جمعه ۸ تیر ۱۴۰۳ |۲۱ ذیحجهٔ ۱۴۴۵ | Jun 28, 2024
انتخابات

حوزه/ زمینه‌سازی ظهور یعنی برنامه‌ریزی دقیق و منظم در بهره‌گیری از ظرفیت‌ها برای محیا نمودن مقدمات تشکیل حکومت فراگیر و جهانی حضرت مهدی (عج) و از آنجا که انقلاب اسلامی ایران در مسیر زمینه سازی ظهور حرکت می کند، حضور با شکوه در انتخابات به ادامه حرکت این نهضت در راستای زمینه سازی ظهور قوام می بخشد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام سید حسن محمدی طباطبایی در مطلبی با موضوع «حضور در انتخابات و حمایت از نظام اسلامی» نوشته است:

در روایات اسلامی ما در مورد تعداد یاران حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) تعابیر مختلفی وارد شده که از ۳۱۳ نفر تا هزاران نفر را بیان کرده اند؛ از جمله اینکه:

۱. امام باقر علیه السلام فرمودند: یَجِی‏ءُ وَ اللَّهِ ثَلَاثُ مِائَةٍ وَ بِضْعَةَ عَشَرَ رَجُلاً فِیهِمْ خَمْسُونَ امْرَأَةً، یَجْتَمِعُونَ بِمَکَّةَ عَلَی غَیْرِ مِیعَادٍ قَزَعاً کَقَزَعِ الْخَرِیفِ یَتْبَعُ بَعْضُهُمْ بَعْضاً

به خدا سیصد و چند (دوازده، سیزده) نفر می‌آیند که بینشان ۵۰ زن است؛ بی آنکه از قبل وعده کرده باشند [و بدانند جزء ۳۱۳ نفرند]، همگی در مکّه جمع می‌شوند و همچون ابرهای پاییزی دنبال هم می‌آیند. (بحارالانوار، ج۵۲، ص ۲۲۳)

امام صادق (علیه السّلام) فرمودند: « وَ کَأَنِّی أَنظُرُ القآئِمِ علیه السّلام عَلی مِنبَرِ الکُوفَةِ وَ حَولُهُ أَصحابُهُ ثَلاثَمِأَةَ وَ ثَلاثَ عَشَرَ رَجُلاً عِدَّةٌ أَهلِ البَدرِ ؛ وَ هُم أَصحابُ الأَلوِیَةِ وَ هُم حُکّامُ اللهِ فِی أَرضِهِ عَلی خَلقِهِ...

گویا امام قائم (علیه السّلام) را بر بالای منبر کوفه می نگرم که یارانش ۳۱۳ نفر، به تعداد جنگ آوران مسلمان جنگ بدر، اطرافش را گرفته اند، این یاران پرچم داران و حاکمان بر مردم در زمین از جانب خدا هستند. (بحارالانوار، ج۵۲، ص۴۳۶)

۲. امام صادق (ع) فرمودند: مایَخرُجُ إِلّا فِی أَوَّلِهِ قَومٌ وَ ما یَکُونُ أُولُوا القُوَّةِ أَقَلَّ مِن عَشَرَةَ آلافٍ

امام زمان علیه السّلام خروج و ظهور نمی‌کند مگر همراه یاران نیرومند و رشید، و این یاران کمتر از ده هزار نفر نیستند. (همان)

با دقت در امثال روایات بالا دانسته می‌شود:

روایاتی که اشاره به ۳۱۳ نفر یاران حضرت در زمان ظهور دارند مراد ۳۱۳ فرمانده و یار خاص می باشد و این با انبوه یاران لشگر حضرت حجت (عج) در زمان ظهور که در سایر روایات اشاره شده منافاتی ندارد.

پیرامون تعداد کثیر یاران حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف در زمان ظهور، از این حقیقیت نباید غافل بود که تربیت و پرورش این تعداد نیرو به خودی خود محقق نمیشود و از هر نظر نیازمند ارتقاء خِرد فردی و جمعی نسبت به تبیین فرهنگ مهدوی در خانواده، جامعه، و فضای بین الملل می باشد؛ یعنی جامعه متدین مهدوی در حقیقت نقش زمینه سازی ظهور و تربیت یارانی در شأن لشگر حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف را در عصر غیبت ایفا می کند.

نمونه بارز فرهنگ سازی جامعه مهدوی و إن شاء الله زمینه ساز ظهور حجت خدا را در انقلاب اسلامی ایران به عینه می بینیم.

در عصر حاضر و با توجه به سرسپردگی حکومت شاهنشاهی و طاغوتی پهلوی به أیادی ظلم و ستم و استکبار جهانی از یک طرف، و رواج فسق و فجور و تبعیض از طرف دیگر، ابر مردی از سلاله پاک پیامبر (ص) و شاگردی راستین از مکتب امام صادق (ع)، با تأسی از فلسفه نهضت انسان‌ساز و جامعه‌ساز عاشورا، با توکل و استعانت از درگاه ایزد منان در مقابل این دستگاه فاجر و فاسق و ذلیلِ سرسپرده قد علم کرد و با انتقاد از نحوه حکومت‌داری طاغوت زمان و مقابله با فراموشی و کم‌توجهی به آرمان‌های دین مبین اسلام، در راستای إحیای موازین شرعی در جامعه و تشکیل حکومتی بر پایه تعالیم الهی و حرکت در مسیر زمینه‌سازی ظهور حضرت حجت (عج) قیام کرد و با انحلال حکومت طاغوت و شاهنشاهی، زمینه و بستر برای توسعه و تبیین معارف مهدوی و حرکت در مسیر زمینه سازی ظهور را پی ریزی کرد.

امام راحل فرمودند: انقلاب ما نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام، به پرچمداری حضرت حجت (ارواحنا فداه) است که خداوند بر همه مسلمانان و جهانیان منت نهد و ظهور فرجش را در عصر حاضر قرار دهد. (صحیفه نور، ج۲۱، ص۱۰۸)

و در این راستا، انسان‌هایی پاک‌ طینت و شیفته مکتب الهی اسلام، با تکیه بر وعده الهی * وَلَیَنصُرَنَّ اللَّهُ مَن یَنصُرُهُ * اگر برای خدا کار کنید، خدا به شما کمک خواهد کرد (سوره حج آیه ۴۰)، به یاری این پیر عالم و عارف شتافته و ریشه ظلم و ستم و حکومت فسق و فجور را در هم پیچیده و پایه‌ یک حکومت اسلامی به رهبری فقیهی جامع‌الشرایط را بنا نهادند.

نکته مهم و قابل توجه اینکه:

انقلاب اسلامی ایران در مسیر حرکت به سوی زمینه سازی ظهور حضرت حجت عج در طی ۴۲ سال اخیر با ترویج آموزه‌های اسلام راستین و تبلیغ و تبیین مبانی مهدوی (معنا و مفهوم ظهور، مؤلفه‌های زمینه‌سازی ظهور و تشکیل حکومت جهانی حضرت مهدی (عج)، ویژگی‌های یاوران حضرت حجت، (عج) و...)، درصدد تربیت نیروهایی برای نیل به این مهم برآمده که نمونه‌های بارز آن را در طی این مدت به عینه به نظاره نشسته‌ایم و از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. مدافعان شریعت:

پایه‌گذاری فراگیر نهضت تربیت دانش‌آموختگان علوم اسلامی (چه طلاب داخلی و چه طلاب خارجی) و گسترش احداث حوزه‌های علمیه در تمام جغرافیای کشور و حتی در دورترین نقاط ایران، در راستای تربیت جوانان مومن و متعهد با انگیزه دفاع از آموزه‌های دینی اهل بیت علیهم السلام و جهاد علمی فراگیری دینی و مقابله با هجمه‌های معاندان و فرقه‌های انحرافی که در صدد ضربه زدن به دین و آموزه‌های الهی اسلام هستند.

