به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین علی اصغر همتیان، معاون آموزش حوزه علمیه قم، امروز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت در حاشیه برگزاری دومین مرحله المپیاد علمی طلاب در مسجد امام حسن عسکری (ع) قم طی گفتگو با خبرنگار حوزه به اهداف و دلایل برگزاری المپیادهای علمی میان طلاب علوم دینی پرداخت.
بیشتر بخوانید:
رقابت حدود ۶۰۰ طلبه در مرحله دوم المپیاد علمی مدارس علمیه قم
وی با اشاره به توجه ویژه مدارس علمیه به آزمونهای علمی طی سالهای اخیر و شرکت اکثر طلاب در این آزمونها، دو هدف مهم را در این رابطه تبیین کرد.
معاون آموزش حوزه علمیه قم افزود: اول اینکه طلبهها به خاطر این آزمون درسها را مرور میکنند و دوم اینکه طلاب با توانمندیهای خود آشنا میشوند.
ببینید:
تصاویر دومین مرحله المپیاد علمی طلاب مدارس علمیه قم
حجتالاسلام والمسلمین همتیان با بیان اینکه گاهی اوقات طلاب توانمندیهایی در یک درس خاص دارند ولی به آن توجهی ندارند، گفت: طلبه با شرکت در المپیاد و مشاهدهی اینکه در یک جامعه آماری بالا امتیاز خوبی کسب کرده است، متوجه توانمندی خود شده و این خودآگاهی زمینه رشد او را فراهم میکند.
معاون آموزش حوزه علمیه قم عنوان کرد: برای جا افتادن بیشتر این هدف شرایط و وضعیت هر مدرسهای نسبت به المپیاد مشخص است و یک رقابت نامحسوس میان مدارس نیز ایجاد میشود.
وی فعالتر شدن مدارس در بخش المپیادهای علمی را دارای اثرات و برکات زیاد برشمرد و گفت: نکته مهم دیگر این است که مدارس سطح یک از نظر علمی اهمیت ویژهای دارند و اصولا پایههای دانشهایی که طلاب بعدها به صورت استدلالی و عمیق با آن روبرو میشوند در همین سطح یک شکل میگیرد، لذا هرچه آموزش سطح یک و علوم پایه تقویت شود طبیعتا طلاب و مجموع مدارس دینی در سطحهای بعدی توفیق بیشتری خواهند داشت.
حجتالاسلام والمسلمین همتیان در ادامه به برگزاری کلاسهای فوقالعاده برای برگزیدگان المپیادهای علمی اشاره کرد و افزود: مسئلهای که از سال قبل جدیتر شروع شد این است که حوزه علمیه برای کسانی که در المپیاد سال قبل رتبه آوردند و به مرحله دوم راه پیدا کردند، کلاسهای ویژه برگزار کرد و طی آن طلابی که توانمندیهایی در دروس خاص داشتند کلاسهای فوقالعاده روزهای پنجشنبه به صورت متمرکز برایشان در نظر گرفته شد.
معاون آموزش حوزه علمیه قم با تاکید بر لزوم متمرکز شدن طلاب بر علوم حوزوی گفت: در این صورت هم علاقه طلاب به آن علم افزایش پیدا میکند و هم دانشافزایی که در این کلاسهای فوقالعاده شکل میگیرد باعث میشود که شرکتکنندگان به یک تمرکز علمی خوبی دست پیدا کنند.
حجتالاسلام همتیان با اشاره به اینکه با صحبت با هر یک از این طلاب مشخص میشود که زمینه رشد و تعالی را دارند، گفت: وقتی طلبه در المپیاد شرکت میکند و سپس کلاسهای فوقالعاده را میگذراند قطعا به مرور اولویت اولش تحصیل خواهد شد تا بتواند وارد جامعه اسلامی شود و نیازهای نظام را در عرصههای مختلف برطرف کند.
وی در پایان گفت: جای خالی توجه به طلاب مستعد از طریق برگزاری کلاسهای فوقالعاده برای آنان خالی بود که از سال گذشته شروع شد و برای امسال هم برای برگزیدگان المپیاد و طلاب دارای استعداد در رشتههای خاص در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام