به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیتالله علیرضا اعرافی امروز در مراسم رونمایی از «سامانه جهادگران حوزوی» که در مدرسه علمیه معصومیه برگزار شد، طلاب جهادی سراسر کشور را مایه فخر روحانیت و حوزه علمیه دانست و گفت: قلمرو فعالیتهای جهادی یک قلمرو نو و ابتکاری است.
بیشتر بخوانید:
سامانه «جهادگران حوزوی» رونمایی شد + عکس
مدیر حوزههای علمیه با ابراز امیدواری نسبت به اینکه با آغاز به کار سامانه جهادگران حوزوی، روند ارتقای کیفی و توسعه کمّی گروههای جهادی حوزه روزافزون شود، این مهم را با توجه به نیت خالص و همت وافر طلاب جهادگر قابل دستیابی دانست.
آیتالله اعرافی با تاکید بر اینکه کارهای جهادی در ابعاد مختلف ریشه در هویت و تاریخ روحانیت و حوزه دارد، افزود: در طول تاریخ جمع بزرگی از اسلاف صالح و بزرگان و علمای ما بخصوص آنهایی که وارد میدان کارهای اجتماعی میشدند همیشه درگیر مسائل خدمتگزاری به مردم بودند و این از افتخارات روحانیت است.
ببینید:
تصاویر آیین رونمایی از سامانه جهادگران حوزوی
وی افزود: در دروه متأخر و صد سال اخیر حوزه علمیه قم نیز آیتالله حائری (ره) موسس حوزه نوین قم مردی متواضع و خدمتگزار در مسائل درمانی، اجتماعی و حوادث از جمله وقوع سیل در قم بود. آیتالله بروجردی (ره) و آیتالله گلپایگانی (ره) نیز انسانهایی اجتماعی و جهادی بودند.
ببینید:
فیلم | رونمایی از سامانه جهادگران حوزوی با حضور آیتالله اعرافی
آیتالله اعرافی با اشاره به اینکه حوزههای علمیه در سطوح مختلف شاهد درخششهای خوب بزرگان خود در امور جهادی بوده است، گفت: در سالهای اخیر نیز بخصوص در ایام فراگیری کرونا و سیل ها و زلزله هایی که به وقوع پیوست، شاهد انسجام جهادی از سوی روحانیت بودیم که فصل تازهای را در این عرصه رقم زدند.
وی با تاکید بر اینکه تشکر اصلی را باید از طلاب جهادی کرد که در میدان حضور دارند، گفت: اقدامات ما نباید حس جهادی و کار میدانی و غیررسمی و مردمی را از گروهها و فعالان عرصههای اجتماعی روحانیت بگیرد.
مدیر حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: کار ما ترغیب، تشویق، شبکهسازی، راهنمایی، حمایت در حد وسع و احیانا راهبریهای کلی است. البته این به معنای سلب اختیار نیست اما اگر سبقه اداری بر کاری فائق شد تا حد زیادی از روح تهی میشود.
وی با بیان اینکه در قبال فعالیتهای اجتماعی و جهادی که از روحانیت صادر میشود سه نگاه وجود دارد، گفت: نگاه اول یک نگاه تفریطی است که میگوید روحانیت مثل بقیه فارغ از نگاه و رویکرد ایمانی و اخلاقی و روحی، کار فرهنگی کند و هیچ توجهی به مسائل فرهنگی نداشته باشد. در نقطه مقابل گاهی افراط میشود، یعنی روحانی و طلبه که با عنوان خدمتگزاری به منطقه رفته است، امور و مسائل فرهنگی و ایمانی را بسیار پررنگ میکند به گونهای که بر مخاطب تاثیر منفی میگذارد، اما راه میانه و دقیق نیاز به حکمت و سلیقه دارد. روحانی و طلبه در این نگاه به مردم خدمتگزاری میکند در عین حال با ارائههای لطیف و همراه با سلیقه پیام او از سوی مخاطب دریافت میشود.
مدیر حوزه های علمیه با تاکید بر اینکه این مهم ارتباط مستقیمی با سلوک رفتاری جهادگر دارد، گفت: بنابراین طلبه و روحانی نباید فارغ از آرمانها و انگیزههایی فعالیت جهادی کند که به خاطر آنها وارد میدان فعالیت شده است.
آیتالله اعرافی با تاکید بر اینکه انتقال پیام لازم است اما باید با حکمت و سلیقه مناسب باشد، افزود: ما در بازدیدهایی که از مناطق سیلزده داشتیم روحانیونی را میدیدیم که از یک سو مجاهدانه وارد معرکه شده بودند و از سوی دیگر پیامهای دینی و اخلاقی را با حکمت و سلیقه مناسب به مخاطب منتقل میکردند.
وی در ادامه به نکته مهم سوم اشاره کرد و گفت: روحانیت ضمن اینکه با عنوان روحانی کار جهادی میکند نباید جزیرهای جدا از بقیه باشد. باید با دانشجویان، بسیجیها و مردم تعامل داشته باشد در عین حال هویت طلبگی خود را حفظ کند که این نیاز به تعادل مناسبی دارد که باید در مقام عمل تنظیم کرد.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به اینکه تنوع خدمات اجتماعی در گروههای جهادی حوزه دیده شده است، بر این نکته تاکید کرد که تنوع در نوع خدمترسانی را باید دائما با ابداع و ابتکار پیشبینی کرد.
وی با بیان اینکه باید خدمات نرمافزاریتر مرتبطتر با رسالتمان را به صورت برجسته مورد توجه قرار دهیم، گفت: بعضیها درباره کار کار جهادی میگویند روحانیت باید کار آب و گل را به دیگران بسپارد و کارهای جهادی مرتبطتر را انتخاب کند. این در حالی است که کار جهادی روحانیت هم باید خدمات سختافزاری را در بر بگیرد و هم میدانهای خاصتر و نرمافزاریتر را مورد توجه قرار بدهد.
آیتالله اعرافی با تاکید بر اهمیت نقطه جمع و تعادل در کارهای جهادی، گفت: حفظ شبکه منسجم جهادی بسیار مهم است. شبکه مردمی حوزوی باید منسجم باشد تا هرگاه لازم باشد روحانیت وارد میدان شود.
وی با تاکید بر اهمیت ویژه برخی از عرصهها در امر فعالیت جهادی گفت: یکی از آن عرصهها بحث جمعیت است که علیرغم مشوقات موجود همچنان در چاله و بحران جمعیتی هستیم. محیط زیست نیز عرصهی ویژه دیگر است.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به اینکه حوزه یک طیفی از دستگاهها و تشکیلات است که باید با همه آنها تعامل داشت، بر جاری بودن روح تعاملی با مدیریت حوزه و سایر نهادها تاکید کرد.
آیتالله اعرافی با تاکید بر اهمیت برنامه داشتن برای تربیت جهادی، بازخوانی و بازسازی آن گفت: همه بخشهای حوزه باید روح جهادی را به عنوان یکی از مواریث و ذخایر حوزوی داشته باشند و این مستلزم یک نظام تربیتی است. از این رو است که باید تأمل و توجه بیشتری روی نظام تربیتی جهادی با کمک بسیج و تفاهمنامهها با هلالاحمر شود.
مدیر حوزههای علمیه، ارتباط ویژه گروههای جهادی با حرکت بزرگ تبلیغی و کانونهای تبلیغ را مهم برشمرد و گفت: باید جبهه مشترک تشکیل داده شود و آفاق جدیدی را گشود.
آیتالله اعرافی در پایان خاطرنشان کرد: مدیریت و معاونان و سایر بخشهای حوزه وظیفه دارند ارتباط خود را با گروههای جهادی تقویت کنند. همراهی با این حرکت بزرگ جهادی وظیفه همه بخشهای حوزه است.
انتهای پیام
نظر شما