به گزارش خبرگزاری حوزه، نشست بررسی ابعاد مختلف تغییر جنسیت با حضور استادان رشتههای مختلف دانشگاهی به صورت حضوری و ویدئو کنفرانسی در مرکز موضوع شناسی احکام فقهی در قم برگزار شد.
ضرورت پاسخگویی فقهی به جنبههای مختلف تغییر جنسیت
در ابتدای این نشست حجت الاسلام والمسلمین بیات رئیس مرکز موضوع شناسی احکام فقهی در سخنانی پاسخگویی فقه به مسائل مستحدثه را نیازمند تعامل فقه با تخصصهای مختلف دانشگاهی دانست و گفت: تغییر جنسیت از مسائلی است که مدتهاست در جامعه محل بحث است.
وی با اشاره به ضرورت پاسخگویی فقهی به جنبههای مختلف تغییر جنسیت افزود از طرف دفتر رهبر معظم انقلاب به این مرکز ماموریت داده شده تا با مشورت با متخصصان حوزههای مختلف این موضوع بررسی و نتایج آن اعلام شود.
حجت الاسلام والمسلمین بیات گفت: در این مرحله بدون هیچ پیش داوری و قضاوتی میخواهیم بدانیم موضوع چیست و جنبههای مختلف آن کدام است؟
یک سؤال
حجت الاسلام والمسلمین قاسمی مدیر گروه پزشکی مرکز موضوع شناسی و دبیر جلسه هم گفت: هدف این مرکز بررسی بدون جانبداری موضوع تغییر جنسیت از نظر علوم مختلف است تا به این پرسش پاسخ داده شود که آیا تغییر جنس شکل میگیرد یا امکانپذیر نیست.
محمدی: مایل به تغییر جنسیت یک مشکل روانی است
در ادامه دکتر محمدی استاد دانشگاه تهران و رئیس مرکز تحقیقات روانپزشکی با تفکیک جنس از جنسیت گفت: به مذکر و مونث بودن فرد جنس گفته میشود در صورتی که به برداشت یک فرد از خود جنسیت گفته میشود.
وی افزود: مسئله تمایل به تغییر جنسیت یک مشکل روانی است و به جای توسل شدن به اعمال جراحی و تغییر ظاهری افراد باید ذهن و روان فرد درمان شود.
محمدی گفت: هرگونه دست زدن به جسم افراد ممکن است فرد را ناقص و مشکلات را بیشتر کند.
وی در ادامه رواج برخی مسائل نظیر تغییر جنسیت، همجنسگرایی و ازدواج با حیوانات را تلاش سیاسی غرب برای محکوم کردن جوامع اسلامی دانست.
رضایی: در تغییر جنسیت فقط شکل ظاهری افراد تغییر میکند
دکتر رضایی از دانشگاه علوم پزشکی قم هم در ادامه با اشاره به اینکه ذات انسان در هنگام تشکیل نطفه شکل میگیرد گفت: ذات انسان قابل تغییر نیست و در تغییر جنسیت فقط شکل ظاهری افراد تغییر میکند.
مرعشی: درخواست برای تغییر جنسیت یک بیماری روانی است
دکتر مرعشی استاد دانشکده روانشناسی دانشگاه شهید چمران هم گفت: با تغییر ظاهر هیچ چیز تغییر نمیکند. درخواست برای تغییر جنسیت یک بیماری روانی است و اگر فردی چنین درخواستی داشته باشد باید از طریق روان درمانی درمان شود.
وی با اشاره به عوارض غیر قابل جبران اعمال جراحی تغییر جنسیت گفت: این تغییرات امکان تولید مثل را از فرد میگیرد عمل آن بسیار گران و پرعارضه است و ممکن است فرد پس از جراحی پشیمان شود و دیگر راهی برای برگشت وجود ندارد.
ایزدیار: پاشنه آشیل تغییر جنسیت پزشکی نیست بلکه روانشناسی است
دکتر ایزدیار استاد روانشناسی دانشگاه هم گفت: مسائل نظیر مسائل سیاسی و تمدن جدید غرب بر روی انسانها و ارزشهای آنها اثر گذاشته است. پاشنه آشیل موضوع تغییر جنسیت پزشکی نیست بلکه روانشناسی است.
سیم فروش: با انجام اعمال جراحی و تغییرات ظاهری تغییر جنسیت شکل نمیگیرد
دکتر سیم فروش پدر اورولوژی ایران هم در این نشست گفت: با انجام اعمال جراحی و تغییرات ظاهری تغییر جنسیت شکل نمیگیرد و افرادی که مرتکب چنین عملی میشوند، ممکن است بعدها پشیمان شده و حتی دست به خودکشی بزنند.
مرتضوی: تعیین جنس در رحم مادر شکل میگیرد
دکتر مرتضوی هم در این نشست گفت: شاخصه های شناخته شده در تعیین جنسیت، جنس زیستی، کرومزومها و برخی غدد هستند که هیچکدام را علم تاکنون تغییر نداده.
به گفته دکتر مرتضوی، تعیین جنس در رحم مادر شکل میگیرد نه پس از آن؛ جنس واقعی هر فرد در حین تولد مشاهده میشود، که به آن جنس زیستی گفته می شود.
وی با اشاره به این که ژنهای هر فرد با دارو و غذا قابل تغییرند، اظهار کرد: رفتار و تمایلات و افکار شخص که میتوانند حاصل تغییرات هورمونی باشند هیچکدام ملاک تعیین جنسیت نیستند.
مرتضوی تصریح کرد: جنسیت های ذهنی دروغی است که ساخته ی نظریه پرداران انجمن روانشناسی APA آمریکا بوده و اعتبار علمی ندارند.
ضرورت شناخت دقیق موضوعات روز جامعه
در پایان این مراسم حجت الاسلام والمسلمین فلاحزاده رئیس جلسه در سخنانی رسالت مرکز موضوع شناسی احکام فقهی را بهرهگیری از عرف خاص و نظر متخصصان دانست و گفت: ثمره این کار وحدت عملی حوزه و دانشگاه است.
وی یکی از اهداف این مرکز را شناخت دقیق موضوعات روز جامعه و کاستن از اما و اگرها دانست.
این نشست قرار است با بررسی دیدگاه های تخصصی در هفته های آینده ادامه یابد و نتایج آن به صورت جامع به کمیته فقهی مرکز موضوع شناسی با حضور نمایندگان مراجع معظم تقلید مطرح و نتیجه نهایی برای دفتر مقام معظم رهبری ارسال شود.
انتهای پیام