جمعه ۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۴
مسجد جامع صفة الاسلام، برادفورد

حوزه/ کیم لیدبیتر، نمایندۀ مجلس بریتانیا، لایحه‌ای را برای قانونی کردن مرگ با کمک پزشک assisted dying ارائه کرده است که نگرانی‌هایی بین پزشکان، رهبران جامعه و علمای دینی ایجاد کرده است.

به‌گزارش گروه ترجمۀ خبرگزاری حوزه، رشاد بخاری، مدیر عامل شورای مساجد برادفورد گفت: طبق سرشماری سال ۲۰۲۱، ۳۰.۵ درصد از جمعیت برادفورد به عنوان مسلمان شناسایی شده‌اند که این بالاترین درصد در میان شهرهای بریتانیاست. مفهوم مرگ با کمک پزشک در فرهنگ اسلامی وجود ندارد.

وی با تأکید به ارزش بالای زندگی در دین اسلام افزود: دیدگاه کلی از منظر اسلامی این است که... زندگی هدیه‌ای از سوی خداوند است. بنابراین خدا به شما زندگی می‌دهد و خود خداوند زندگی را می‌گیرد. در دین اسلام، مرگ بسیار بسیار مهم است و احترام و شأن فردی که فوت کرده، بسیار حائز اهمیت است.

شبانه محمود، وزیر دادگستری، با تأکید بر اینکه علیه این لایحه رأی خواهد داد، زیرا با ایمانش سازگار نیست، به روزنامۀ تایمز گفت: به عنوان یک مسلمان، من اعتقاد راسخ و تزلزل‌ناپذیری به قداست و ارزش زندگی انسانی دارم.

اما علاوه بر اینکه این موضوع یک مسئله وجدانی برای مسلمانان شهر است، لایحه در جوی مطرح است که در آن اعتماد به حرفۀ پزشکی پس از دوران همه‌گیری کووید کاهش یافته است و به گفتۀ برخی، نابرابری‌هایی که در مراقبت‌های پایان زندگی وجود دارد، دارند گسترش می‌آبند.

جاوید اشرف در مرکزِ خدمت، واقع در برادفورد، گفت: هیچ مخالفت اخلاقی با «مرگ با کمک پزشک» ندارد، اما نگرانی‌های حرفه‌ای او این است که اگر این موضوع مطرح شود، ممکن است باعث شود کسانی که اساساً با این عمل مخالفند، از دریافت مراقبت‌های پایان زندگی ترس داشته باشند.

وی افزود: این فقط جامعه مسلمانان نیست. من با گروه‌هایی که از جوامع روما و سیاه‌پوستان کارائیب حمایت می‌کنند نیز در این مورد صحبت کرده‌ام. همه آن‌ها به شدت شوکه شده بودند که چنین چیزی در بریتانیا در نظر گرفته شده است و هیچ‌کدام از این قانون پیشنهادی اطلاعی نداشتند.

وی با اشاره به احتمال مهاجرت مردم از بریتانیا در صورت تصویب این قانون گفت: حتی برخی مطرح کرده‌اند که آن‌قدر نگران خواهند بود که ترجیح می‌دهند عزیزانشان را به خارج از کشور ببرند، احتمالاً حتی به کشورهایی که در سایر موارد خدمات بهداشتی ضعیف‌تری هم دارند، چون نگران این هستند که عزیزشان در مواجۀ مرگ با کمک پزشک قرار بگیرد.

نادیا خان، سخنگوی انجمن پزشکی اسلامی بریتانیا، تأکید کرد: این سازمان مخالف مرگ با کمک پزشک است و اعضای آن نگرانی‌های عملی و اخلاقی دارند. پیام موکد ما این است که به‌جای مرگ با کمک پزشک، باید بر بهبود مراقبت‌های بهداشتی، به ویژه مراقبت تسکینی برای افرادی که در پایان عمر خود هستند، تمرکز کنیم تا اطمینان حاصل شود که آن‌ها انتخابی برای داشتن یک مرگ با عزت و راحت دارند.

او افزود: «نگرانی ما به‌ویژه در مورد تشدید نابرابری‌های بهداشتی در مورد مراقبت مناسب در پایان زندگی است. پس از همه‌گیری کووید، به نظر من بی‌اعتمادی به پزشکی قطعاً شکل گرفت؛ چرا که مرگ‌ها در بیمارستان به سرعت و به شکلی غیرمنتظره رخ داد و مردم نتوانستند در کنار عزیزانشان باشند.

همچنین در گزارش گاردین آمده است برخی نیز نگرانند کسانی که از پیش در محرومیت بوده‌اند، بیشتر در معرض سوءاستفاده یا بهره‌برداری از این قانون قرار گیرند.

در همین راستا، محمد عجیب، شهردار سابق برادفورد و عضو پیشین هیئت آموزشی مراقبت اولیه این شهر، گفت: فکر می‌کنم این مسئله به نوعی بسیار خطرناک و پر از ریسک‌های متعدد، به ویژه برای افراد فقیر خواهد بود.

گفتنی است مرگ با کمک پزشک (assisted dying) مفهومی است که پزشک با تجویز یک داروی مهلک به فرد مبتلا به بیماری لاعلاج یا غیرقابل درمان کمک می‌کند که زندگی‌اش پایان یابد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha