به گزارش خبرگزاری حوزه، سیام مرداد در تقویم جمهوری اسلامی ایران، روز بزرگداشت مرحوم علامه مجلسی یا مجلسی دوم، از محدثان و فقیهان مشهور شیعه در قرن یازدهم هجری است که مناقبی از این عالم وارسته در کتاب دارالسلام مرحوم محدث نوری، شاگرد مرحوم علامه مجلسی منتشر شده و در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
از فاضل صالح شیخ حسن مازندرانی که در نجف اشرف ساکن بود، شنیدم در مجلس بحث شیخ الفقها، صاحب جواهر (ره) بودم که ایشان فرمود:
دیشب در خواب دیدم مجلس بزرگی برپاست و در آن مجلس بسیاری از علما حاضرند و بر در آن مجلس، دربانی ایستاده است.
من اجازه گرفتم و داخل شدم، دیدم همه علمای گذشته تشریف دارند و در صدر مجلس، علامه مجلسی (ره) نشسته است.
از این که ایشان بر همه مقدم بودند تعجب کردم، علت را از آن دربان پرسیدم، گفت: علامه مجلسی نزد ائمه علیهم السلام به «باب الائمه» معروف است و این مقام و منزلت را به خاطر این به او دادهاند که در میان شیعه، چاوش را برای زوار سنت کرده است.
مرحوم محدث نوری در ادامه میفرماید: زیرا کسانی که چاوش هستند، مردم را به زیارت مشاهد مشرفه، تشویق و ترغیب میکنند و آنان را در صحراها و بیابانها محافظت میکنند و راه را به آنان نشان میدهند و چاوش برای هر مسافری، مانند توفیقی است که بهترین رفیق است.
پس از آن (رسیدن به مقصد) هم برای مسافران، فایدههای بسیاری هست و ممکن است مراد (از چاوش بودن او)، تألیفات آن بزرگوار باشد [که موجب نشر احادیث و آثار اهل بیت علیهم السلام شد و مردم به سوی خاندان عصمت راه یافتند.] چنانچه بر انسان خردمند پوشیده نیست.
منبع: دارالسلام، تألیف محدث نوری، جلد ۲، صفحه ۲۴۴