به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، محمد مخبر شامگاه یکشنبه در اجتماع سوگواران شب رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی در حرم مطهر ایشان با بیان اینکه این روزها به دلایلی مختلف اندوهی بر دل ما نشسته در توضیح این مسئله گفت: علاوه بر سالروز رحلت امام راحل که تلخی آن هیچگاه از یاد ما نمیرود و نیز سالروز شهدای ۱۵ خرداد، امسال شهادت حجت الاسلام و المسلمین رئیسی و یاران و همراهانش نیز غمی مضاعف بر دل ما گذاشته است.
سرپرست ریاست جمهوری همچنین با اشاره به تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و رفح، این جنایات را حتی در تاریخ جنایات این رژیم در فلسطین کمسابقه و یادآور جنایات صهیونیستها در صبرا و شتیلا دانست و افزود: هیچ جنایتی باقی نمانده که رژیم صهیونیستی در غزه مرتکب نشده باشد؛ البته این مسئله طبیعی هم هست چرا که ناتوانی صهیونیستها با وجود حمایت همهجانبه آمریکاییها و غربیها از او در برابر چند هزار رزمنده در یک باریکه چند ده کیلومتری همه هیمنه آنها را فروریخته و لذا وقتی نتوانستند در میدان نبرد کاری از پیش ببرند، به جنایت علیه زنان و کودکان و سالخوردگان رو آوردهاند، اما به حول و قوه الهی پیروزی حماس و فلسطینیان رقم خواهد خورد و مردم فلسطین سرنوشت خودشان را به دست خواهند گرفت.
مخبر شکلگیری محور مقاومت در منطقه را یادگار امام راحل دانست و اظهار داشت: پیش از امام هیچ نشان و بحثی از جریان و فرهنگ مقاومت نبود و مقاومت از زمانی شکل گرفت که امام راحل مسئله فلسطین را موضوع اول جهان اسلام عنوان کردند و امروز به برکت مقاومت فلسطینیان غزه، فلسطین به مسئله اول جهان تبدیل شده است.
سرپرست ریاست جمهوری با بیان اینکه امام راحل نیز همچون بسیاری دیگر از علما در تاریخ فقیه، فیلسوف، عارف، متکلم و سیاستمدار بود، تصریح کرد: آن ویژگیهایی که باعث تمایز امام با دیگر علمای بزرگ در تاریخ شد، یکی باور و اعتماد عمیق به خدا و وعدههای الهی بود؛ امام راحل به معارف اسلامی، قرآن و احادیث مسلط و به وعدههای خدا اعتماد داشت.
مخبر اضافه کرد: ویژگی دیگر امام خمینی (ره) تحولخواهی امام بود. هیچ بخشی از زندگی امام را نمیتوانید ببینید که آثار تحولخواهی در آن قابل مشاهده نباشد و این ویژگی حتی پیش از قرار گرفتن ایشان در جایگاه رهبری انقلاب نیز در همه ساحتهای زندگی ایشان قابل مشاهده است.
سرپرست ریاست جمهوری ویژگی دیگر امام راحل را دشمنشناسی ایشان برشمرد و خاطرنشان کرد: امام هیچگاه در تشخیص دشمن اشتباه نکرد و هیچ دشمنی نتوانست اما را فریب دهد، این در حالی بود که بعضی از بزرگان و صاحبنظران هم دوره امام به راحتی فریب دشمن را خوردند، اما امام حتی وقتی از ایران دور بود و در نجف زندگی میکرد فریب هیچ دشمنی را نخورد. همچنین امام در هر زمینهای که حرکت یا اقدامی کرد، فوقالعاده هوشمندانه و مقتدرانه عمل کرد؛ یک مثال برای این ویژگی امام هجرت او بود که در تمام مسیر هجرت ۱۵ ساله امام هیچ ضعفی مشاهده نمیشود بلکه هر چه دیدیم، صلابت علوی، صبر حسنی و شجاعت حسینی بود.
