شنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۳
عارفی که در کارهای عام‌المنفعه مشارکت جدی داشت

حوزه/ آیت الله محمدعلی ناصری در سال ۱۳۰۹ ش در دولت آباد اصفهان و در خانواده‌ای اهل زهد و تقوا به دنیا آمد. پدر او محمّدباقر ناصری دولت آبادی (۱۲۷۰ - ۱۳۶۱ ش)، از علمای زاهد اصفهان و از شاگردان عالم ربّانی حاج آقا رحیم ارباب بود و مزار او در امامزاده محمود دولت آباد است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، ۲۸ محرم ۱۴۴۴ سالروز ارتحال استاد اخلاق حوزه، مرحوم آیت الله محمد علی ناصری است که به همین مناسبت زندگینامه علمی و معنوی این عارف استاد اخلاق تقدیم علاقه‌مندان می‌شود.

معرفی‌ شخصیت

آیت الله محمدعلی ناصری (۱۳۰۹ - ۱۴۰۱ ش) مجتهد، استاد اخلاق، عاشق و شیفته امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف که حوزه علمیه حضرت ولی عصر علیه السلام و تعدادی از مراکز دینی - فرهنگی تحت اشراف ایشان می باشد. وی سالیان متمادی در مسجد کمرزرین اصفهان به اشاعه محبت آقا بقیه الله الاعظم علیه السلام مشغول بودند.


جد

ملا عباد طغیانی دولت آبادی در دولت آباد برخوار اصفهان می زیسته است.


ولادت و خاندان

آیت الله محمدعلی ناصری در سال ۱۳۰۹ ش در دولت آباد اصفهان و در خانواده‌ای اهل زهد و تقوا به دنیا آمد. پدر او محمّدباقر ناصری دولت آبادی (۱۲۷۰ - ۱۳۶۱ ش)، از علمای زاهد اصفهان و از شاگردان عالم ربّانی حاج آقا رحیم ارباب بود و مزار او در امامزاده محمود دولت آباد است.

عارفی که در کارهای عام‌المنفعه نیز مشارکت جدی داشت


تحصیلات

آیت الله ناصری تحصیلات خود را ابتدا در دولت آباد آغاز کرد و سپس در حوزه علمیه اصفهان ادامه داد. در چهارده سالگی با مهاجرت پدرش به نجف اشرف راهی نجف شد. بعد از سه سال، پس از برگشت پدر به ایران، او همچنان به ادامه تحصیل در نجف پرداخت و وارد مدرسه صدر نجف شد.

پدر پیش از جدائی از فرزند، او را نخست به حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام و زان پس به مرحوم آیت‌الله شیخ‏ محمّد حسین دهاقانی که در شمار اعلام و اوتاد آن شهر مقدّس بود، سپرد.

ایشان در این دوران بخشی از علوم ادبی، حاشیه ملا عبدالله بر متن منطق تفتازانی و قسمتی از شرح لمعه را نزد مرحوم آیت اله مدرس افغانی فرا گرفت. ادامه شرح لمعه را از محضر آیت ا.. مجتبی لنکرانی، مکاسب را محضر مرحوم آیت الله حاج شیخ عبدالکریم کرونی اصفهانی که بعدها داماد ایشان می شود.

کفایه را از محضر آیت الله حاج شیخ محمد حسین دهاقانی و برای دومین مرتبه باز در محضر آیت اله شیخ صدر را بادکوبه ای، خارج مکاسب صلاه آیات را از محضر آیت اله سید عبدالهادی شیرازی و خارج بیع و خیارات را از محضر امام خمینی استفاده کرد.

گذشته از این در شماری دیگر از دروسی همچون بحث خارج کتاب الحج آیت الله سید محمود شاهرودی نیز شرکت و یک دوره کامل اصول الفقه را از محضر آیت الله العظمی حاج سید ابوالقاسم خویی فرا گرفت.

وی علاوه بر علوم رسمی به بهره‌گیری علوم معنوی نزد محمد کوفی، سید محمد کشمیری، شیخ عباس قوچانی، سید هاشم حداد و سید جمال‌الدین گلپایگانی پرداخت. همچنین با شخصیت‌های عرفانی و اخلاقی چون علامه طباطبایی، محمداسماعیل دولابی، حاج عبدالرضا گردعاوی، مولوی قندهاری، آشنایی و ارتباط داشت.

هم چنین ایشان در غالب سفرهای ماهیانه به قم محضر آیه الله بهجت می‌رسیدند و بطوریکه شیخ علی آقا بهجت می گفتند: هیچ کس مثل ایشان با آیت الله بهجت نشست صمیمانه ندارند. لازم به ذکر است آیت الله ناصری و عارف گمنام مولوی قندهاری، عقد اخوتی بینشان بسته شده بود.

عارفی که در کارهای عام‌المنفعه نیز مشارکت جدی داشت


آثار

آب حیات: مجموعه سخنرانی‌های حضرت آیت الله ناصری درباره حضرت مهدی عجّل الله تعالی فرجه

در امتداد نور: مجموعه سخنرانیهای حضرت آیت الله درباره آیات تاویل شده به حضرت ولی عصر علیه السلام و آخرالزمان

رسم بندگی: این کتاب شرح فرازهایی از خطبه بلند حضرت امیرالمومنین علیه السلام در مورد حالات و خصوصیات اخلاقی متقین است.

سخن دوست: گزیده ای از سخنرانی های ایشان درباره قطب عالم امکان حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه، در امتداد نور - یکی از آثار آیت الله ناصری

فعالیت ها

مراکز دینی ذیل در شهرهای اصفهان و قم، تحت اشراف حضرت آیت الله می باشد

حوزه علمیه حضرت ولی عصر علیه السلام

حوزه علمیه صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف

حوزه علمیه نرجس خاتون سلام الله علیها

مرکز دیجیتال حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف در دولت آباد

مؤسسه تحقیقات نجوم اسلامی

مؤسسه دارالهدی قم

بنیاد علمی - فرهنگی هاد


آیت الله ناصری علاوه بر تلاش های علمی و دینی و هدایت و راهنمایی مردم طلاب و اهل علم در کارهای خیر نیز مشارکت جدی داشت که از جمله این اقدامات می توان به تلاشهای ایشان برای ایجاد مراکز بهداشتی و درمانی اشاره کرد.

مرکز درمانی حضرت ولیعصر عجل الله تعالی و بخش دیالیز ۲۰ تختخوابی آن با اهدای ۶ هزار متر زمین و دو هزار متر ساختمان در سال ۸۷ توسط ایشان آغاز و در سال ۹۱ افتتاح شد.

بخش دیالیز بیمارستان گلدیس شاهین شهر

بخش دیالیز بیمارستان محمد رسول الله صلی الله علیه و آله میمه

اورژانس شبانه روزی دولت آباد

رحلت

آیت الله ناصری صبح جمعه چهارم شهریورماه در سن ۹۲ سالگی به دلیل بیماری و کهولت سن دعوت حق را لبیک گفت و به ملکوت اعلا پیوست. تشییع پیکر ایشان در میان خیل عظیم از دوستدارانش در روز یکشنبه ششم شهریور در اصفهان برگزار شد و در جوار شهدا، در گلستان شهدای اصفهان‌ به خاک سپرده‌ شد.

عارفی که در کارهای عام‌المنفعه نیز مشارکت جدی داشت

منبع: مجله خلق شماره‌های ۱۳، ۲۰، ۲۱، سایت بنیاد علمی فرهنگی هاد

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha