پنجشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۳
غیر از ملت ایران هیچ سهامداری برای انقلاب اسلامی وجود ندارد / همایش کتاب سال آینه‌ای از دستاوردهای حوزه است

حوزه/ مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه کتاب سال حوزه آینه‌ای است که در آن بخشی از دستاوردهای حوزه جلوه‌گر می‌شود، گفت: در این آینه باید داشته‌ها و کاستی‌های حوزه را تماشا و تحلیل کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله علیرضا اعرافی در بیست و پنجمین همایش کتاب سال حوزه و هفتمین جشنواره مقالات علمی حوزه که امروز 12 بهمن 1402 همزمان با آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی در سالن همایش‌های مدرسه علمی دارالشفاء برگزار شد، ضمن گرامیداشت دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی، اظهار کرد: انقلاب اسلامی را بزرگ‌ترین رویداد در عالم اسلام، ایران و جهان می‌دانیم.

وی با اشاره به اینکه حوزه‌های علمیه و فیضیه نقش اساسی در انقلاب اسلامی داشتند، مطرح کرد: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی حقایق مهمی در موضوع انقلاب اسلامی بیان کرده است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه مقام معظم رهبری در این بیانیه فرمودند انقلاب اسلامی آغازی از صفر بود، عنوان کرد: انقلاب اسلامی و نظام برخاسته از آن از نقطه صفر آغاز شد، اولا همه چیز علیه ما بود چه رژیم فاسد طاغوت که علاوه بر وابستگی بر فساد، نخستین رژیم در ایران بود که به دست بیگانه نه شمشیر خود روی کار آمده بود. ثانیا هیچ تجربه پیشین و راه طی شده‌ای برای ما وجود نداشت و طبیعی است قیام‌های مارکسیستی نمی‌توانست برای انقلابی که از متن دین پدید آمده است، الگوی مناسبی باشد.

آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه حوزه، مردم و ایران با دست خالی به کار بزرگی دست زدند، خاطرنشان کرد: نهضت‌های گذشته مارکسیستی و یا ناسیونالیستی بوده‌اند و جنبش‌های نیمه اسلامی و شبه اسلامی نیز هرگز جنبش‌های برآمده از نهضت عاشورا نبوده‌اند.

وی ادامه داد: در داخل کشور نیز نهضت‌هایی مانند ملی شدن صنعت نفت و مشروطه داشته‌ایم ولی هیچکدام از این‌ها از جنس انقلاب اسلامی نبودند و انقلاب اسلامی یک تجربه نو و جدید بود و فیضیه خاستگاه این کار بزرگ امام(ره) بود.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه حوزه علمیه قم پرچمدار یک اتفاق جدید و نو بود، یادآور شد: انقلاب اسلامی برآمده از متن مردم و رهبری آن بود و گروه‌ها و جریان های سیاسی بودند که همراه نهضت شدند، اما هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید که انقلاب اسلامی برای ما است و غیر از امام(ره) و ملت ایران هیچ سهامداری برای انقلاب اسلامی وجود ندارد.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه گروه‌ها و جریان‌ها در دل ملت هضم می‌شدند، تصریح کرد: آن‌هایی که انقلاب اسلامی را همراهی همراهی نکردند ضرر کردند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی یک پدیده بسیار مهم از نظر جامعه شناسی است، بیان کرد: انقلاب اسلامی یک حرکت نظامی، جنگ پارتیزانی و اقدامات محدود در گوشه‌ای از جامعه نبود بلکه از دل و خروش مردم برخاست.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه شناخت مردم انقلاب را پدید آورد، اظهار کرد: انقلاب اسلامی از درون مایه ایمان و معرفت جامعه می‌جوشید و لایه اصلی آن معرفت الهی و نظریه برآمده از اسلام با نگاه اجتهادی درست و نگاه عقلانی صحیح بود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه ابعاد مختلفی در انقلاب اسلامی وجود دارد، مطرح کرد: روح اصلی انقلاب اسلامی نگاه معرفتی برآمده از اجتهاد اسلامی است.

وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی بر اندیشه برآمده از ولایت فقیه بود، خاطرنشان کرد: جامعه در انقلاب اسلامی میان خود و خدا حجت پیدا کرده بود.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه امام(ره) محور اصلی انقلاب بودند و حرکت را مشخص کردند، تصریح کرد: انقلاب اسلامی از بنیاد معرفتی آغاز و به دامنه‌های دیگر می‌رسید.

مدیر حوزه های علمیه کشور با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی محدود به ایران نیست، یادآور شد: روح انقلاب اسلامی برای تمام بشر معاصر پیام دارد و مخاطب آن تمام عالم و جهان معاصر است.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه نکته اساسی آن است که در انقلاب اسلامی یک پیام قرار دارد که برای تمام بشر الهام بخش است، ابراز کرد: محور مقاومت وابسته به تصرفات شکلی و ظاهری ایران نیست و اصل آن در روح جهادی انقلاب اسلامی است.

وی با اشاره به اینکه نفوذ انقلاب اسلامی از جنس نفوذهای استکباری نیست، بیان کرد: این نفوذ از جنس نفوذ بعثت رسول خدا(ص) است که در طول 45 سال در تمام قاره‌های دنیا فراگیر شد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور ادامه داد: رویکرد عمیق تمدنی ویژگی دیگر و کلیدی انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه امسال در چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم، اظهار داشت: ندای انقلاب اسلامی از درون حوزه و مدرسه فیضیه برخاست و ادامه این راه بر دوش نسل جوان حوزه است و نیازهای جامعه و انقلاب اسلامی باید به خوبی پاسخ داده شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه در بیست و پنجمین همایش کتاب سال حوزه مانند سنوات گذشته از یک شخصیت برجسته تجلیل به عمل خواهد آمد، عنوان کرد: شخصیت علمی و ابعاد فقهی، اصولی، کلامی، قرآنی و معرفتی آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(ره) بر همگان آشکار است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه نقش معظم له در تمام ادوار انقلاب اسلامی برجسته بود، خاطرنشان کرد: وظیفه می‌دانیم از این شخصیت بزرگوار تجلیل و تکریم بجای آوریم و امیدواریم راه این بزرگوار استمرار پیدا کند.

وی با بیان اینکه آثار و شخصیت ایشان باید شناسانده شود، تصریح کرد: پرورش و تربیت ما در گرو بهره‌مندی از این الگوها و اسوه‌های ناب است. این شخصیت‌ها سختی‌های بسیاری برای ادامه یافتن راه حوزه‌های علمیه تحمل کردند.

آیت الله اعرافی با تاکید بر این که کتاب سال حوزه اتفاق مهمی است که بیست و پنج سال قبل توسط بزرگان پایه گذاری شد، ادامه داد: در دوره کرونا این همایش یک افت داشت، اما خوشبختانه امسال رشد خوبی داشتیم و به روند گذشته بازگشتیم.

مدیرحوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه کتاب سال حوزه آینه‌ای است که در آن بخشی از دستاوردهای علمی حوزه جلوه‌گر می‌شود، بیان کرد: در این آینه باید داشته‌ها و کاستی‌های حوزه را تماشا و تحلیل کنیم و این تحلیل‌ها می‌تواند مبنای حرکت در مراکز پژوهشی باشد.

وی با بیان اینکه در عرصه ترجمه عملکرد قابل قبولی نداشته‌ایم، عنوان کرد: باید محصول حوزه را به جهان صادر کنیم و نباید آثار تولید شده به زبان فارسی و یا اندکی عربی محدود شوند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه در عرصه انقلاب اسلامی نیز آثار کمی داریم، خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی از این حوزه برخاست و انتظار می‌رود آثار بسیاری با موضوع انقلاب اسلامی تولید شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه نیاز امروز جامعه و جهان بیش از تولیدات است، تصریح کرد: پیوست تبلیغ یک اقدام مهم در پژوهش است و انتظار می‌رود بیش‌تر در دستورکار قرار بگیرد.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha