به گزارش گروه ترجمۀ خبرگزاری حوزه، سران بلندپایۀ کشورهای مختلف رأی کنست مبنی بر ممنوعیت فعالیت آنروا را شدیداً محکوم کردند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، فعالیتهای آنروا را «ضروری» توصیف کرده و گفت که «هیچ جایگزینی» برای این نهاد وجود ندارد.
سفیر چین در سازمان ملل، فو کانگ، این اقدام اسرائیل را «شنیع» خواند و گفت کشورش قاطعانه با این تصمیم مخالف است.
روسیه ممنوعیت آنروا توسط اسرائیل را «وحشتناک» توصیف کرده و اعلام کرد که این اقدام، وضعیت غزه را بدتر میکند.
بریتانیا هم که خود از حامیان صهیونیستها در جنگ غزه است نگرانی شدید خود را ابراز و اعلام کرد که این قانون پارلمان اسرائیل خطر ناکام گذاشتن فعالیتهای ضروری آنروا برای فلسطینیان را به همراه دارد.
اردن نیز این اقدام اسرائیل را «نقض آشکار قوانین بینالمللی و تعهدات اسرائیل بهعنوان قدرت اشغالگر» خواند و به شدت محکوم کرد.
ایرلند، نروژ، اسلوونی و اسپانیا اعلام کردند که این اقدام، یک نمونه یا الگوی بسیار جدی و نگرانکننده برای نحوۀ عملکرد سازمان ملل متحد و تمام سازمانهای نظام چندجانبه ایجاد میکند.
استرالیا از دیگر متحدان رژیم اشغالگر قدس اعلام کرد که آنروا کارهای نجاتبخشی انجام میدهد و دولتش با تصمیم اسرائیل برای محدود کردن شدید فعالیتهای این نهاد مخالف است.
سوئیس نیز نسبت به پیامدهای انسانی، سیاسی و قانونی مصوبۀ اسرائیل برای ممنوعیت همکاری با آنروا ابراز نگرانی کرده است.
ژاپن و کره جنوبی نگرانی عمیق خود را از ممنوعیت احتمالی فعالیتهای آنروا توسط رژیم صهیونیستی اعلام و تأکید کردند که این آژانس، خدمات انسانی و ضروری را برای بقای آوارگان فلسطینی در غزه، قدس شرقی، کرانه باختری و سراسر منطقه فراهم میکند.
ریاست جمهوری فلسطین این اقدام را محکوم و اعلام کرد که رأی کنست نشاندهنده تبدیل شدن اسرائیل به یک «دولت فاشیستی» است.
حماس هم این لایحه را بخشی از جنگ و تجاوز صهیونیستی علیه مردم فلسطین دانست.
گفتنی است روزنامه «جروزالم پست» به نقل از منبعی در دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، اعلام کرد که انتظار میرود دو قانون برای توقف فعالیتهای آژانس آنروا تصویب شود. این منبع صهیونیستی توضیح داد که قوانین جدید شامل ممنوعیت فعالیت آنروا در قدس شرقی، غزه و کرانه باختری است.
از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز برای توجیه ممنوع شدن فعالیت آنروا در سرزمینهای اشغالی ادعا کرد: باید کارمندان آنروا که در فعالیتهای تروریستی علیه اسرائیل مشارکت داشتند، مجازات کرد.