به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی معاون پژوهش حوزههای علمیه، امروز سه شنبه یکم آبان ۱۴۰۳ در نشست خبری اختتامیه پانزدهمین جشنواره علامه حلی(ره) که در سالن همایش دبیرخانه انجمن های علمیه حوزه برگزار شد، طی سخنانی گفت: رشد آمار نشریات واحدهای آموزشی که طلاب مدیریت میکنند میرساند که آموزشهای پژوهشمحور حوزه علمیه اثرگذار بوده است.
وی ادامه داد: جشنواره علامه حلی (ره) در طول ۱۵ دوره برگزاری روند افزایشی در بخش آثار دریافتی داشته است به گونهای که اولین دوره را با هزار تا دو هزار مقاله کشوری شروع کرد و اکنون به ۱۸۵۰۰ مقاله در دو بخش خواهران و برادران در هر دوره رسیده است.
ارسال بیش از ۱۸۰ هزار اثر طی ادوار جشنواره
معاون پژوهش حوزه های علمیه با بیان اینکه مجموع آثار دریافتی طی پانزده دوره گذشته در چهار دسته پایاننامه، تحقیق پایانی، کتاب و مقاله از ۱۸۰ هزار اثر گذشته است، گفت: این آمار حاکی از آن است که تلاشهای پژوهشمحور در حوزه خروجی خود را نشان داده است.
وی با تاکید بر اینکه نسلهای جدید طلاب با امر پژوهش انس بیشتری دارند، گفت: آثاری که در جشنواره علامه حلی (ره) دریافت میشود، به فراخور سن مولفان و سطح تحصیلیشان، آثار با کیفیت و جدی است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه با اشاره به سامانه پژوهشگران و پژوهش آموزان گفت: این سامانه به عنوان سامانه مرجع برای دفتر شهریه، مرکز خدمات و مرکز نخبگان است که طلاب ایرانی و غیرایرانی میتوانند از بخش داشبورد پیشخوان حوزه وارد آن شده و اثرشان را ثبت کنند.
ثبت ۹۲ هزار اثر در سامانه پژوهشگران و پژوهش آموزان
حجت الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی با بیان اینکه طی دو سال گذشته ۹۲ هزار اثر در این سامانه ثبت شده است، گفت: همچنین تاکنون بیش از ۸۷ هزار اثر ارزیابی اجمالی و تعیین تکلیف شده است.
معاون پژوهش حوزه علمیه ادامه داد: سامانه دیگری که به زودی طی دو ماه آینده رونمایی خواهد شد سامانه جامع پژوهش مدارس آموزشی سراسر کشور است که در این سامانه برای هر مدرسهای صفحه تعیین شده و تمام فعالیتهای پژوهشی مدارس ثبت و اطلاعات برخط از این فعالیتها خواهیم داشت.
حجت الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی با بیان اینکه تاکنون سامانهای جامع برای مراکز پژوهشی نداشتهایم، افزود: البته طراحی این سامانه با مشارکت ۱۵ مجموعه در میانه راه است و تلاش میشود تا انتهای سال جاری تکمیل گردد.
معاون پژوهش حوزه علمیه گفت: با بهرهگیری از هر سه سامانه پژوهشگران، مدارس و مراکز پژوهشی، یک سامانه پژوهشی برخط و در همه لایهها خواهیم داشت.
تربیت حدود ۲۰۰ استاد و مدرس پژوهش
وی راهاندازی بخش اساتید جشنواره علامه حلی (ره) را نیز با توجه به الگو بودن اساتید برای طلاب جوان به عنوان یک امر تشویقی مناسب برای طلاب جهت ورود به وادی پژوهش توصیف کرد و گفت: همچنین تاکنون حدود ۲۰۰ استاد و مدرس پژوهش از حوزه فارغالتحصیل شده و در سطح استانها جهت تدریس توزیع شدهاند.
دریافت ۱۰۷۷۸ اثر از سوی ۷۹۷۵ مؤلف
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین محمدصالح مازنی، دبیر پانزدهمین جشنواره علامه حلی (ره) به ارائه گزارشی از فرایند جشنواره و آیین اختتامیه پرداخت.
وی گفت: در پانزدهمین جشنواره علامه حلی (ره) از سوی ۷۹۷۵ نفر از طلاب جوان خواهر و برادر سراسر کشور، تعداد ۱۰۷۷۸ اثر پژوهشی در قالب مقاله، کتاب، تحقیق پایانی و پایاننامه به دبیرخانههای استانی جشنواره واصل شده است.
دبیر پانزدهمین جشنواره علامه حلی (ره) عنوان کرد: آثار دریافتی، ابتدا در مرحله مدرسهای ارزیابی شده و آثار برتر مدارس به مرحله استانی جشنواره راه یافتند. با ارزیابی مجدد آثار در این مرحله، تعداد ۷۹۴ اثر به عنوان آثار برتر دبیرخانههای استانی جشنواره، ضمن تقدیر در استان مربوطه، جهت رقابت در مرحله کشوری، به دبیرخانه مرکزی جشنواره ارسال شد.
وی با اشاره به اینکه هر یک از این ۷۹۴ اثر توسط حداقل سه نفر از اعضای گروههای علمی مربوط به صورت جداگانه مورد ارزیابی اجماعی قرار گرفته است، افزود: برآیند نظر گروه، در جلسات حضوری، مبنای راهیابی اثر مربوط به ارزیابی تفصیلی یا توقف در مرحله ارزیابی اجماعی قرار گرفت.
دومین جشنواره پژوهشی اساتید
حجت الاسلام والمسلمین مازنی با اشاره به اینکه از دوره گذشته جشنواره، برای نخستین بار جشنواره آثار پژوهشی اساتید حوزههای علمیه نیز در کنار جشنواره علامه حلی (ره) در این دبیرخانه جشنواره راهاندازی شد، افزود: امسال آثار علمی اساتید خواهر و برادر حوزههای علمیه برای دومین سال پیاپی مورد ارزیابی قرار گرفت.
مازنی گفت: نتیجه برگزاری ۳۴ جلسه جمعبندی گروههای علمی، راهیابی تعداد ۱۶۵ اثر در جشنواره علامه حلی (ره) و ۱۲۹ اثر در جشنواره اساتید، به ارزیابی تفصیلی بود که نهایتا با تصویب شورای علمی جشنواره، تعداد ۴۴ اثر به عنوان آثار برگزیده پانزدهمین جشنواره علامه حلی (ره) با ۲۷ اثر به عنوان برگزیدهی دومین جشنواره اساتید حوزههای علمیه شناخته شدند.
زمان و مکان برگزاری آیین اختتامیه
آیین پایانی پانزدهمین جشنواره علامه حلی (ره) با حضور علما، فضلا، محققان، پژوهشگران و طلاب جوان حوزههای علمیه صبح روز پنجشنبه سوم آبان ۱۴۰۳ در سالن همایشهای مدرسه علمیه معصومیه قم برگزار میشود.
به گفته دبیر پانزدهمین جشنواره علامه حلی (ره)، آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور سخنران ویژه این مراسم است. همچنین حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی، معاون پژوهش حوزههای علمیه نیز سخنانی ارائه خواهد کرد.
نمودار وضعیت آثار جشنواره علامه حلی(ره) در ادوار مختلف
آثار پانزدهمین جشنواره به تفکیک جنسیت شرکتکنندگان و قالب اثر
آثار پانزدهمین جشنواره به تفکیک تعداد و جنسیت شرکتکنندگان
نظر شما