یکشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۱:۲۷
نااُمیدی از قدرت های مادی بشر؛ بسترساز ظهور امام زمان(عج)

عضو هیئت علمی پژوهشکده مهدویت، یکی از عوامل بسیار مهم بسترساز ظهور امام زمان(عج) را نااُمیدی از قدرت های مادی بشر عنوان کرد.

حجت الاسلام و المسلمین جواد جعفری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، ضمن تبریک فرارسیدن نیمه شعبان سالروز ولادت حضرت حجت بن الحسن (عج) ابراز داشت: یکی از مسائل بسیار مهم قبل از ظهور امام زمان(عج) که در روایات متعدد نیز به آن اشاره شده، این است که فرج و گشایش همواره زمانی رخ می دهد که افراد جامعه از اسباب عادی ناامید شوند و این روحیه و اندیشه در بین مردم شکل بگیرد که نیاز به قدرتی ماوراء این مسائل دارند.

وی افزود: وقتی افراد از قدرت بشری خود نا اُمید شده و به مرحله انقطاع برسند بر اساس روایات خود این حالت در بین مردم از جمله علامات و نشانه های مهم ظهور است چرا که به این وسیله مردم به مباحث معنوی و ماوراء عالم، اعتقاد و امید بیشتری پیدا می کنند که در راس این مباحث معنوی، امید به آمدن منجی عالم بشریت قرار دارد و طبعاً در این شرایط، زمینه و بستر لازم برای ظهور حضرت ولی عصر(عج) فراهم می شود.

عضو انجمن علمی مهدویت حوزه علمیه قم همچنین گفت: در دوره آخرالزمان بشریت به تدریج از توسل به اسباب عادی و دلخوش کردن به امور ظاهری و دنیوی در حل مشکلات خود نااُمید شده و کار مهم رسانه های جمعی این است که توجه مردم را به سوی خدای متعال به عنوان قدرت مطلق و نیز فرهنگ انتظار و مهدویت، بیش از پیش جلب کنند. همین باور و اعتقاد خودش اُمیدافزاست و باعث تقویت روحیه و نشاط جامعه می شود،

وی افزود: بیشترین و مهم ترین تأثیرگذاری انتظار در بُعد تعهدها و مسئولیت های اجتماعی است و این که منتظر واقعی امام عصر(عج) در همه حال به فکر تعالی جامعه و کمک به دیگران است، چرا که خود حضرت مهم ترین غمخوار و دلسوز رنج های انسان ها و یاور واقعی مظلومان و مستضعفان هستند. به همین خاطر است که در روایات ما از انتظار فرج به عنوان برترین و با فضیلت ترین اعمال یاد شده است.

جعفری با اشاره به این که صبر و استقامت و پایداری، یکی دیگر از ویژگی ها و شاخصه های جامعه مهدوی قبل از ظهور است، اظهار داشت: امام حسین(ع) در حدیث گهرباری می فرمایند که صبر کننده در زمان غیبت به منزله کسی است که در رکاب پیامبر (ص) جهاد می کند و از این رو صبر و به ویژه ثبات قدم در مسیر جامعه مهدوی، یکی از مهم ترین بایسته هاست که هیچ گاه نباید از این مساله غفلت داشته باشیم.

عضو هیئت علمی پژوهشکده مهدویت تأکید کرد: از دیگر ویژگی های بارز جامعه مهدوی زمینه سازی برای ظهور و نیز دعا برای حفظ ایمان و تعجیل در فرج است، بخصوص در زمانه کنونی که شاهد انواع و اقسام هجمه ها و شبهات هستیم.

وی با بیان این که رشد تربیت انسانی از جمله نشانه های برجسته زمانه ی ظهور است، گفت: با توجه به این که ساختن انسان و پرورش و رشد انسانیت و تربیت اصولی افراد مقدمه اصلی تشکیل هر نظام صالح است، لذا یکی از مهم ترین اهداف حضرت حجت(عج)، تربیت انسان های صالح است به گونه ای که در روایات آمده در کنار عدل و مساوات در جامعه مهدوی بعد از ظهور، سینه ها سرشار از صفا و صمیمیت شده و کینه ها از دل ها بیرون می رود.

جعفری در خاتمه افزود: همچنین بر اساس برخی دیگر از روایات و احادیث در زمان ظهور حضرت مهدی (ع) نقاط ابهام آمیز و تردید و سرگردانی بشر محو شده و انسان دوران تکرار اشتباهات و تجربه های پیاپی را پشت سر می گذارد و به شناخت و معرفتی عمیق دست می یابد که این ها نشانه رشد عقلی و معرفتی در حد بالایی است تا آن جا که گفته اند بشریت در آن زمان به مرز نهایی و آرمانی تکامل شناخت و خردورزی، دست پیدا می کند.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha