به گزارش خبرگزاری حوزه از کرمان، حجت الاسلام رضا آقاملایی امامجمعه منوجان در خطبه های نماز جمعه گفت: هرکس شهید نشود مجبور است بمیرد. در عرفان درجه ای است که جز با شهادت نمی توان به آن رسید، مولی امیرالمؤمنین(ع) میفرماید "إنّ الجِهادَ بابٌ مِنَ اَبوابِ الجَنّةِ فَتَحَهُ اللهُ لِخاصَّةِ اَولیائِهِ." یعنی "جهاد در راه خدا یک دری است از درهای بهشت که خداوند آن را تنها برای اولیای خاص خودش باز گذاشته است"
وی با اشاره به شهادت شهید نصرالله افزود: عزا بر بزرگمردانی مانند مالک اشتر، یک سنت و مستحب الهی است. این سنت و این عزاداری نیز مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی و منظومه فکری امامان انقلاب، تقریبا شبیه عزاداری برای حضرت سیّدالشهدا(ع) است؛ زندهکننده، و درسدهنده، و انگیزهبخش، و امیدآفرین است.
امامجمعه منوجان با بیان اینکه بر شهید سیدحسن نصرالله باید سزاوار و شایسته عزادار بود اظهارداشت: باید چنان عزادار بود که انگیزه ها و عزم ها و ارادهها قوت مضاعف بیابد و گامهای ما را در مسیر این مبارزه و مقاومت مقدس، راسختر و استوارتر نماید.
وی افزود: آئین های چهلم شهادت شهید نصرالله، فرصتی است تا مردم بیش از پیش با ابعاد شخصیتی و مبارزاتی افرادی مانند سید حسن نصرالله آشنا شوند. این عزاداریها علاوه بر ایجاد همبستگی میان ملت، باعث تقویت روحیه مقاومت و مقابله با ظلم نیز میشود. از نظر فرهنگی، چنین رویدادهایی فرصتی برای تبیین آموزههای مقاومت و تلاشهای آزادیخواهانه است. در عرصه سیاسی نیز، این نوع عزاداریها پیامهای محکم و قدرتمندی به دشمنان ارسال میکند که هرگونه تلاشی برای تضعیف مقاومت ناکام خواهد ماند.
حجت الاسلام آقاملایی ابراز کرد: از ابعاد مهم آئین بزرگداشت شهید این تعبیر شهید مطهری است که: «گریه بر شهید، شرکت در حماسه او و هماهنگی با روح او و موافقت با نشاط و حرکت اوست».
وی ادامه داد: جهاد و مبارزه جریان مقاومت اسلامی، به ساحتهای نظامی و جنگ سخت منحصر نیست و اساسا منطق مقاومت، پیشتر از همهی انواع جنگ ها و جهادها، یک جهاد فرهنگی است. لذا با آئین بزرگداشت چهلمین روز شهادت شهید نصرالله، در حوزه فعالیتهای اجتماعی و سیاسی، ما نیز به سهم خود میتوانیم نقش مهمی ایفا کنیم. باید با آگاهیبخشی و ترویج فرهنگ مقاومت در میان نسل جوان و دانشجویان، اهداف و آرمانهای این جبهه را پررنگتر کنیم.
خطیب جمعه منوجان تاکید کرد: تحریمهای فرهنگی و علمی علیه رژیم صهیونیستی، حمایت از آرمان فلسطین و آگاهیرسانی درباره جنایات این رژیم در سطح بینالمللی میتواند بخشی از این ضربات کوبنده باشد که با تقویت آگاهی عمومی و افزایش مشارکت مردم خصوصا جوانان به آن میرسیم. به کوری چشم دشمن باید شما جوانان کاری کنید که هرمدرسه یک سفارت خانه مقاومت هر دانش آموز یک سفیر مقاومت بشود.
وی افزود: وظیفه ما این است که پیامهای مقاومت را با زبان امروزی و قابل فهم برای نسل جوان منتقل کنیم. برگزاری این آئینها میتواند زمینه مناسب برای انتقال این پیامها باشد. همچنین فضای مجازی و شبکههای اجتماعی به عنوان یک ابزار قدرتمند باید به درستی مورد استفاده قرار گیرد تا پیامهای مقاومت به گوش همه جوانان برسد. این وظیفه ماست که تاریخ مبارزات را بازگو کنیم و نشان دهیم که مقاومت تنها یک حرکت نظامی نیست، بلکه یک جریان فرهنگی و ارزشی است که به آزادی و عدالت میانجامد.
نظر شما