دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ |۱۶ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 18, 2024
تصاویر/ رویداد شب علم دانشگاه ارومیه

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین قریشی گفت: راه ازدیاد علم، عمل به علم است، چرا که در عمل به علم، علم پایدار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه در ارومیه، با حضور بالغ بر ده هزار نفر از مردم علم دوست و فرهیخته ارومیه، رویداد شب علم دانشگاه ارومیه در چندین بخش مختلف در محل پردیس علم و فناوری دانشگاه برگزار شد تا پیر و جوان و نوپا و نوجوان بتواند شبی را در کنار خانواده برای آشنایی با علم با چاشنی سرگرمی و تفریح بگذرانند.

 علم با عمل کردن، پایدار می‌ماند

برپایی نمایشگاه دستاوردهای علمی، کارگاه‌های آموزشی، ایستگاه رصد ستارگان، نمایشگاه ویژه کودکان، نمایشگاه ربایتک و هوش مصنوعی، موزه تاریخ طبیعی و نهایتا ویژه برنامه روایت‌گری علمی با حضور مسئولین استان و همچنین مروجین علمی از جمله سروش صحت و محمدرضا نوروزی و دانشمندان ارومیه‌ای از بخش‌های مهم این رویداد علمی بود.

در این شب کارگاه آموزشی غذاهای فراسودمند توسط صابر امیری عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه، کارگاه آموزشی هوش مصنوعی و ارتقاء سطح زندگی روزمره توسط گروه برق و کامپیوتر دانشگاه ارومیه سامان تاجبخش، کارگاه آموزشی گیاهان شفابخش با موضوع گیاهان دارویی به‌همت امیر رحیمی عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه، کارگاه آموزشی روانشناسی ارتباط با نسل Z توسط علی عیسی زادگان، عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه نیز برگزار شد.

 علم با عمل کردن، پایدار می‌ماند

توسعه علم، نفس‌گیرترین رقابت جهان امروز

دکتر علیجانپور رئیس دانشگاه ارومیه با اشاره به اهمیت تشخیص علم واقعی اظهار داشت: تشخیص بین مرز علم و شبه علم، خرافه و واقعیت، تنها در مسیر علم است، در جهان امروز فقط نور علم می‌تواند چراغ روشنی برای تشخیص راه از بیراهه باشد.

علیجانپور، نفس‌گیرترین رقابت در جهان فعلی را رقابت برای توسعه علم دانست و افزود: بار سنگین توسعه علم به دوش دانشمندان، علما، فرهیختگان و هنرمندان است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف اصلی شب علم این است که دانشگاه و مردم در کنار هم باشند، اینطور که دانشگاه باید جامعه و صنعت را دریابد و حل مشکلات را پیگیری کند و مردم نیز باید دستاوردهای دانشگاه‌ها را در این راستا ببینید و با آنها آشنا شوند.

علیجانپور ادامه داد: ما مفتخریم امشب در کنار آحاد مردم به گرامیداشت علم نشستیم و برگزاری این رویداد جذابیت‌هایی دارد، که آن‌هم بیان علم به زبان ساده برای عموم مردم است و این امر برعهده اساتید و دانشجویان است.

وی گفت: در این راستا باید علم را به زبان ساده برای همشهریان توضیح داده و آگاه کنیم که در دانشگاه‌های ما چه اتفاقی می‌افتد، تا شیرینی علم در خاطره همشهری‌های ما بماند.

رئیس دانشگاه ارومیه گفت: نمایشگاه دستاوردها و اعجاب علم، برپایی کارگاه‌های آموزشی، آزمایش‌های علمی، روایتگری علمی دانشمندان برجسته، رصد ستارگان در سفری جذاب به اعماق آسمان، بازدید از موزه تاریخ طبیعی و ایستگاه تندرستی از جمله برنامه‌های شب علم است.

