به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، نشست خبری سومین مهرواره هوای نو با حضور حجتالاسلام مجید باباخانی رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی، وحید ملتجی دبیر مهرواره هوای نو و جمعی از مدیران بخشهای این دوره مهرواره برگزار شد.
حجتالاسلام باباخانی در ابتدای این نشست طی سخنانی اظهار داشت: مقدمات مهرواره سوم از سه ماه پیش باقوت آغاز شده است و این نشست خبری سرآغاز برگزاری آن است.
رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی کشور تاکید کرد: جریان هیأت به عنوان قدیمیترین سازمان مردم نهاد کشور و زندهترین نهاد فرهنگی و مردمی، بیش از این چیزی که در کشور میبینیم میتواند در عرصه فرهنگ سهم داشته باشد. هیأت به عنوان یک نهاد اصیل میتواند ظرفیتهای بزرگی را برعهده بگیرد و خدمات بزرگی را به ایران اسلامی و دیگر کشورهای اسلامی داشته باشد.
وی با بیان اینکه دو هدف اصلی را در مهرواره هوای نو به صورت جدی دنبال میکردیم و در دو دوره قبل هم سعی کردیم با جدیت آن را پیگیری کنیم، افزود: یکی از اهداف این است که هیأت برای همه مردم برنامه داشته باشد و سعی کند برای همه مردم با همه سلایق، تولید برنامه داشته باشد و آنان را مورد خطاب قرار دهد.
حجتالاسلام باباخانی با اشاره به اینکه دومین هدف برگزاری مهرواره هوای نو، تلاش برای تصحیح تصویر رسانه هیأت است تا تصویر کاملی از این نهاد اصیل به جامعه مخابره شود، گفت: تلاش شده تا آن چیزی را که در مهرواره هوای نو دنبال میشود، در سایر برنامههای سازمان هیأت هم دنبال کنیم و سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان یکی از مجموعههایی است که از هوای نو حمایت میکند تا این مجموعه مردمی باقوت کار خود را ادامه دهد.
رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی با بیان اینکه قرار است نهادهای بیشتری از هوای نو حمایت و در سیاستگذاری آن نقشآفرینی کنند تا هوای نو از برنامه مرتبط با سازمان تبلیغات خارج شود و بتواند از ظرفیتهای مردمی بهره بگیرد، گفت: هوای نو یک افقی را برای همایشهای حوزه هیأت به وجود آورده است و آن را دنبال میکند که جریان زیستبوم هیأت به سمت افقهای بلندی پیش برود.
وحید ملتجی دبیر مهرواره هوای نو ئهم در این نشست، مهرواره هوای نو را یک رویداد آیندهنگر توصیف کرد و گفت: عمده فعالیتها و رویدادهایی که در حوزه هیأت برگزار میشود، رویدادی است که ناظر بر گذشته و یا ناظر بر حال حوزه فرهنگ است. وقتی از مسأله هیأت صحبت میکنیم به دلیل قدمت و پیشینه دیرینی که دارد در ذهن همگان یک فضای گذشته متصور میشود.
وی افزود: این نگاه قابل تقدیر است و نگاه درستی محسوب میشود؛ چرا که هیأت برخاسته از فرهنگ و به نوعی هویت ماست. اما مساله این است که در آینده انقلاب اسلامی و سالهای پیش رو و در پایان چهلواره دوم انقلاب اسلامی، هیأت کجای ماجراست؟ این یکی از مسائل اساسی است که باعث شده مهرواره هوای نو شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه مهرواره هوای نو یک نهاد مردمی و صنفی است و باید خود را روی نقشه چهل سال دوم انقلاب اسلامی پیدا کند، تصریح کرد: باور کارشناسان این عرصه این است که نهاد هیأت یک نهاد مانا و دیرپاست و این مانایی به دلیل بافت و نوع فعالیت ادامه خواهد داشت؛ بنابراین باید برای آینده خود برنامه داشته باشد. هوای نو کمک میکند که هیأتها به این نقطه برسند.
دبیر مهرواره هوای نو بیان اینکه با احترام به رویدادهایی که بیشتر نگاهشان به گذشته است و به تجلیل و تقدیر از گذشتگان عرصه هیأت میپردازند، رویداد هوای نو علاوه بر اینکه این مسأله را پاس میدارد، رویدادی است که بیشتر آینده را میبیند گفت: ما افق ۱۴۴۰ را برای رویداد هوای نو میبینیم. مخاطبان ما بیشتر جوانان هستند و در ادامه فعالیتهایی که در گذشته شده، طراحی آینده هیأت را انجام میدهند.
ملتجی، هیأت را یک جز مهم عرصه فرهنگ دانست که در فرهنگ و در زیست بوم فرهنگ کشور نقش پررنگی داشته است، و سپس تصریح کرد: هیأت به مثابه یک درخت است. در مهرواره سوم نماد هیأت یک سرو زرین است و فضایی که روی آن کارشده به نوعی برگرفته از آینه کاریهای حرمهای مقدس و مطهر است.
دبیر مهرواره هوای نو اضافه کرد: نقش درخت در تصفیه هوا و پاک کردن هوای جامعه دقیقاً معادل نقش هیأت در حوزه فرهنگ است و از این جهت مهم است. هر هیأتی در هر گوشه از کشور و هر شهر و روستا چنین نقشی را ایفا میکند. کارهایی که هیأتها در جغرافیا و زیست بوم خود انجام میدهند کار بسیار مهمی است و عنوان مهرواره نیز به همین دلیل انتخاب شد.
ملتجی با اشاره به اینکه مهرواره هوای نو دو سال برگزار شد و آرام آرام این نهال به یک درخت تنومند تبدیل میشود، ابراز کرد: راهکار کلی و موضوع اصلی ما در سومین دوره مهرواره هوای نو مقوله جهاد تبیین است و موضوع سومین دوره مهرواره هوای نو مساله جهاد تبیین است. جهاد تبیین به نوعی وظیفه اصلی هیأت تعریف شده و همواره مورد تاکید و مطالبه رهبر معظم انقلاب بوده است. دبیر مهرواره هوای نو در ادامه گفت: قرار بر این است که ۳۱ رشتهای که رشتههای اصلی مهرواره هستند تماماً ذیل موضوع جهاد تبیین باشند.
وی با بیان اینکه در سومین دوره مهرواره هوای نو به حوزه بین الملل به صورت ویژهتر میپردازیم، تصریح کرد: قرار بر این است که در یک برنامه پنج ساله هوای نو به عنوان یک رویداد بین المللی تلقی شود و هر سال یک بخشی از این زنجیره بین الملل در هوای نو شکل بگیرد. موضوع بسیار مهم و دقیق است و با یک مدل نمیتوان کل هیأتهای کشورهای دیگر را بررسی کرد چرا که هر فرهنگی برای خود مختصات خاصی دارد.
ملتجی اضافه کرد: در حوزه بین الملل یکی از رشتهها که جهانی اندیشی است را به صورت خاصتر میبینیم. هیأتهایی که در ایران هستند و فعالیت برون مرزی دارند امسال در این رشته به شکل خاص رصد و مورد بررسی قرار خواهند گرفت و سه برگزیده از بین آنان انتخاب خواهد شد.
دبیر مهرواره هوای نو اظهار داشت: امسال چند هیأت نمونه از کشورهای دیگر را به مهرواره هوای نو دعوت خواهیم کرد که در آیین اختتامیه به عنوان مهمان خواهند بود. این آغاز فرایند بین المللی شدن هوای نو خواهد بود. وی افزود: در مهرواره سوم هوای نو از بین ۳۱ رشته، بیش از دو سوم رشتهها همان رشتههای سال گذشته است، چرا که بر این باوریم ثبات در رشتهها باعث رشد خواهد شد و یک سوم هم رشتههای جدید است. در هر رشتهای، سه برگزیده خواهیم داشت که از عنوان «پرچمدار» برای برگزیدهها استفاده خواهیم کرد؛ چرا که هوای نو در پی رقابت منفی در بین هیأتها نیست، لذا در ۳۱ رشته سه فرد یا هیأت به عنوان پرچمدار انتخاب میشوند.
وی عنوان کرد: هفته آینده اولین جلسه اجتماع هیأت داوران مهرواره هوای نو را با حضور حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی برگزار خواهد شد.
ملتجی با بیان اینکه یکی از تفاوتهای دیگر سومین دوره مهرواره هوای نو نسبت به سال گذشته استانی شدن این دوره است، اظهار کرد: مهرواره هوای نو در ۱۵ رشته از ۳۱ رشته به شکل استانی هم برگزار خواهد شد و یک شورای داوری از ارکان هیأتیهای هر استان داوریهای استانی را انجام خواهند داد.
دبیر مهرواره هوای نو با اشاره به اینکه برآورد ما این است که نزدیک ۳۵۰ پرچمدار در استانها خواهیم داشت، گفت: مهلت ارسال آثار برای شرکت در سومین مهرواره هوای نو پایان مردادماه تعیین شده و مراسم اختتامیه روز ۱۸ آبانماه در تهران برگزار خواهد شد.