به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، تبلیغ معارف مهدویت و شناخت امام زمان(عج) بهویژه در میان نسل جوان با چالشهای فراوانی مواجه است، بسیاری از جوانان به دلیل کمبود آگاهی یا تأثیرات فضای مجازی، ارتباط معنوی ضعیفی با مفاهیم دینی و مهدوی دارند.
در این شرایط، بانوان حوزوی به عنوان نیروهایی آگاه و توانمند میتوانند نقشی محوری در ترویج معارف مهدویت ایفا کنند تا با بهرهگیری از تخصص دینی و مهارتهای نوین ارتباطی، این بانوان قادرند مفاهیم مهدوی را به زبان ساده و قابل فهم برای نسل جوان منتقل کنند.
به همین منظور خبرنگار حوزه در گفتوگویی اختصاصی با شهلا وداعی مسئول واحد خواهران بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) خراسان رضوی به نقش کلیدی بانوان حوزوی در انتقال معارف مهدویت به نسل جوان به پرداخته که در ادامه میخوانید.
لزوم بهروزرسانی مهارتهای بانوان حوزوی در ترویج معارف مهدویت
مسئول واحد خواهران بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود خراسان رضوی، اظهار داشت: بهروزرسانی مهارتهای بانوان حوزوی برای ترویج معارف مهدویت و استفاده از ابزارهای نوین در ارتباط با نسل جوان یک ضرورت است.
وی درباره چالشهای تبلیغ معارف مهدویت و نقش بانوان حوزوی در ترویج این معارف در جامعه نیز گفت: در حال حاضر، شکاف معنوی و فاصله نسلهای جدید با آموزههای دینی بهویژه در حوزه مهدویت بهطور فزایندهای افزایش یافته که یکی از دلایل اصلی این فاصله، غفلت از آموزشهای دینی در خانوادهها، مدارس و حتی فضای مجازی است.
نقش بانوان حوزوی در تبیین معارف مهدویت به نسل جوان
وی یادآور شد: بانوان حوزوی با دسترسی به فقه عمیق و آگاهی از مسائل دینی، میتوانند در تبیین معارف مهدویت به نسل جوان و نوجوان مؤثر واقع شوند، اما برای این که موفق شوند، باید مهارتهای نوین ارتباطی و راههای اثرگذاری بر این نسل را فرا بگیرند که این بدان معناست که بانوان حوزوی باید بتوانند معارف مهدویت را به زبان روز و در قالبهای مناسب برای جامعه به ویژه برای دختران و زنان منتقل کنند.
وداعی، درباره چالشهای موجود در عرصه مهدویت در حوزههای علمیه نیز توضیح داد: متأسفانه در حوزههای علمیه، در عرصه مهدویت کارهای جدی و تخصصی انجام نشده، بنده بهعنوان یک خانم حوزوی که در رشته تفسیر علوم قرآنی تحصیل کردهام، از نداشتن دسترسی کافی به مطالب مهدوی در طول تحصیلاتم رنج بردهام.
وی ابراز کرد: بانوان حوزوی علاوه بر اینکه باید فقه پویا را در دستور کار خود قرار دهند، باید با دانش مهدوی و آشنایی با شبهات مختلف در این زمینه، آماده باشند تا بتوانند بهطور مؤثر پاسخگوی سوالات نسل جدید و مقابله با شبهات باشند.
نقش بانوان حوزوی در ترویج فرهنگ انتظار و آمادهسازی جامعه برای ظهور
مسئول واحد خواهران بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود خراسان رضوی، بر اهمیت تقویت باور به امام زمان(عج) در میان جوانان و زنان تأکید کرد و گفت: امروز بسیاری از دختران و زنان احساس نیاز به ارتباط با امام زمان(عج) را نمیکنند و به همین دلیل، تلاشهای بانوان حوزوی باید معطوف به تثبیت اهمیت این ارتباط معنوی باشد.
وداعی با اشاره به نقش ویژه بانوان در ترویج فرهنگ انتظار، اظهار کرد: برای ایجاد جامعهای منتظر و آماده برای ظهور، لازم است که بانوان حوزوی در کنار آگاهیهای علمی و دینی خود، با استفاده از هنر و رسانههای نوین، معارف مهدویت را بهطور جذاب و قابلفهم برای جامعه مطرح کنند، این تنها راه برای بازگرداندن هویت دینی به نسلهای آینده و مقابله با چالشهای هویتی در جامعه است.
انتهای پیام. /
نظر شما