به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد علی اسماعیلی، در جریان بازدید حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری از این پارک، از آغاز مرحله اجرایی برج فناوری هوش مصنوعی استان خراسان رضوی خبر داد و گفت: این بازدید با قولهای دکتر افشین برای حمایت از ظرفیتسازی در حوزه هوش مصنوعی استان همراه بود.
وی به رونمایی از چند محصول فناورانه اشاره کرد و افزود: یکی از شرکتهای پارک، اکسکاوان، سامانه جدیدی را برای شناسایی مشتریان بالقوه در حوزه هوش مصنوعی طراحی کرده که امروز همزمان با سامانه مدیریت سیستم آب شهری رونمایی شد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی به محصولات دیگری که در این بازدید معرفی شدند نیز اشاره و تصریح کرد: شرکت دلکو محصول جدیدی مرتبط با قرارداد پارک فناوری خراسان با فولاد سنگان ارائه کرد که درباره سیستم رطوبتسنج آنلاین بود.
وی ادامه داد: همچنین بازدیدهایی از شرکت آهار و پرتو صنعت داشتیم و محصولات تولیدی آنها به نمایش گذاشته شد، شرکت آهار با مجموع قراردادهای هفت و نیم میلیون دلاری، رکورددار بیشترین قرارداد بار اول در کشور است و 11 درصد قراردادهای بار اول در استان خراسان منعقد شده است.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی به مشکلات اعتباری شرکتهای فناور اشاره کرد و گفت: در سال 1403 اعتبارات مناسبی برای حمایت از شرکتها تخصیص نیافت و تزریق منابع به یکی از بانکها انجام نشد که این مسئله چالشهایی را ایجاد کرد؛ دکتر افشین قول دادند که فرصت سهماههای برای استفاده از این اعتبارات فراهم شود و حمایتهای مالی بهبود یابد. همچنین پیشبینی میشود سال آینده اعتبارات بهتری برای استان داشته باشیم.
اسماعیلی اعلام کرد: در حال حاضر حدود 600 شرکت در پارک علم و فناوری خراسان رضوی فعال هستند و مشغول به کارند.
وی در ادامه توضیحات خود به برنامههای جامع برای تقویت شرکتهای دانشبنیان و فناوری در استان اشاره کرد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: نفوذ فناوری در زنجیرههای مختلف، بهویژه در حوزههای حساس انرژی و فناوری اطلاعات، یکی از اولویتهای ماست. به همین دلیل، منابع حمایتی متنوعی در نظر گرفته شده که 70 درصد از این تسهیلات به صورت استانی توزیع میشود و استانداری مسئول توزیع آن بین بخشهای مختلف است.
اسماعیلی تصریح کرد: 30 درصد دیگر منابع ملی هستند که تحت نظارت معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتها ارائه میشود. علاوه بر این، منابعی در داخل استان داریم که میتوانند برای تقویت سیستم به کار روند.طبق قانون، بخشی از تملک داراییهای سرمایهای، حداقل 5 درصد، میتواند به افزایش سرمایه صندوق پژوهش و فناوری استان اختصاص یابد، این اقدام میتواند بسیار کمککننده باشد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی بیان کرد: یکی از مشکلات شرکتهای تازهتأسیس، ضمانتهای بانکی و دریافت تسهیلات است. اگر منابع در داخل صندوق استان متمرکز شوند، میتوان با اختیارات بیشتری به این شرکتها کمک کرد.
اسماعیلی تأکید کرد: تقویت صندوقهای پژوهش و فناوری استان بسیار اهمیت دارد و باید به این جمعبندی برسیم که با حمایتهای معاونت علمی، این منابع افزایش یابند. معاونت علمی نیز در این راستا به استان کمک خواهد کرد و بودجهای را در داخل صندوق قرار میدهد تا از این شرکتها حمایت شود.
وی در مورد برج فناوری هوش مصنوعی که فاز اجرایی آن آغاز شده است، توضیح داد: این برج نخستین برج فناوری در استان خراسان رضوی است و با توجه به اهمیت هوش مصنوعی، تصمیم گرفتیم تمرکز آن بر این حوزه باشد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی بیان کرد: مشهد با داشتن تعداد زیادی شرکت قوی در حوزه آیتی و هوش مصنوعی، پس از تهران، دومین استان کشور در این زمینه محسوب میشود و به همین دلیل، نیاز به زیرساختهای مناسب داشتیم.
اسماعیلی افزود: طی سالهای گذشته نتوانستیم زیرساختی ویژه برای این شرکتها ایجاد کنیم و به همین خاطر، این برج بهعنوان اولین زیرساخت تخصصی در این حوزه ساخته میشود. این برج فناوری روی زمینی به مساحت 2000 مترمربع احداث میشود و شامل 10 طبقه با زیربنای 20 هزار مترمربع خواهد بود.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی اضافه کرد: پیشبینی میشود که با بهرهبرداری از این پروژه، زمینه اشتغال برای بیش از 1500 تا 2000 نفر فراهم شود و همچنین شرکتهای جدیدی بتوانند در این برج مستقر شوند. این برج اولین نمونه در سطح کشور نیست، اما در استان خراسان رضوی اولین برج فناوری محسوب میشود و نقش مهمی در توسعه و تمرکز بر فناوریهای پیشرفته خواهد داشت.
نظر شما