پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
تصاویر/ نشست صمیمی آیت‌الله اعرافی با مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه

حوزه/آیت الله اعرافی گفت: حوزه‌های علمیه، نسبت به برگزاری درست و صحیح سنت های اصیل، مانند دروس آزاد و تقویت آن، برگزاری دروس فقه مستحدثه برای پاسخ گویی به نیازهای جامعه تاکید دارند، چرا که دروس آزاد منبع مهم تولید معارف به شمار می روند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله اعرافی عصر امروز در دیدار با مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم که در سالن اجتماعات مدرسه علمیه معصومیه برگزار شد، مهمترین رسالت مجمع نمایندگان را همفکری و پی گیری اجرای برنامه ۵ ساله تعریف شده، پذیرش طلاب جدید الورود به حوزه از لحاظ کمی و کیفی و ارتقاء و اجرای صحیح سنت های اصیل حوزه مانند برگزاری دروس آزاد حوزه عنوان کرد.

مدیر حوزه های علمیه، با تأکید بر رشد فقاهت در حوزه و سنت‌های اصیل بویژه تدریس و تدرس آزاد و تأکید به مراکز فقهی در مورد رعایت و تقویت این آزادی و اکتفاء به هدایت علمی، خروجی هدفمند برای تأمین نیاز جامعه و ماندگاری آن برای آینده حوزه را، دو امر مهم در حوزه های علمیه برشمرد.

تاکید بر اجرای سنت های حوزه مانند دروس آزاد

وی همچنین بر رشد فقاهت در حوزه و سنت‌های اصیل به ویژه تدریس و تدرس آزاد و تأکید به مراکز فقهی و تقویت این آزادی و اکتفا به هدایت علمی و اهتمام به رونق مرکزیت حرم مطهر و فیضیه و مناطق مرکزی و ضرورت همکاری مسؤلان و اساتید و طلاب در این زمینه مورد توجه و تاکید قرار داد.

آیت الله اعرافی گفت: حوزه های علمیه، نسبت به برگزاری درست و صحیح سنت های اصیل، مانند دروس آزاد و تقویت آن، برگزاری دروس فقه مستحدثه برای پاسخ گویی به نیازهای جامعه تاکید دارند، چرا که دروس آزاد منبع مهم تولید معارف به شمار می روند. از همه موسسات فقهی حوزوی هم می خواهیم ضمن توجه به پژوهش، هدایت علمی و اشرافیت بر رشد طلاب، اولویت برگزاری دروس فقه در فضای آزاد باشد.

تاکید آیت الله اعرافی بر اجرای سنت‌های اصیل حوزه/ موسسات فقهی حوزوی توجه به پژوهش، هدایت علمی و اشراف بر رشد طلاب داشته باشند

نقش مهم و راهبری حوزه تاریخی ادوار مختلف شیعه

عضو شورای عالی حوزه های علمیه، نقش بسیار مهم راهبری، کنشگری، تمدنی، تاریخی و تاثیرگذار دوره های مختلف حوزه های علمیه مانند شیخ طوسی، سیدین رضی در دوره خلافت بنی عباس، علامه حلی و خواجه نصیر طوسی مصادف با حکومت مغول، حوزه ری و حوزه قم متقدم را از ادوار مهم تاریخی برشمرد و بیان داشت: در هر دوره ای شاهد گنجینه مهم و غنی از لحاظ تولید آثار و علم بودیم، به طوری که توانستند در ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی، دانشی بسیار کارگشا باشند.

آیت الله اعرافی گفت: در ادوار تاریخی حوزه، شاهد دانشمندانی چون شیخ مفید بودیم که شخصیت بسیار برجسته برای امت اسلامی و پایگاه مهمی برای جوشش معارف الهی بودند. بزرگان حوزه با حکمت، عقل دانشی و تدبیر، پایگاه های هر دوره از خلافت را به بزرگترین مقر اندیشه ای تبدیل کرده بودند. به طوری که این حوزه ها در مواردی مانند تولید و اقتدار در علم دانش، هویت الگو و سرآمد و افتخار آفرین بودند که در این مورد می توان به دوره شیخ بهایی که الگوی معماری بود، نام برد.

برکات یک صدسال اخیر حوزه قم

وی عنوان داشت: در یک صدسال اخیر در حوزه قم، مربوط به دوره حضرات آیات حایری، بروجردی و امام راحل هم شاهد برکات بسیاری مانند تولید اندیشه و ارایه نظریه ولایت فقیه و... بودیم. این نظریه توانست آثاری زیادی برای نظام جمهوری اسلامی و منطقه به همراه داشته باشد.

عروج نظریه ولایت فقیه و مقاومت و کنشگری و میدان داری حوزویان

مدیر حوزه های علمیه بیان داشت: همه این برکات و آثار در حالی بدست آمد که حوزه ها فاقد بسیاری از امکانات بودند، با این حال از همین حوزه قم، ستارگان بی بدیلی در آسمان معارف اسلامی درخشیدند که کانون آن امام رحل بود که موجب اقتدار انقلاب و مقاومت شد.

رسالت مهم حوزویان در شرایط فعلی در مقابله با جنگ احزاب

وی اضافه کرد: اکنون ما در برابر تحول بزرگ قرار گرفتیم که در تاریخ ۴۰ ساله و ۶۰ ساله نهضت امام راحل بی سابقه بود، استعداد، جلوه های ناب گفتمان انقلاب و نیرویی مقاومت از یک سو و حضور جنگ احزاب با سپاه کفر و نفاقش از دیگر سو وارد میدان شده است.

آیت الله اعرافی گفت: امروز دشمن به دنبال به انزوا کشیدن انقلاب و جلوه های مقاومت است و با تمام قساوت به میدان آمده و دارای طراحی بسیار پیچیده است. لذا ما در این معرکه، نیازمند کنشگری و نقش آفرینی بهتر طلاب و فضلا و حوزه های علمیه می باشیم.

خاطرنشان می شود: در ابتدای این نشست صمیمی، حجت الاسلام والمسلمین رضوی مهر رئیس مجمع نمایندگان طلاب گزارشی از برنامه های مجمع  ارائه داد و چند تن دیگر از نمایندگان به بیان دیدگاه های خود پرداختند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • طلبه IR ۱۸:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۰
    2 0
    بدترین مسئله ،مسئله حضور وغیاب درحوزه است.
  • حسینی IR ۱۸:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۰
    1 0
    ازمهمترین مسائل رشد طلاب،باز کردن راه علمی برای رشدطلاب است. مهمترین مسئله دیگر اساتید مشاور و داور پایان نامه ها وازهمه مهمتر اساتید داورند که طلاب را به شدت بی انگیزه میکنند. آیامسئولین این قسمت نمیخواهند تغییرکنند؟همیشه باید این آقایون در همین سمت باقی بمانند؟