به عینه شاهد بوده‌ایم که از اوایل انقلاب تاکنون طلاب حوزه های علمیه به مثابه مدافعان واقعی شریعت، علاوه برتبلیغ و ترویج مبانی دینی، هر کجا که لازم بوده در عرصه‌های مختلف وارد عمل شده و در کنار مردم ایستاده‌اند و به اقتضای زمان، به فعالیت‌های انقلابی، سیاسی، اجتماعی و جهادی پرداخته و در مقابل نامحرمان انقلاب، ایستادگی کرده‌اند مع از نمونه‌های بارز تربیت‌یافتگان این مکتب و مدافعان شریعت را می‌توان عالمان بلاد مختلف ایران و امثال شیخ زکزاکی در خارج ایران را نام برد.

۲. مدافعان وطن:

تربیت افرادی آشنا به معارف دینی با روحیه جهادی تحت سازمانهای نظامی متنوع أعم از ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و بسیج، در راستای دفاع همه‌ جانبه از آرمان‌های انقلاب اسلامی و حرکت در مسیر زمینه سازی ظهور حضرت مهدی ارواحنا فداه.

این مقوله هم به مانند مقوله اول (مدافعان شریعت) به درستی بذرافشانی شده و ثمره آن را در جنگ هشت سال دفاع مقدس دیده ایم. آن جا که قدرت‌های دنیا پشت صدام، در صدد براندازی نظام اسلامی ایران برآمده بودند ولی با رشادت رزمندگان اسلام تمام نقشه‌های آنان نقش بر آب گردید.

شکر خدا امروزه نیروهای نظامی کشور ایران به چنان اقتدار و بالندگی رسیده‌اند که در راستای دفاع از جغرافیای کشور در مقابل تجاوز بیگانگان و دفاع از مبانی و مقدسات دینی، هراسی در دل نداشته و هر روز فن‌آوری نظامی جدید و بازدارنده های قدرتمندی (چه در بحث موشک و پهباد، چه پدافند هوایی، چه قدرت دریایی و چه توانایی های نظامی زمینی) را از این مجاهدان انقلاب خمینی کبیر شاهد هستیم که نمونه بارز آن را در نابودی اخیر بزرگترین پایگاه نظامی رژیم تروریست آمریکا در خاورمیانه یعنی پایگاه عین‌الاسد عراق و عملیات غرور آفرین وعده صادق، حمله به اسراییل از خاک ایران را شاهد بودیم.

۳. مدافعان حرم:

چنانکه در مقوله قبل بیان شد از جمله بذرهای کاشته شده نهضت امام راحل تربیت محافظان نظامی قدرتمند در راستای صیانت از کشور و مکتب بود که در یک مرحله به صیانت داخلی از اراضی میهن اسلامی پرداخته و در مرحله‌ای دیگر افق نگاه خود را بالاتر برده و فرا منطقه‌ای جهت صیانت از مقدسات اسلامی در أقصی نقاط جهان کوشش می‌کنند.

نمونه بارز آن را در ماجرای مقابله با داعش، توحش نو ظهور قرن بیستم شاهد بودیم. داعشی که در صدد اهانت به مقدسات برآمده بود و از هیچ جسارتی ابایی نداشت و در پشت پرده مورد حمایت استکبار جهانی و دست پرورده آمریکای جنایتکار بود، در مقابل شیرمردان تربیت‌یافته انقلاب اسلامی ایران (نظامیان خبره و جوانان و نوجوانان بسیجی دهه هشتادی و نودی) و جوانان آزاده و غیور مسلمان تحت لوای مقاومت اسلامی با عنوان زیبنده مدافعان حرم، کاری از پیش نبرده و به زباله‌دان تاریخ پیوستند.

از جمله این مجاهدان بدون مرز و انقلابی و مدافع حقیقی شریعت، وطن و حرم که تمام دنیا به قدرت نظامی و استراتژیک او اذعان کردند سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی در وصف شخصیت ایشان فرمودند: او نمونه‌ی برجسته‌ای از تربیت‌شدگان اسلام و مکتب امام خمینی (ره) بود، او همه‌ی عمر خود را به جهاد در راه خدا گذرانید و شهادت پاداش تلاش بی‌وقفه‌ی او در همه‌ی این سالیان بود.

۴. مدافعان سلامت:

یکی دیگر از مؤلفه‌های انقلاب اسلامی در راستای زمینه سازی حکومت جهانی حضرت مهدی (عج) تربیت نیروهای مجاهدی است که در راستای حفظ جان انسان‌های جامعه احساس مسولیت کرده و در هر لحظه که به وجود آن‌ها نیاز باشد در میدان حاضر باشند. و آن‌ها قشر پزشک و پرستارهای فرهیخته و مکتبی هستند که در فرصت‌های مختلف چه در ماجراهای مبارزات اوایل انقلاب، چه در هشت سال دفاع مقدس، چه در جبهه‌های سوریه و حضور در کنار مدافعان حرم و چه در مرحله حساس و نفس‌گیر مقابله با ویروس منحوس کرونا، حقیقتاً و به معنای واقعی کلمه مدافعان سلامت جامعه بوده و زینب‌وار در رسیدگی به حال بیماران کوتاهی نکرده و دلسوزانه به وظیفه انسانی و پرداخت زکات علمی خود عمل کردند.

سؤال مهمی که در این مجال مطرح می شود این است: حال که قرار است انقلاب اسلامی در مسیر زمینه ‌سازی ظهور حرکت کند، انتظار فرج به چه معناست؟

رهبر فرزانه و حکیم انقلاب در این رابطه (پیرامون معنای انتظار فرج) با تاسی از مبانی دینی، راه را به ما نشان داده و فرموده اند: انتظار فرج این نیست که انسان بنشیند، دست به هیچ کاری نزند، هیچ اصلاحی را وجهه همت خود نکند، صرفا دلخوش کند به اینکه ما منتظر امام زمان (عج) هستیم؛ اینکه انتظار نیست.

انتظار چیست؟ انتظار دست قاهر قدرتمند الهی ملکوتی‌ای است که باید بیاید بوسیله خود همین انسان‌ها، با کمک همین انسان‌ها سیطره ظلم را از بین ببرد و حق را غالب کند و عدل را در زندگی مردم حاکم کند و پرچم توحید را بلند کند؛ انسان‌ها را بنده واقعی خدا بکند. آماده باید بود برای این کار، تشکیل نظام جمهوری اسلامی یکی از مقدمات این حرکت عظیم تاریخی است. هر اقدامی در جهت استقرار عدالت، یک قدم به سمت آن هدف والاست.

انتظار معنایش این است. انتظار حرکت است. انتظار سکون نیست. انتظار رها کردن و نشستن برای اینکه کار به خودی خود صورت بگیرد، نیست. انتظار حرکت است؛ انتظار آمادگی است... و خدای متعال نعمت داده است به مردم عزیز ما، به ملت ایران که توانسته‌اند این قدم بزرگ را بردارند و فضای انتظار را آماده بکنند. این معنای انتظار فرج است.» (انسان ۲۵۰ ساله ص ۳۹۴).

آموختیم که:

زمینه‌سازی ظهور یعنی برنامه‌ریزی دقیق و منظم در بهره‌گیری از ظرفیت‌ها برای محیا نمودن مقدمات تشکیل حکومت فراگیر و جهانی حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف...

و از آنجا که انقلاب اسلامی ایران در مسیر زمینه سازی ظهور حرکت می کند، حضور با شکوه در انتخابات به ادامه حرکت این نهضت در راستای زمینه سازی ظهور قوام می بخشد.

اللَّهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إِلَیْکَ فِی دَوْلَهٍ کَرِیمَهٍ تُعِزُّ بِهَا الْإِسْلامَ وَ أَهْلَهُ وَ تُذِلُّ بِهَا النِّفَاقَ وَ أَهْلَهُ

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha