شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ |۲۱ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 23, 2024
ہندوستانی سپریم کورٹ نے مدارس بند کرنے کی کارروائی روک دی

حوزه/ دیوان عالی هند اجرای دستور NCPCR برای لغو تأیید مدارس دینی مسلمانان و انتقال دانش‌آموزان به مدارس دولتی را متوقف کرد؛ علما و رهبران شیعه و سنی این تصمیم را پیروزی عدالت و حفاظت از حقوق آموزشی اقلیت‌ها دانستند.

به‌گزارش گروه ترجمۀ خبرگزاری حوزه، دیوان عالی هند (سپریم کورٹ آف اندیا) اجرای دستور کمیسیون ملی حفاظت از حقوق کودکان (NCPCR) را متوقف کرد، که در آن لغو تایید مدارس دینی مسلمانان غیرمجاز و انتقال دانش‌آموزان آن‌ها به مدارس دولتی توصیه شده بود. این تصمیم به دنبال درخواست جمعیت علمای هند صادر شد که در آن این سازمان، اقدامات دولت‌های اوتار پرادش و تریپورا علیه مدارس دینی مسلمانان را به چالش کشیده بود.

هیئتی متشکل از قاضی ارشد دی وای چندرچود، قاضی جی بی پاردیوالا و قاضی منوج میشرا در دیوان عالی هند ضمن بررسی، اجرای دستورات NCPCR را متوقف کرد و اعلام کرد که فعلاً هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگیرد. کمیسیون ملی حفاظت از حقوق کودکان در تاریخ ۷ ژوئن ۲۰۲۴ به دولت اوتار پرادش توصیه کرده بود که تاییدیه مدارسی که قوانین آموزش و پرورش (RTE) را رعایت نمی‌کنند، لغو کرده و دانش‌آموزان آن‌ها را به مدارس دولتی منتقل کند، اما دادگاه دستور توقف فوری این اقدامات را صادر کرد.

وکیل مدافع جمعیت علمای هند با ارائه استدلال‌هایی اظهار داشت که پیشنهادات NCPCR ناعادلانه است و به آموزش هزاران دانش‌آموز مسلمان آسیب خواهد رساند. در پی این استدلال‌ها، دیوان عالی هند اجرای دستورات NCPCR را به طور موقت متوقف کرد.

رئیس جمعیت علمای هند و علمای اهل سنت مولوی ارشد مدنی، این حکم دیوان عالی را مورد استقبال قرار داده و آن را یک پیروزی بزرگ برای حفاظت از حقوق آموزشی مدارس دینی مسلمانان دانست. همچنین، سرپرست مجمع علمای و خطبای حیدرآباد دکن هند و علمای شیعه حجت‌ الاسلام والمسلمین علی حیدر فرشته، از جامعه شیعه، این تصمیم را پیروزی عدالت خواند و افزود که پیشنهادات تعصب‌آمیز NCPCR آینده مدارس دینی مسلمانان را به چالش کشیده بود، اما دادگاه با دخالت به موقع خود، اجرای این توصیه‌ها را متوقف کرد.

شایان ذکر است که این پرونده در زمینه بقای مدارس دینی مسلمانان و حقوق آموزش پایه در هند، به یک نقطه عطف قانونی مهم تبدیل شده است. دیوان عالی هند به تمام ایالت‌ها و مناطق تحت اداره مرکزی اطلاعیه‌هایی صادر کرده و از آن‌ها درخواست پاسخ داده است. همچنین به جمعیت علمای هند اجازه داده شده است که به عنوان طرف دعوا علیه ایالت‌های اوتار پرادش، تریپورا و دیگر ایالت‌ها حضور یابد. تصمیم نهایی دیوان عالی مشخص خواهد کرد که چگونه حقوق آموزشی مدارس دینی مسلمانان حفظ خواهد شد و سرنوشت دستورات NCPCR چه خواهد بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha