به گزارش خبرگزاری حوزه، آیین اختتامیه جایزه جهانی شهید صدر ظهر امروز با پیام آیت الله العظمی مکارم شیرازی، آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه و معرفی برگزیدگان در مدرسه امام کاظم(ع) قم برگزار شد.
ببینید:
تصاویر اختتامیه نخستین دوره جایزه جهانی شهید صدر
در ابتدای این مراسم حجت الاسلام والمسلمین مهدی ایمانی پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رئیس شورای سیاستگذاری این جایزه گفت: ۹ رشته دانشی با ۶ اولویت موضوعی در این جایزه در نظر گرفت که شامل حقوق بشر و سبک زندگی، حکمرانی و ... است که شامل موضوعات دانشی اخلاق اسلامی و اندیشه های شهید صدر نیز بود.
بیشتر بخوانید:
پیام آیت الله العظمی مکارم شیرازی به اختتامیه جایزه جهانی شهید صدر
وی افزود: شخصیت ها و موسساتی که تلاش وافری در حوزه تبلیغ بین الملل دارند نیز جزو اولویت های تشویقی این مجموعه است. این جایزه بیشتر به دنبال شناسایی است. کسانی که در میدان کار می کنند شناخت کافی نداشتند و به دنبال آن هستیم که این شناخت توسعه یابد.
بیشتر بخوانید:
جهانی کردن آفاق علوم انسانی اسلامی از ممیزات حوزه علمیه قم است
هدف جایزه جهانی شهید صدر توسعه حکمرانی علم است
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار کرد: فرهنگ و اندیشه و علم از مزیت های مهم و اصلی جمهوری اسلامی در جهان است. شناخت ابعاد و همچنین کاستی های حوزه های علمیه قم در این حوزه از جمله مطالبی است که باید در این حوزه به آن پرداخته شود.
وی عنوان کرد: این جایزه یک جایزه صرف علم نیست بلکه هدف آن ترسیم و توسعه حکمرانی علم است.
در ادامه پس از قرائت پیام آیت الله العظمی مکارم شیرازی مراسم آیین اهدای جوایز با حضور آیت الله اعرافی، حجت الاسلام والمسلمین ایمانی پور و... برگزار شد.
آیت الله اعرافی هم به ارائه مباحثی پیرامون اهمیت نظریه پردازی فرهنگی در حوزه بین الملل پرداخت.
در این آیین، شورای داوران جایزه جهانی شهید صدر هیچ یک از آثار ارسال شده به دبیرخانه را حائز دریافت رتبه نخست ندانست. اما آثاری در رتبه های بعدی و همچنین آثاری به عنوان شایسته تقدیر،معرفی شدند.
برگزیدگان این دوره عبارتند از:
نفر دوم: سیدحمیدرضا حسنی از ایران برای نظریه «روش شناسی اجتهادی شهید صدر به مثابه روش تولید علوم انسانی اسلامی»
نفر سوم: ابوالقاسم علیدوست از ایران برای نظریه «جایگاه مصصلح در فرآیند استنباط در فقه»
شایسته تقدیر: طیبه دهقانپور از ایران برای نظریه «بازخوانی و بومی سازی نظریه سرمایه فرهنگی پیر بوردیو با تکیه بر مبانی فلسفی علامه طباطبایی»
شایسته تحسین: خالد غفوری الحسنی از عراق با نظریه «اطروحه لتصویر منهج البحث فی العلوم الاسلامیه من خلاق الافاده من المنهجین التجریبی و الاحصائی»
شایسته تحسین: محمود حکمت نیاز از ایران برای نظریه «مبانی آزادی بیان و ساختار حقوقی آن»
شایسته تحسین: حبیب فیاض از لبنان برای نظریه «فلسفه التدین/ نظریه الاولیه للانتقال بالحبث»
برگزیده ویژه بخش شهید صدر: سعید بهمنی برای نظریه «نظریه مفاهیم بنیادین قرآن؛ رهیافتی برای بازآفرینی علوم انسانی براساس قرآن»
گفتنی است، نخستین دوره جایزه جهانی شهید صدر به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با هدف حمایت از نظریهپردازی در حوزه علوم انسانی- اسلامی در سطح جهانی، ۵ مهرماه در شهر قم به کار خود پایان داد.
معرفی برگزیدگان، رونمایی از دو کتاب «جایزه جهانی شهید صدر؛ اهداف، رویکردها، ضرورتها و امتیازات» و «آثار برگزیده نخستین دوره جایزه جهانی شهید صدر» که شامل نظریهها و اندیشههای علوم انسانی اسلامی شایسته ارائه جهانی است، رونمایی شد. فراخوان دومین دوره این رویداد نیز منتشر شد.
انتهای پیام
نظر شما