به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام محسن صبوری فیروزآبادی، در خطبه اول نماز جمعه و در ادامه مباحث مرتبط با فضلیت های اخلاقی به بیان اهمیت و چگونگی سپاسگزاری در برابر محبت دیگران پرداخت.
وی تشکر و سپاس از دیگران را مقدمه سپاس از پروردگار متعال برشمرده و گفت:امام رضا(ع) در این رابطه می فرمایند: «مَن لَم یَشکُرِ المُنعِمَ مِنَ المَخلوقینَ، لَم یَشکُرِ اللّه َ عَزَّ و جلَّ»؛ هرکه در قبال خوبی مردم تشکر نکند، از خداوند عزّ و جلّ هم تشکّر نکرده است.
حجت الاسلام صبوری فیروزآبادی در رابطه با مصداق سپاسگزاری کامل به روایتی از وجود مقدس امام زین العابدین (ع) استناد نمود که می فرمایند: «امّا حَقُّ ذِی المَعروفِ علَیکَ فأنتَشکُرَهُ و تَذکُرَ مَعروفَهُ و تُکسِبَهُ المَقالَةَ الحَسَنَةَ و تُخلِصَ لَهُ الدعاءَ فیما بینَکَ و بینَ اللّه ِ عَزَّ و جلَّ. فإذا فَعَلتَ ذلکَ، کنتَ قد شَکَرتَهُ سِرّا و عَلانِیَةً. ثمّ إن قَدَرْتَ علی مُکافَأتِهِ یَوما کافَیتَهُ»؛ حقّ کسی که به تو نیکی می کند این است که از او تشکر کنی و نیکیش را به زبان آوری و از وی به خوبی یاد کنی و میان خود و خداوند عزّ و جلّ برایش خالصانه دعا کنی. اگر چنین کنی، بی گمان پنهانی و آشکارا از او تشکر کرده باشی. وانگهی اگر روزی توانستی نیکی او را جبران کنی، جبران کن.
امام جمعه کهک در ابتدای خطبه دوم نماز جمعه این هفته به بازگشایی مدارس اشاره و با توجه به مشکلات مالی برخی خانواده ها، همگان را به مواسات و مشارکت در عمل خداپسندانه جشن عاطفه ها دعوت کرد.
وی در بخش دیگری از خطبه ها شرارت اخیر رژیم جعلی صهیونیستی علیه مردم مقاوم لبنان را محکوم و این اقدام مذبوحانه را ناشی از رذالت ذاتی این رژیم وحشی دانست که چاره و درمانی جز نابودی کامل این رژیم منحوس ندارد.
وی در ادامه افزود: البته صهیونیست ها در این اقدام تروریستی سفیر محترم کشورمان را هم هدف قرار دادند که قطعا این اقدام به همراه جنایت سابق آنها در ترور شهید اسماعیل هنیه و حمله به کنسولگری ایران در سوریه با پاسخی قاطع و درخور مواجه خواهد شد.
حجت الاسلام صبوری فیروزآبادی در بخش پایانی خطبه های نماز جمعه ضمن تبریک میلاد مسعود پیامبر اعظم (ص) و امام صادق (ع)، به تبیین ویژگی های رسول اکرم (ص) در قرآن کریم پرداخت.
وی خاطر نشان کرد: اولین ویژگی که قرآن کریم برای پیامبر (ص) برمی شمرد، اسوه و الگو بودن ایشان برای مسلمانهاست؛ قرآن میفرماید: «لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ»؛ برای شما در زندگی رسول خدا الگو و اسوه نیکویی است.
وی افزود: دومین ویژگی عبارت است از داشتن اخلاق عظیم؛ تعبیر قرآن راجع به اخلاق پیامبر اکرم (ص) " خلق عظیم" است. میفرماید: «وَإِنَّکَ لَعَلیٰ خُلُقٍ عَظیمٍ».
امام جمعه کهک ادامه داد: اما ویژگی دیگر، پیامبر رحمت بودن است؛ «وَمَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِینَ»؛ ما تو را نفرستادیم مگر اینکه رحمت برای جهانیان باشی، البته قرآن کریم این ویژگی را تنها در برابر مومنان دانسته و پیامبر و هم کیشان او را دربرابر جبهه کفار، خشن و با صلابت معرفی می نماید؛ «مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ ۚ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ»؛ محمد رسول خداست و کسانی که با او هستند بر کفار سخت گیر و در میان خودشان دلسوز و مهربان هستند.
نظر شما