دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ |۱۶ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 18, 2024
یی

حوزه/ قاسم آبادی گفت: گرامیداشت هفته قرآن، فرصت مغتنمی است تا جذابیت‌های قرآن کریم را نشان دهیم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، علی قاسم آبادی، معاون نظارت شورای عالی قرآن و فارغ التحصیل مقطع دکتری دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، ضمن معرفی خود و فعالیت های خویش گفت: بنده فارغ‌التحصیل در مقطع دکتری تفسیر تطبیقی از دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، دانشکده علوم قرآنی قم هستم. دوران خیلی خوبی را به اتفاق دوستانم که آن‌ها هم بهره‌ای از تلاوت قرآن داشتند، گذراندم.

وی ادامه داد: به واسطه اینکه مدرک ممتازی قرائت قرآن را از شورای انقلاب فرهنگی دریافت کردم، دوست داشتم آنقدری که با تلاوت و ظاهر قرآن در ارتباط هستم، باطن قرآن را نیز فرا بگیرم به همین دلیل تصمیم گرفتم تا در این رشته تحصیل کنم.

معاون نظارت شورای عالی قرآن بیان کرد: در کنار رشته های معارفی که دانشگاه علوم و معارف قرآن داراست، باتوجه به اینکه زیرمجموعه اوقاف و امور خیریه هست و اوقاف متولی برگزاری بزرگترین مسابقات قرآن، تلاوت و حفظ در جهان اسلام است و همچنین بهترین مسابقات کشوری قرآن را هم برگزار می‌کند.

قاسم آبادی اظهار کرد: در واقعیت شاید یکی از مسائلی که وجود دارد این باشد که دانشجویان در رشته علوم قرآن و حدیث و همچنین رشته تفسیر، آنقدر با یادگیری علوم قرآن سر و کار دارند که از خواندن متن قرآن، می‌شود گفت غفلت می‌کنند. این مطلب مهمی است که دانشجوی علوم قرآن می‌بایست با خوب خواندن قرآن آشنا شود.

وی این مسئله را با بیان مثالی تصریح کرد: فردی به دانشگاه ام‌القری مکه رفته بود، درباره دانشجویان مقطع دکتری سوال کرد:افرادی که در این‌جا مدرک دکتری قران را دریافت می‌کنند، چه شرایطی دارند؟ در پاسخ به سوال این فرد، گفتند:هر کدام باید یک دوره ترتیل قرآن بخوانند و ترتیل آنها مورد تایید کمیته فنی قرار بگیرد تا مدرک را اخذ کنند.

معاون نظارت شورای عالی قرآن ادامه داد: در دانشگاه‌های ما به این صورت نیست و یک مسئله‌ای که به نظر بنده باید اجرا شود، همین است. راه‌حل اجرایی این موضوع، فراهم کردن طرح‌نامه‌ و یا بستر سازی برای آن است. ترتیل هایی که در دانشگاه ام القری دیده می‌شود، جنبه تبلیغی نیز دارد که اگر به سایت آن مراجعه کنید، مشاهده می‌کنید که به عنوان مثال ۵۰۰ ترتیل در آن وجود دارد که مربوط به دانشجویان است و اگر هم در سایت وجود نداشته باشد، در پرونده آنها بایگانی می‌شود. پس این مسئله بسیار مهم است که از خواندن قرآن غافل نشویم.

وی با بیان برخی جنبه های مثبت این امر گفت: البته ناگفته نماند که برگزاری جشنواره‌های قرآن و عترت در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و گرامیداشت هفته قرآن، فرصت مغتنمی است تا جذابیت‌های قرآن کریم را نشان دهیم.

قاسم آبادی در خصوص اهمیت چگونگی بیان مسائل قرآنی، ابراز کرد: علوم قرآنی تئوری که در کلاس‌ها تدریس می‌شود مهم است تا توجه شود مطلب قرآن را با چه بیانی به مردم بگوییم.

وی با توضیح درباره مسئولیت خود و شورای عالی قرآن افزود: بنده به واسطه بهره‌ای که از تلاوت قرآن داشتم، معاون تولید و نظارت شورای عالی قرآن کریم شدم. این شورا، شورایی است که به دستور مقام معظم رهبری برای هدایت، حمایت، سیاست گذاری و نظارت بر برنامه های نغمات دینی صدا و سیما شکل گرفت.

وی افزود: البته در کنار این، برخی ماموریت ها از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی به شورای عالی قرآن واگذار شده است مثل اعطای گواهینامه‌های تلاوت و تدریس قرآن به علاقمندان. قاریان با مراجعه به ما با توجه به رشته موردنظر خود مثلا قاری درجه ۳، در سایت ثبت نام می‌کنند و این قاری از مزایای کارشناسی برخوردار می‌شود. عمده فعالیت ما مربوط است به تبلیغ و نشر قرآن کریم در صدا وسیما. اکنون شبکه های مختلف صدا و سیما تحت حمایت، هدایت و سیاست گذاری شورای عالی قرآن است که این شبکه ها برخی ملی، منطقه‌ای و استانی هستند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha