به گزارش خبرگزاری حوزه، در این کتاب که به همت انتشارات ساکو به زیور طبع آراسته شده، آمده است: "مطالعه و پژوهش در قلمرو فرهنگ، امری سهل و ممتنع است. سهل از آن رو که میتوان با سادهانگاری با مقوله فرهنگ مواجه شد و ممتنع از آن حیث که اگر در قلمرو فرهنگ به طور جدی تأمل کنیم، آن را عرصة پیچیدگیهای فراوانی مییابیم. در خصوص پیچیدگی فعالیت مطالعاتی و تحقیقی در حوزه فرهنگ، همین بس که صاحبنظران مسائل اجتماعی و فرهنگشناسان، آن قدر تعریفهای گوناگونی از فرهنگ ارائه کردهاند که از نظر برخی، عملاً ارائه تعریفی مشخص یا دستیابی به مفهومی روشن از آن غیر ممکن است. "
اهمیت مطالعه این کتاب آن هم به مناسبت روز چهاردهم آبان ماه که در تقویم ها به عنوان روز"فرهنگ عمومی"نام گذاری شده از این روست که التفات داشته باشیم، اساساً گسترهی قلمرو فرهنگ، به وسعت حیات اجتماعی انسان است و بر این اساس شامل تمامی ذخایر و میراثهای اندیشه و دست انسان، از آغاز تا به امروز میشود و در وهله بعدی بدانیم فرهنگ عمومی خود کلیتر از آن است که بتوان تعریفی جامع و کامل از آن ارائه داد اما برپایه مطالعات منابع مختلف میتوان گفت:فرهنگ عمومی، وجوهی از فرهنگ یک جامعه است که عامه مردم ضمن اینکه از آن اثر میپذیرند، بر آن تأثیر نیز میگذارند.
این گزارش می افزاید: در این کتاب مخاطب همچنین با سرفصل هایی چون مفاهیم، تعاریف و کلیات فرهنگ عمومی، فرهنگ و مطالعات فرهنگی، ویژگیها و کارکردهای فرهنگ، فرهنگ عمومی و رفتار اجتماعی و نیز اصول و مبانی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران آشنا می گردد.
نظر شما