دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
کارگاه آموزشی «روزنامه‌نگاریِ پادکستی»

حوزه/ «کارگاه روزنامه‌نگاری پادکستی» با حضور مرتضی درخشان، روزنامه‌نگار و نویسنده در سالن زنده‌یاد سیدمحمود دعایی در بیست‌وچهارمین نمایشگاه رسانه‌های ایران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، «کارگاه روزنامه‌نگاری پادکستی» با حضور مرتضی درخشان، روزنامه‌نگار و نویسنده در سالن زنده‌یاد سیدمحمود دعایی در بیست‌وچهارمین نمایشگاه رسانه‌های ایران برگزار شد.

وی در این برنامه به موضوعات مرتبط با پادکست اشاره کرد و گفت: پادکست مجموعه‌ای از فایل‌های صوتی است. بنابراین یک تک‌فایل را معمولاً پادکست در نظر نمی‌گیرند و به‌همین‌علت، به هرقسمت پادکست را یک اپیزود (Episode) می‌نامند؛ پادکست شاخه‌ای از روزنامه‌نگاری تحقیقی است. تولیدکنندۀ پادکست با تمرکز بر یک‌حوزۀ اختصاصی و تحقیق و پژوهش به جمع‌آوری اطلاعات پرداخته و دقیقاً شبیه یک‌روزنامه‌نگار به نگارش مقالۀ صوتی می‌پردازد.

این روزنامه‌نگار افزود: گویندۀ پادکست (پادکستر) یا میزبان پادکست (در پادکست‌های گفت‌وگومحور) یکسان باشد. یا یک سازمان یا برند، مشخصاً اعلام کند که در هر اپیزود، یکی از موضوعاتی را که برای مخاطبان یا مشتریانش مهم می‌داند، مطرح می‌کند. پس هر «مجموعۀ فایل صوتی» لزوماً یک «پادکست» نمی‌سازد.

وی در ادامه گفت: پادکست همان صوت است و این یک فرمت از محتواست. تا جایی هم که من می‌دانم، در فرمت‌های محتوا هیچ محدودیت موضوعی وجود نداشته. این یعنی دقیقاً همان‌طور که یک تصویر می‌تواند با موضوعاتی مثل طنز یا آموزشی و... منتشر شود یا همان‌طور که ویدئوهای اینستاگرام در موضوعات سرگرمی، آموزشی و... در اختیار کاربران قرار می‌گیرند، موضوعات پادکست‌ها هم بسیار متفاوت و متنوع است.


گفتنی است: پادکست‌ها این‌روزها فرصت بسیار مناسبی هستند برای اینکه بتوانیم توسط آن‌ها به کار خبرنگاران نگاهی بیندازیم. روزنامه‌نگاری پژوهشی یکی از مهم‌ترین رشته‌های این صنعت باقی مانده است. استفاده از حق آزادی بیان برای پاسخ‌گویی صاحبان قدرت یکی از ارکان دموکراسی است، راهی برای کشف فساد و آگاهی مردم. واترگیت را تصور کنید؛ قبل از ظهور فضای دیجیتال، روزنامه‌نگاران تحقیقی ماه‌ها قبل از «افشای بزرگ» کار می‌کردند. درحالی‌که اساس روزنامه‌نگاری تحقیقی تغییر نکرده است، نحوه افشای اخبار تغییر کرده است.
هدف از این دورۀ آموزشی توان‌مندسازی روزنامه‌نگاران و آگاه‌سازی مدیران روابط‌عمومی از مزایای استفاده از این رسانه است و در پایان آن، شرکت‌کنندگان با مقدمات تولید و بازاریابی برای پادکست مورد نظر آشنا و مهارت‌های اولیه را آموخته‌اند.
بیست‌وچهارمین نمایشگاه رسانه‌های ایران، که از امروز آغاز شد، تا چهارشنبه دوم اسفند در مصلی امام خمینی(ره) برپا خواهد بود و غرفه خبرگزاری حوزه در این نمایشگاه روبروی درب۵۵ شبستان اصلی مصلی پذیرای علاقه مندان است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha