پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 14, 2024
کد خبر: 1198816
۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۲
دانشگاه واحد علوم تحقیقات

حوزه/ دشمن خوب می‌داند که مردم ایران به شدت احساساتی و نسبت به ناموس غیرتی هستند در نتیجه از این دو عنصر کمال استفاده را برده و اغلب متهم را با تحریک احساسات و مظلوم‌نمایی اصطلاحا «سفیدشویی» می‎کنند و حرکت خلاف عفت و عرف او را در قالب اعتراض مدنی و در راستای مبارزه با ظلم تحلیل می‌کنند.

خبرگزاری حوزه | امروز با اندکی دقت در وقایع دو سه دهه‌ اخیر روشن می‌شود که پرونده حجاب و عفاف در ایران، یک نقشه کامل و حساب شده است.

نشانه‌های زیادی برای این کلان‌پروژه وجود دارد:

- کوتاه شدن سانتی‌متر به سانتی‌متر مانتوها از دهه هفتاد تاکنون و تبدیل مانتو به پیراهن

- کوتاه شدن سانتی‌متر به سانتی‌متر شلوارهای زنانه و مردانه از اواسط دهه نود تاکنون و عادی شدن شلوارهای کوتاه زنانه و ترویج حضور مردان با شلوارک در ایام تابستان

- چهارشنبه‌های سفید مسیح علی‌نژاد و دختران خیابان انقلاب و حضور یکی از آن‌ها (فاطمه شجری‌زاده) در پارلمان کانادا و گرفتن تابعیت آن کشور

- زن‌پوشی گسترده مردان در فضای مجازی به بهانه تولید کلیپ‌های طنز و استندآپ کمدی و کشیده شدن این کار به برنامه‌های اخیر صدا و سیما

- و فتنه عظیم و عجیب مهسا امینی در سال ۱۴۰۱.

با واکاوی اتفاقات مربوط به حجاب و عفاف، سناریوی مشخصی قابل درک است:

مسئولین امر به خصوص نیروی انتظامی و جریان انقلاب به جهت رعایت عدالت، تقوا و حق‌الناس (به خصوص حقوق متهم) پس از وقوع اتفاق، مشغول پیدا کردن ریشه ماجرا هستند و از ارائه هرگونه روایت عجولانه معذور هستند.

در این میان رسانه‌های دشمن و سلبریتی‌ها به تبع آن‌ها روایت مدنظر خود را تولید و برای مردم بیان می‌کنند.

دشمن خوب می‌داند که مردم ایران به شدت احساساتی و نسبت به ناموس غیرتی هستند در نتیجه از این دو عنصر کمال استفاده را برده و اغلب متهم را با تحریک احساسات و مظلوم‌نمایی اصطلاحا «سفیدشویی» می‎کنند و حرکت خلاف عفت و عرف او را در قالب اعتراض مدنی و در راستای مبارزه با ظلم تحلیل می‌کنند.

اگر تحقیقات نیروی انتظامی مجرم بودن متهم را ثابت کرد: هرگونه برخورد با وی توسط جامعه محکوم بوده و برخورد ظالم با مظلوم تلقی می‌شود. بنابراین هرگونه برخورد با خاطی به جای ایجاد بازدارندگی موجب ایجاد نفرت در بین جامعه و حق‌نمایی رفتار مجرم می‌شود.

اگر تحقیقات مجرم بودن متهم را ثابت نکند: خط روایت دشمن «سفیدشویی» و «قهرمان‌نمایی» متهم را ادامه داده و از رفتار ناهنجار وی الگوسازی می‌کند.

آن‌چه که در نهایت رخ می‌دهد، قبحی است که شکسته شده و سنگری است که در عرصه عفاف فتح شده است و گامی است که به سمت بی‌عفتی برداشته شده است.

ماجرای عریانی دیروز در تهران و بازتاب رسانه‌ای گسترده آن را باید این‌گونه تحلیل کرد.

و اما وظیفه ما چیست؟

باید مردم را آگاه کرد و از کلان پروژه دشمن سخن گفت. باید داستان تاریخی قرآنی «اِفک» در سوره‌ی نور و انذارهای سخت قرآن نسبت به شایعه پراکنی بیشتر سخن گفت.

در منابر و گفت‌وگوها از صبر و تامل در تحلیل و پرهیز از دخالت احساسات و عواطف در تحلیل‌ها سخن گفت.

حجت‌الاسلام سید یاسر یعقوبی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha