به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام غلامعباس هاشمی امروز پنجشنبه در مراسم عزاداری شهادت امام حسن عسکری (ع) در دفتر آیت الله العظمی نوری همدانی اظهار کرد: از عمر نظام شیعی و تشکیل تشیع ۱۴ قرن میگذرد و امروز در دنیا به طور قطع میتوان گفت که هیچ مکتبی و مذهبی در بین مکاتبی که تاریخ آنها را ثبت و ضبط کرده به اندازه تشیع گسترش و توسعه پیدا نکرده است.
وی ابراز کرد: ترویج و تبلیغ امامت و ولایت منحصر به ۲۳ سال عمر پیغمبر اکرم (ص) نیست، پیامبر بخشی از این ماجراست و بعد از ایشان تا آخرین نفسهای امام حسن عسکری (ع) مساله تبلیغ و ترویج ولایت و امامت مطرح است.
حجت الاسلام هاشمی تصریح کرد: مسأله امامت و ولایت در زمان امام حسن عسکری (ع) از جهاتی و ابعادی به اوج رسید.
استاد حوزه عنوان کرد: پیامبر از دو طریق به مسأله امامت و ولایت میپردازد و طریق اول وحی است و در بسیاری از آیات متعدد قرآن کریم به آن اشاره شده است
وی با بیان اینکه جایگاه عصمت اهل بیت و ولایت در قرآن ذکر شده است و تکمیل دین نیز به وسیله ولایت ابلاغ شده است، یادآور شد: ابعاد گسترده امامت و ولایت در خود قرآن و در بیان پیغمبر اکرم (ص) جدای از قرآن کریم ولو آنها هم بازتاب آیات قرآن کریم نقل شده است.
حجت الاسلام هاشمی با تصریح بر اینکه حدیث منزلت، نور و غدیر بخشی از مساله تبلیغ و تبیین نظام، جایگاه امامت و ولایت است، اذعان کرد: بعد از پیامبر اکرم (ص)، امیرالمومنین (ع) در دوران سکوتش ۲۵ سال هر زمان که سخن گفتهاند یک بعدی از امامت و ولایت خویش را آشکار کردهاند.
استاد حوزه گفت: تمام خطبهها، نامهها و حکمتهای نهج البلاغه مربوط به چهار و اندی سال امیرالمومنین (ع) است و همواره مسأله امامت و ولایت را تبیین میکنند.
وی اظهار کرد: امام حسن مجتبی (ع) که حساسترین مقطع تاریخ زندگی زندگیشان صلح با معاویه است، عمدتاً نگران مساله امامت و جایگاه ولایت است و یکی از مهمترین بعد عاشورا تبیین جایگاه امامت و ولایت است.
حجت الاسلام هاشمی بیان کرد: امامان سجاد، باقر و صادق علیهم السلام عمده فرصتها را برای تبیین نظام امامت، ولایت، حقایق، رموز و اسرار امامت گذاشتند.
استاد حوزه خاطرنشان کرد: ولایت و امامت در ۲۳ سال عمر پیغمبر اکرم (ص) مطرح نیست، اگر بخواهیم عمر مبارک معصومین را امتداد عمر شریف رسول الله)ص) بدانیم، باید بگوییم که امامان و پیامبر ۲۷۳ سال امامت و ولایت را تبلیغ کرده و ترویج دادهاند.
۳۱۳/۱۷