سرپرست رئیسجمهور مشورت در امور را یکی دیگر از شاخصههای امام راحل برشمرد و ادامه داد: امام خمینی (ره) با وجود اینکه در برخی موارد جریانات، افراد و مسیری را قبول نداشتند، اما زمانی که با جمعی مشورت میکرد حتی با علم به اینکه نتیجه آن مشورت اشتباه است، میپذیرفتند و تسلیم مشورت بودند و این در حالی است که برخی از ما زمانی که در جایگاهی قرار میگیریم، خود را نیازمند به مشورت نمیبینیم، اما امام خمینی (ره) در منتهای اقتدار، اهل مشورت بود.
مخبر زمانشناسی و سادهزیستی را از دیگر ویژگیهای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی توصیف و تأکید کرد: در تمام طول زندگی پربرکت ایشان سادهزیستی در تمام ابعاد دیده میشود و ایشان چه در نجف، ایران و ترکیه خارج از شاخصهای زیست ساده زندگی نکردند.
سرپرست ریاست جمهوری با ذکر خاطرهای از امام خمینی (ره) و برهم زدن دسیسههای آمریکا و کشورهای غربی در زمان مبارزات انقلاب اسلامی، ادامه داد: در تمامی تصمیمات و حرکات ایشان ترس جایگاهی ندارد و در عین حال به موضوع عدالت باور جدی داشت و نمیتوانست با ظالم کنار بیاید و با وجود سخنان عدهای در ابتدای نهضت اسلامی نمیتوانست ظلم رژیم پهلوی را تحمل کند.
مخبر گفت: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و با حضور آحاد و طبقات مختلف جامعه، اما امام به مستضعفین عشق میورزید و بارها اعلام کردند که یک موی مستضعفین را با کاخنشینها عوض نمیکند.
سرپرست ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به پیشبینیهای امام خمینی (ره) مبتنی بر بصیرت دینی، تصریح کرد: ایشان در خصوص عاقبت رژیمهای مختلف سیاسی و افراد مختلف پیشبینی میکردند و فروپاشی شوروی سابق و از بین رفتن کمونیسم با وجود اینکه در ذهن هیچکس نمیآمد، ولی ایشان فرمودند که صدای شکستن استخوان کمونیسم را میشنوم و در مورد رژیم بعثی و سقوط صدام نیز بارها اعلام کردند که کشورهایی که به صدام کمک میکنند در نهایت گرفتار رژیم بعث عراق خواهند شد و همه جهانیان دیدند که پیشبینیهای امام در این زمینه محقق شد.
مخبر با بیان اینکه امام خمینی (ره) مکتبی مبتنی بر اسلام ساماندهی کرد و ویژگیهای برگرفته از اسلام تاکنون در مکتب ایشان کاربردهای بسیار زیادی داشته است، اظهار داشت: مردمسالاری دینی که مقام معظم رهبری نیز بارها در سخنان خود اعلام کردند، برگرفته از همین مکتب امام راحل است.
سرپرست ریاست جمهوری همچنین با اشاره به رابطه متقابل امام و مردم در طول زندگی و پس از رحلت ایشان، گفت: تمام این ویژگیها و روابط مردم و نظام، در زمان تشییع پیکر رئیس جمهور و سردار سلیمانی مشهود بود که تمام آحاد جامعه از هر قشر و طبقهای حضور داشتند و ویژگیهای خداباوری، اقتدار، صلابت، اعتقاد و توسل سردار سلیمانی و شهید رئیسی همان ویژگیهایی است که در زندگی امام خمینی (ره) دیده میشود.
مخبر با بیان اینکه شهید حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با وجود تمام وظایف ریاست جمهوری به تمامی مناسک دینی و حضور در مجالس اهل بیت (ع) پایبندی داشت، افزود: رئیس جمهور فقید جزو روسای جمهور پرکار جمهوری اسلامی ایران بود و این از ویژگیهای شاگردان مکتب امام خمینی (ره) میباشد.
سرپرست ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری با صلابت و تدبیر مسیر و راه امام خمینی (ره) را به بهترین وجه ادامه داد، گفت: امروز تمام قدرتهای بلامنازع در منطقه و جهان تحت تأثیر تفکرات و تصمیمات امام خمینی و مقام معظم رهبری هستند و هیچ تصمیمی در منطقه اتخاذ نمیشود جز اینکه نظر جمهوری اسلامی ایران گرفته شود.
مخبر با بیان اینکه قدرت آیندهنگری و پیشبینی امام خمینی(ره) امروز در تصمیمات مقام معظم رهبری کاملاً مشاهده میشود، افزود: تمام کشورهای منطقه به این نتیجه رسیده بودند که نظام سوریه به پایان خود رسیده است، اما همگان شاهد شکستهای پی در پی آمریکا و نظام سلطه در سوریه و همچنین عراق پس از سقوط صدام بودند و حتی مقام معظم رهبری در سخنان خود بارها اعلام کردند که جریانهای تکفیری همانند داعش گریبانگیر کشورهای اروپایی خواهد شد.
سرپرست ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه مکتب امام در همه ابعاد کاربرد، کارکرد و زایش دارد، گفت: امروز کشورهای غربی از اقتدار نظامی جمهوری اسلامی ایران هراس دارند و به نقطهای رسیدهایم که فکر درگیری نظامی با ایران را نمیتوانند داشته باشند و در عملیات وعده صادق شاهد بودیم که آنان جرئت ادامه درگیری نظامی با ایران را ندارند و این در حالی است که اگر در ۳۰ سال قبل چنین اتفاقی میافتاد، کشور را با خطرات مختلفی مواجه میکردند.
مخبر با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری مسیری را که امام خمینی در همه ابعاد سیاسی، دیپلماسی، اقتصادی و فرهنگی تعیین کرده بود، با درایت ادامه دادهاند، اظهار داشت: امروز اساس نظم جهانی و معادلات جهان تغییر کرده است و بسیاری از سران کشورهای خارجی در ملاقاتهای مختلف اذعان میکنند که با قدرت جمهوری اسلامی ایران و همکاری سایر کشورهای مخالف یکجانبهگرایی، نظام بینالمللی دچار تغییرات اساسی شده است.
سرپرست ریاست جمهوری افزود: برقراری ارتباطات دیپلماتیک با کشورهای همسایه، همسو و همراه و همچنین عضویت ایران در سازمانهای مهم بینالمللی از جمله شانگهای و بریکس از جمله اقدامات مهم سیاست خارجی شهید حجت الاسلام و المسلمین رئیسی است و شاهد هستیم با بسیاری از کشورهای منطقه که دشمنیهایی با جمهوری اسلامی داشتند، ارتباطات کشور کاملاً متحول شده است و یکجانبهگرایی در جهان به یمن تفکر امام خمینی (ره) در حال برچیده شدن است.
مخبر تأکید کرد: هیچ موفقیتی در جمهوری اسلامی ایران به دست نیامده است جز اینکه ریشه در تفکر، تدبیر و مبارزات امام خمینی (ره) دارد و امیدواریم موفقیتهای نظام جمهوری اسلامی با پیروی از مکتب امام و رهنمودهای مقام معظم رهبری همچنان تداوم یابد.
سرپرست ریاست جمهوری با اشاره به اهمیت انتخابات پیشروی ریاست جمهوری، تصریح کرد: حضور مردم در صحنه از مؤلفههای قدرت نظام است و تکیه تمامی اقدامات و تصمیمات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بر مردم است و در تمامی اتفاقات و حوادث پس از پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه ۸ سال دفاع مقدس با مدیریت مردم تمامی مسایل حل شده است.
مخبر تأکید کرد: حضور مردم در پای صندوقهای رأی یکی دیگر از جلوههای مردمی بودن نظام جمهوری اسلامی است و امیدواریم مردم با حضور قدرتمند در صحنه انتخابات موفقیت کنونی نظام را تضمین و تقویت و دشمنان و بدخواهان نظام را تضعیف کنند.