه شوند، میتوانند تاریخساز و هدایتبخش باشند. برای انسجام و اتحاد مسلمانان و بازیابی تمدن بزرگ اسلام، باید دهها شخصیت همانند سید حسن نصرالله در هر منطقه و بلادی از جهان اسلام، شناسایی و برجسته شده و مقدّرات جهان اسلام را به تدریج به دست بگیرند.
نسخه شفابخش امت اسلام همین است. امت اسلام از سران خائن و دنیاطلب به شدت رنج میبرد و به مردانی از جنس علم، ایمان، جهاد و اقدام نیازمند است. هر جا چنین عالمانی حضور یافتند مایه برکات فراوان شدند. شیخ زکزاکی نمونه دیگری از این عالمان مجاهد و از خودگذشته است که با همین رویکرد، موفق شد بیش از ۲۰ میلیون نفر را در نیجریه شیعه کند.
این رسالت مهم بر عهده حوزه علمیه، نهادهای تبلیغی و دینی، وزارت خارجه، سازمان ارتباطات و ... است؛ باید برای این موضوع بسیار مهم، رصد، سیاستگذاری، راهبردنگاری، برنامهریزی و اقدام صورت گیرد. ظرفیت بزرگ جهان اسلام به خصوص در دوران کنونی، بسیار آماده حرکت است. این کاروان عظیم، احتیاج به رهبران مجاهد و مردان الهی دارد.
محسن رضایی پژوهشگر
نظر شما