به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از هرمزگان،حجت الاسلام والمسلمین سید محمد علی معصومی استاد اخلاق حوزه علمیه هرمزگان روز سه شنبه در جلسه درس اخلاق مدرسه النبی(ص) بندرعباس، اظهار داشت: انسان مؤمن باید سه خصوصیت داشته باشد که خصوصیت اول این است که وقتی او را نگاه میکنیم به یاد خداوند متعال بیافتیم.
وی افزود: زمانی که انسان ارتباط خود را با خداوند سبحان تقویت کند از صفات، علم، قدرت و نور خداوند بهرهمند خواهد شد و این امر موجب میشود هر کس او را ببیند به یاد خداوند متعال بیافتد.
استاد اخلاق حوزه علمیه هرمزگان با تاکید بر لزوم ورود به وادی انس با خداوند به واسطه عمل به دستورات الهی، بیانکرد: ما همه به دنبال هدایتگری جامعه با علم و عمل هستیم اما باید توجه شود که عمل میزان تأثیرگذاری بیشتری نسبت به علم دارد و اگر قدرت عمل ما از علم و کلام فراتر رود نفوذ آن در دلها افزایش خواهد یافت.
حجت الاسلام معصومی، با اشاره به جایگاه انسان در بین مخلوقات، عنوانکرد: ما انسانها میتوانیم از جبرئیل امین نیز قرب بیشتری در درگاه الهی پیدا کنیم و این مهم زمانی محقق خواهد شد که ارتباط صادقانه، خاضعانه و خاشعانه را با خداوند در شبانهروز تقویت کنیم.
وی با اشاره به فرمایشی از امام صادق علیهالسلام، اظهار داشت: علت نورانیت افراد نماز شب خوان طبق بیان معصوم (ع) این است که خداوند کسانی را که برای نماز شب بیدار میشوند از نور خودش پوشش میدهد و نمازگزار علاوه بر نورانیت به منبعی برای یاد خدا تبدیل میشود.
تولیت مدرسه علمیه مالک اشتر بندرعباس، در معرفی دومین ویژگی مؤمنین به حکمرانی عقلانیت در مؤمنین اشاره کرد و گفت: مؤمن از عقلانیتی پویا برخوردار است و عقلانیت او موجب به تقویت قوه عقل در دیگران میشود اما اگر تابع خرافات، خواب یا داستانهای غیر مستند باشد بقیه مردم را نیز به همین سمت و سو خواهد کشید و در نتیجه جعلیات در جامعه افزایش خواهد یافت.
وی افزود: عقلانیت یعنی رفتار خود را طبق قوانین و قواعدی که خداوند در نظر گرفته است تنظیم کنیم و از قواعد الهی تجاوز نکنیم بنابراین برای تأثیرگذاری معنوی در جامعه قوه عقلانیت در مؤمنین و طلاب تقویت شود.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمد علی معصومی، تاکید کرد: شاخص همه ما در عقلانیت کلام خداوند و قرآن است و هر سخنی را که به پیامبر گرامی اسلام (ص) و ائمه هدی (ع) نسبت دادند را باید با قرآن مورد سنجش قرار دهیم و قرآن نیز ما را به تعقل و تدبر دعوت کرده است.
وی در معرفی سومین ویژگی مؤمنین بیان کرد: عمل مؤمن باید مردم را به معاد و قیامت متوجه کند، تا قیامت و آخرت همیشه برای مردم زنده بماند و به فراموشی سپرده نشود.
استاد اخلاق حوزه علمیه هرمزگان در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه طلاب و روحانیون بایستی این ویژگیها را در خود پرورش دهند، عنوانکرد: با تقویت این سه شاخصه روحانیت همیشه در دل مردم جایگاه خود را حفظ خواهد کرد و هیچگاه نقش خود را از دست نخواهد داد.
وی خاطرنشانکرد: روحانیت باید عقلانیت و توجه به آخرت را در رگهای جامعه تزریق کند و مردم با دیدن آنها به یاد خداوند بیافتند.
حجت الاسلام معصومی ، خاطرنشانکرد: ارتباط قوی با خداوند، خود منشأ همه خیرات است و میتواند عقلانیت را نیز در ما افزایش دهد.