 علم با عمل کردن، پایدار می‌ماند

علم با عمل کردن، پایدار می‌ماند

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمهدی قریشی نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی نیز ضمن عرض تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س) و آرزوی نابودی رژیم صهیونیستی از صفحه روزگار، اظهار کرد: در دین اسلام و همه ادیان الهی به مسأله علم و پژوهش اهمیت ویژه‌ای داده شده، چنانکه خدای تبارک و تعالی اولین آیاتی که به پیامبر (ص) نازل کرد آیه مبارکه «اقرا باسم ربک الذی خلق» بود.

وی ادامه داد: پروردگار در قرآن کریم به قلم و به نوشتار قسم می‌خورد: «نون والقلم و ما یسطرون» در احادیث نیز آمده که به تعبیر امیرالمؤمنین(ع) «هم عیش العلم و موت الجهل» و این بدین معنی است که آل محمد که باید مردم بدان‌ها رجوع نمایند حیات و زندگی علم هستند و نابود کننده جهل.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت علم در دین اسلام ادامه داد: اگر می‌خواهیم ازدیاد علم داشته باشیم و به قله‌های علم برسیم، می‌توانیم از راه‌هایی که در دین مقدس اسلام نشان داده شده، استفاده کنیم، باید از خداوند بخواهیم علم ما را افزایش دهد چنانکه پروردگار در قرآن کریم خطاب به پیامبر(ص) می‌فرماید: «قل رب زدنی علما»، یعنی از خداوند افزایش علم بخواه.

وی تصریح کرد: راه دوم ازدیاد علم، عمل به علم است، چرا که در عمل به علم، علم پایدار می‌شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین قریشی خاطرنشان کرد: امام علی(ع) می‌فرمایند: «العلم مقرون بالعمل، فمن علم عمل، والعلم‌یهتف بالعمل، فإن أجابه وإلا ارتحل عنه» معنی این حدیث این است که علم و عمل هم‌دوشند، پس هر که بداند عمل کند، علم، عمل را صدا می‌زند، اگر پاسخش داد، علم می‌ماند وگر نه از پیش او می‌رود.

 علم با عمل کردن، پایدار می‌ماند

بازشدن درهای دانشگاه به روی جامعه

در ادامه این مراسم علی‌محمد سلطانی رئیس بنیاد ملی علم ایران با تأسی از آیات قرآن، کلام خود را آغاز کرد و گفت: «ان فی خلق السموات و الارض و اختلاف اللیل والنهار لایات لاولی الالباب»، مسلماً در آفرینش آسمان‌ها و زمین و در پی یکدیگر آمدن شب و روز برای خردمندان نشانه‌هایی است.

وی با ابراز مسرت برای حضور در رویداد شب علم دانشگاه ارومیه، ابراز کرد: از حضور همه شما تشکر می‌کنم و خوشحالم که در این جمع هستم، همچنین از رئیس و اساتید و کارکنان دانشگاه ارومیه به‌خاطر برپایی این مراسم قدردانی می‌نمایم.

رئیس بنیاد ملی علم ایران با اشاره به اهمیت حفظ مفاهیم علمی، یادآور شد: برای اینکه ساده‌سازی در مفاهیم پیچیده علمی انجام شود باید بدون آنکه جوهره اصلی یک مفهوم علمی آسیب ببیند، مطلب علمی را ساده‌سازی کنیم و البته رسالت شب علم، تبدیل مفاهیم پیچیده علمی به زبان ساده برای مردم است.

وی تأکید کرد: باید در جامعه‌ای که زیست می‌کنیم، علم را محبوب اقشار مختلف مردم کنیم، اگر برای مردم علم و دانشمندان اهمیت و احترام بیشتری داشته باشد، تصمیمات آگاهانه‌تری می‌گیرند و بدین ترتیب جامعه بهتری خواهیم داشت.

سلطانی به اهداف برگزاری رویداد «شب علم» اشاره کرد و ادامه داد: رویدادهای «شب علم» به دنبال بازگشایی درهای دانشگاه به روی مردم است تا مردم مطالب علمی مختلف را از زبان اساتید دانشگاه و در یک فضای صمیمی درک کنند.

انتهای خبر/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha