شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ |۲۹ ربیع‌الثانی ۱۴۴۶ | Nov 2, 2024
هوش مصنوعی

حوزه/ یک پژوهشگر و فعال رسانه‌ای با بیان اینکه سرعت پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی به حدی است که حتی اساتید اصلی به سختی می‌توانند خود را با آن هماهنگ کنند، گفت: جشنواره فیلم فجر امسال شاهد رونمایی از اولین انیمیشن کاملاً ساخته شده با هوش مصنوعی خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد سید بشیر حسینی،به اهمیت توجه به تحولات فناورانه و نقش حیاتی هوش مصنوعی در عرصه‌های مختلف از جمله هنر و آموزش پرداخت و گفت: تهران به عنوان یکی از قطب‌های جدی هوش مصنوعی در ایران شناخته می‌شود.

وی با اشاره به نمونه‌های برجسته‌ای از تولیدات هوش مصنوعی در کشور، تصریح کرد: جشنواره فیلم فجر امسال شاهد رونمایی از اولین انیمیشن کاملاً ساخته شده با هوش مصنوعی خواهد بود.

این پژوهشگر و فعال رسانه، از رشد سریع فناوری و تاثیر آن بر صنایع مختلف سخن گفت و توضیح داد: تولیدات مبتنی بر هوش مصنوعی، نظیر انیمیشن‌ها، در زمانی کوتاه و با هزینه‌هایی نسبتاً پایین تولید می‌شوند.

حسینی افزود: سرعت پیشرفت در این حوزه به حدی است که حتی اساتید اصلی به سختی می‌توانند خود را با آن هماهنگ کنند. بسیاری از افراد به دلیل انگیزه‌های تجاری و قابلیت‌های گسترده این فناوری وارد این فضا می‌شوند.

وی به تلاش جوانان ایرانی در این زمینه اشاره و بیان کرد: برخی از نوجوانان به قدری موفق شده‌اند که اکنون درآمدشان به مراتب بیشتر از والدین‌شان است.

این پژوهشگر رسانه‌ای با اشاره به اهمیت جدی گرفتن این تحولات گفت: جامعه ایران هنوز به طور کامل مفهوم جنگ رسانه‌ای و تاثیر عمیق آن را درک نکرده است.

حسینی افزود: بسیاری از مسئولین ما هنوز معنای این موضوع را به درستی درک نکرده‌اند. ما بارها مشاهده کرده‌ایم که بحران‌ها و تهدیدات رسانه‌ای بدون واکنش مناسب و موثر باقی مانده‌اند؛ رسانه‌ها و نهادهای آموزشی باید تلاش کنند تا آگاهی و دانش لازم را به جوانان منتقل کنند و آن‌ها را برای مقابله با این چالش‌ها آماده سازند.

وی به نقش آموزش و پرورش و مسئولیت خانواده‌ها در آماده‌سازی نسل جدید برای مواجهه با این تحولات اشاره کرد و گفت: ما عادت کرده‌ایم مسئولیت‌ها را به دیگران واگذار و فرافکنی کنیم.

حسینی افزود: اما واقعیت این است که آموزش رسانه‌ای، همانند هر مهارت دیگری، نیازمند جدیت و تلاش مستمر است. ما اگر جدیت مشابهی که در دوران بحران کرونا برای رعایت اصول بهداشتی داشتیم، در زمینه فهم رسانه و فناوری به خرج دهیم، می‌توانیم به نتایج بهتری دست پیدا کنیم.

وی با مثالی از تغییرات اجتماعی و اقتصادی در میان نسل جدید توضیح داد: تعداد زیادی از نوجوانان در تهران و شهرهای دیگر با استفاده از مهارت‌های دیجیتال و فناوری به درآمدهای قابل توجهی رسیده‌اند، به طوری که درآمد ماهانه برخی از آن‌ها از درآمد والدین‌شان بیشتر شده است.

پژوهشگر و فعال رسانه‌ای گفت: جامعه امروز ما هنوز مفهوم واقعی جنگ رسانه‌ای را درک نکرده و نیاز به جدیت بیشتری در این زمینه دارد. افزود: این تغییرات اجتماعی نقش و قدرت خانواده‌ها را نیز دگرگون کرده است؛ والدینی که پیش‌تر از طریق کنترل مالی بر فرزندان‌شان تسلط داشتند، اکنون شاهد استقلال اقتصادی آنان هستند.

اهمیت آموزش زبانه رسانه و ضرورت درک زبان نسل جدید

حسینی همچنین به اهمیت آموزش زبان رسانه‌ای و ضرورت درک زبان نسل جدید اشاره و تصریح کرد: جامعه برای یادگیری زبان‌های خارجی، نظیر اسپانیایی، زمان و انرژی زیادی صرف می‌کند اما برای فهم زبان رسانه و جوانان حاضر نیست چنین تلاشی بکند.

داور عصر برنامه جدید افزود: برای درک عمیق‌تر از نسل جدید و تسلط بر زبان رسانه‌ای آن‌ها، نیاز به تلاشی جدی و سیستماتیک داریم. این زبان نیاز به درک و تمرین دارد، نه تنها از سوی مسئولین بلکه از سوی والدین و معلمان.

این فعال رسانه‌ای به چالش‌هایی که در حوزه فرهنگ و فضای عمومی وجود دارد اشاره و ابراز امیدواری کرد: بحران‌های آتی باید بتوانند توجه جامعه را به این مسائل جلب کنند.

حسینی در این راستا به مثال‌هایی از مدیریت رسانه‌ای در خارج از کشور اشاره کرد و گفت: در برخی از کشورها، شهروندان برای مواجهه با تهدیدات رسانه‌ای عمومی آموزش دیده‌اند. این در حالی است که در کشور ما، هنوز در این زمینه گام‌های جدی برداشته نشده است.

پژوهشگر و فعال رسانه‌ای گفت: باید از تجربه‌های موفق بین‌المللی برای روشنگری و آموزش جوانان استفاده کنیم تا آن‌ها بتوانند نقش موثری در این فضا ایفا کنند و آماده رویارویی با چالش‌های پیش رو باشند؛ رسانه‌ها باید این مسئله را جدی بگیرند و با برنامه‌های آموزشی و فرهنگی گسترده‌تر، به آماده‌سازی نسل آینده بپردازند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha